Zayıf Gösteren Saç Modelleri

5.5K 53 7
                                    

Arkadaşlar, bir çoğumuzun kilo promlemi vardır. Olmayanlara sözüm yok (beeennn). İşte onlara gelsin bu yazı... Fakat burada dikkat etmemiz gereken bir konu da yüz şeklimiz. Vücudumuzu zayıf göstermek için yapacağımız saç kesim veya modellerini yüzümüzün inceliğini de dikkate alarak yapmalıyız. Neyse, biz hemen başlayalım en iyisi :)

Uzun Saçlar

Düz,kısa ya da uzun saç arasında kaldıysanız, mutlaka uzun olan modeli tercih edin. Uzun saç modelleri yüzü daha uzun göstererek olduğunuzdan daha zayıf görünmenize yardımcı olur. Tabi kısa boylu olanları da ihmal etmemek lazım. Onun için ise çok uzun saçlardan kaçının derim. Mesela boyunuz 1,50-1,55 cm arası diyelim. Kalça üstüne kadar uzatmamaya çalışın derim.

Asimetrik Bob

Asimetirk bob kesim (arkası kısa öne doğru uzun) saçlar, yüzümüzü daha ince gösterir. Toplu bir yüzünüz varsa, asimetrik bob kesim ile daha ince gözükebilirsiniz. Fakat benim gibi uzun ince bir yüzünüz varsa bu tür bir kesimden kaçınmanızı öneririm. Diğer türlü iskelet gibi görünebiliriz.

Tepeden Minik Topuz

Tepeden toplanmış kalın ve iri topuzlar yüzümüzü olduğundan daha toplu gösterir. Bu yüzden topuzumuzu mümkün olduğunca küçük yapmaya çalışıyoruz kızlar. Kahküllerimiz varsa da, yüzümüzün her iki kısmına düşen saç tellerinin daha uzun olmasına, orta kısmın ise biraz daha kısa olmasına dikkat ediyoruz. Böylece yüzümüz olduğundan daha zayıf gözükecektir.

Bu saç modelinde boya çok dikkat etmek gerek. Boyumuz çok uzunsa taa en tepeden yapmıyoruz. Bu bizi olduğumuzdan sırık gibi görünmemize neden olur. Kendimden biliyorum. Böyle bir durumda birazcık aşağıya, değişiklik istiyorsak da hafiften yanda bağlayabiliriz. 

Ön Kısmı Katlı Saçlar

Ön kısmına bol kat atılmış saçlar, yüzü çevreleyerek daha ince gösterir. Özellikle ortadan ayrılmış, ön kısımları çenede biten uzun katlı saç modeli, yüzümüzü daha uzun ve ince göstermeye yardımcı olur. Kabarık saçlara sahipseniz -benim gibi- bu saç stilinden uzak durun.

Yandan Ayrılmış Saçlar

Ön kısımları yandan ayrılmış ve uzun perçem bırakılmış saçlar, yüze yumuşak bir hava katar ve bizi toplu göstermez. Bu saç stilini Taylor Swift'te görmüştüm. Onun da orta boyda perçemi var.

Ön Kısımları Uzun Perçemli At Kuyruğu

Yüzümüzün her iki tarafına düşen perçemli saç modelleri, bizi daha ince gösterir. Saçlarımızı at kuyruğu şeklinde topladığımızda ön kısımlardan birkaç tutam çıkararak yüzümüzü daha ince gösterebilirsiniz. Bu model saçımız uzun olursa daha güzel durur.

Yumuşak Dalgalar

Çok sıkı yapılmış uzun dalgalar, kafa yapımızın daha küçük durmasına ve yüzümüzün genişlemesine neden olur. Bu sebeple saçımızı maşa yapmak istediğimizde dalgalarımızı sımsıkı yapmak yerine daha gevşek şekilde bırakmalıyız. Maşa kullanmak istemiyorsanız da bir önceki bölümde dediğim tavsiyeleri uygularsanız saçımız su dalgası gibi olur.

Röfleli Saçlar


Eğer saçınızı boyatmak istemiyorsanız bu bölümü atlayabilirsiniz :)

Saçların arasına atılan açık renkli röfleler, yüzü daha ince gösterir. Röfle yaptırırken dikkat etmemiz gereken en önemli şey, açık renklerin başımızın tepe noktasından başlaması, koyu kısımların ise saçımızın altında kalmasıdır. Bir çeşit göz yanılması yapıyoruz ;)

Öpüldünüz :*

Kızlar İçin Saç TavsiyeleriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin