Düzenleme 1. Bölüm

1.4K 13 0
                                    

Kitabımızın ilk bölümü içime sinmedi. Yani ilk yazdığım dönemler biraz daha acemiydim. Ondan dolayı daha detaylı ve açıklayıcı bir bölüm koymayı düşündüm. İlk bölümü silmicem. Bu o bölümün devamı gibi olcak. Ama daha detaylı. İyi okumalar...

Kural 1: Yüz Şeklinizi Bilin

1) Kendinizin bir fotoğrafını çekin.Fotoğraf makinesini yüz hizanızda tutun ve tam karşıdan fotoğrafınızı çekin. Eğer fotoğraf makineniz kendinizi çekebilmeniz için elverişli değilse, birine fotoğrafınızı çektirin.

Fotoğrafta, gülümseme isteğinize karşı gelin. En doğal duruşla yüzünüzün şeklini anlayabilmek mümkündür ve gülümsemek bunu anlamayı daha da zorlaştırır.Eğer fotoğraf makineniz yok ise, aynanın karşısına geçin ve eski bir ruj ya da keçeli bir kalemle yüzünüzün şeklini çizin. Çenenizin etrafından başlayın, kulak kısımlarını atlayın ve saç çizginizin etrafını çizin.

2) En yaygın şekillerden hangisinin yüzünüze uyduğuna karar verin.Çektiğiniz fotoğrafı ya da çizdiğiniz şekli inceleyin. Yüzünüz hangi şekle daha çok benziyor? Yuvarlak mı, kare mi, kalp şeklinde mi yoksa oval mi? Elbette ki herkesin yüzü farklıdır ve yüzünüzün en yaygın yüz şekillerinden birine o kadar da çok benzemediğini düşünebilirseniz. Yüzünüzün hangi şekle daha yakın olduğunu anlamanıza yardımcı olmak için aşağıdaki soruları cevaplayın:

Yüzünüz hem uzun hem de geniş mi? O zaman siz muhtemelen kare ya da yuvarlak bir yüz şekline sahipsiniz.Yüzünüzün uzunluğu genişliğinden daha mı fazla? O zaman yüzünüze en yakın şekil, ovaldir.Çeneniz köşeli ve kare şeklinde mi? Kare yüz şekline sahip insanların çoğu, köşeli çeneye sahiptir.Çeneniz sivri bir şekilde mi? Özellikle üçgen şekilli bir alnınız varsa, kalp şeklinde bir yüze sahip olabilirsiniz.

Kural 2:Yüzünüze Uygun Bir Saç Kesimi Araştırın

1) Yüzünüzün etrafında, açılı şekiller oluşturun. Yüzünüzün yumuşak ve yuvarlak özelliklerini ortaya çıkarmak için bazı kenarları, bu özelliklerle zıt olarak bırakın. Zarif ve katlı saç kesimlerini tercih edin ve dağınık saç şekillerinden kaçının.

Yüzünüzü şekillendirecek orta uzunlukta ve katlı saç kesimlerini uygulayın. Kulaklarınızın altına inen kısa kat kesimli saç şekillerini seçin. En uzun katınız, çenenizin bir iki parmak altında olmalıdır.Uzun kesimler, yüzünüzün etrafında mükemmel görünecektir, çünkü uzun kesimler yüzünüzün daha uzun görünmesini sağlar. Yüzünüzün yuvarlaklığıyla zıtlık oluşturmak için, uzun dalgalı kesimler uygulayın.Asimetrik saç kesimleri, yuvarlak yüzlü kişiler için cesur ve güzel bir hareket olabilir. Uzun ve kâküllü saç kesimi, yuvarlak yüzünüzün etrafında köşeli açılar oluşturabilir. Küt saç kesimi, diğer bir mükemmel seçimdir.Elma yanaklarınızı ortaya çıkaracak ve gözlerinizi daha büyük gösterecek kısa saç kesimini uygulayın.

2) Kare yüz şeklinizde açılarla oynayın.Kare yüz, dikkati güçlü çeneye ve sert çizgilere çekecek saç kesimleriyle daha güzel görünebilir. Buna alternatif olarak sert açılar, yüzünüzdeki köşelerden çok dikkatleri gözlerinize ve ağzınıza çekmek için tasarlanmış kesimlerle yumuşatılabilir.

Çene hizasındaki küt saç kesimi, kare çenenin açısal güzelliğini vurgulayarak yüze mükemmel bir şekil verir.Uzun kıvırcık ve dalgalı saç, yüzdeki birçok açıyı dengeleyebilir.Uzun düz saç, kare yüzle ilginç bir zıtlık sağlar.Yüzünüzün alt kısımlarına çok fazla dikkat çekerek, yüzünüzü daha geniş gösteren aşırı kısa saç kesimlerinden kaçının.

3) Oval yüzünüze uygun katlı kesimi uygulayın. Oval yüzler, geniş katlı kesimlerle mükemmel görünürler. Katlı kesim, kâküllü kesim, kıvırcık ve dalgalı saç kesimi, uzun yüzlerin dengelenmesine yardımcı olur. Çok uzun ya da çok kısa bir saç kesimindense, orta boy saç kesimi, yüzünüzün daha az uzun görünmesini sağlar.

Kâküllü düz saç kesimi, oval yüzlüler için güzel bir seçimdir. Bu saç kesimleri gözleri ortaya çıkarır ve sivri çenenizle yüzünüzü tamamlar.Uzun, yumuşak dalgalar oval yüzlü kişiler için, klasik bir seçimdir.Omuz hizasındaki katlı kesim, oval şekilli yüzdeki en güzel yerleri ortaya çıkararak, dikkati çene çizginize çeker.Eğer saçınızı kısa kestirmek istiyorsanız, aşırı kısa bir saç kesimi yerine bazı kısımlarının daha uzun olduğu katlı bir kesim deneyin.

4) Kalp şeklindeki yüzünüzü, doğru bir saç uzunluğuyla vurgulayın. Orta boy ve uzun saç, kalp şeklindeki yüz için ideal bir seçimdir. Çenenin etrafındaki alanı doldurarak, yüzünüzde bir denge sağlar.

Kalp şeklindeki yüzde, yanağın altında biten kâküller ya da katlar, elmacık kemiklerini vurgular.Yandan ayrılan saç kesimleri, gözleri ortaya çıkarır ve kalp şeklindeki yüzün alnını, daha ufak gösterir.Kâküllü kısa saç kesimi, zarif çenenizi öne çıkardığından ve gözlerin daha büyük görünmesini sağladığından, kalp şeklindeki yüz için mükemmel bir seçim olabilir.

Kural 3: Doğru Saç Kesimini Yaptırdığınızdan Emin Olun

1) Sizinle aynı yüz şekline sahip ünlülerin saç kesimlerine göz gezdirin.Bulacağınız binlerce kaynakta farklı insanların yüz şekillerine bakmak ve seçtikleri kesimleri görmek için interneti kullanın. Kuaför salonuna gitme zamanınız geldiğinde, hoşunuza giden saç kesimlerinden birkaç tanesinin kopyasını çıkartın, böylece kuaförünüz aklınızdaki modeli anlayacaktır.

2) Kuaförünüze danışın. Kuaförünüz, hangi yüz şekline hangi saç kesiminin daha iyi gideceğini iyi bilir, bu yüzden onu bir kaynak olarak kullanın. Tavsiye istemekten çekinmeyin. Kuaförünüzün istemediğiniz bir saç kesimi için sizi ikna etmediğinden emin olun.

3) Yüz şeklinize uygun olmayacak saç kesimlerini kullanmayın. Eğer küt saç kesimine karşı bir hayranlığınız var ve kare şeklinde bir yüze sahip olmanıza rağmen siz de bu kesimi denemek istiyorsanız, bunu uygulayın. Eğer güvenle ve cesaretle bu kesimi taşırsanız, saçınız daha güzel görünür. Eğer bu kesim güzel durmazsa, saçınız uzayana kadar bekleyin ve başka bir saç kesimini deneyin.En iyi saç modeli, saçınızı kabartmadan ya da sürekli taramadan bile mükemmel görünebilir.

Öpüldünüz :*

Kızlar İçin Saç TavsiyeleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin