Saç Tebeşiri Nedir? Nasıl Kullanılır?

10K 160 22
                                    

Modanın sınır tanımadığı şu günlerde insanlar korkmadan, özgürce ve içlerinden geldiği gibi giyinebiliyorlar.

Giyimde ve aksesuardaki model ve renk çeşitliliği biz kadınların şu soruyu sormasına sebep oluyor; peki saçlarımı nasıl yapsam? İşte bu sorunun cevabı: Saç Tebeşiri.

Öncelikle saç tebeşiri nedir, nasıl kullanılır konularından biraz bahsetmek istiyorum.Saç tebeşiri saçlarımızı çok kısa süre içerisinde istediğimiz renge çevirmemize yardımcı olan bir çeşit boya. Aslında kırtasiyelerde satılan kuru veya soft pastel boyaya çok benziyor. İsterseniz internet üzerinden, isterseniz kozmetik ürünleri satan mağazalardan temin edebileceğiniz bu boyalar tek tek veya 12’li ve 24’lü setler halinde satılıyor.

Saç tebeşirleri saç rengi konusundaki sınırları ortadan kaldırıyor. Neden mi? Çünkü geri dönüşü de uygulaması kadar kolay. Bu malzeme sayesinde saçlarımızı istediğimiz renge dönüştürebiliyoruz. Hem de ne zaman istersek. Bugün sarı, yarın yeşil, diğer gün pembe.. Canımız nasıl isterse. Saçımızı kendi rengine çevirmek de bir duş mesafesi kadar uzaklıkta.

Saçlarınızın rengini değiştirmeye karar verdiniz ve renginizi seçtiniz. Öncelikle yapmanız gereken şey kullanacağınız malzemeleri hazırlamak. Bunlar da püskürtme şişesine koyduğunuz bir miktar su, lateks eldiven, saç fırçası, saç kurutma makinesi ve isteğe göre düzleştirici veya saç maşası.

Tüm malzemelerimizi hazırladığımıza ve eldivenlerimizi giydiğimize göre artık saçlarımızı boyayabiliriz. Öncelikle saçımızın boyayacağımız kısmını diğerlerinden bir tutam halinde ayırıyoruz. Ayırdığımız kısmı güzelce ıslatıyoruz. Suyun fazlasını sıkıyoruz. Yani saçımız ucundan su damlamayacak kadar ıslak olmalı. Islattığımız tutamı taradıkdan sonra, saçımızı istediğimiz renk saç tebeşiriile, arzu ettiğimiz yoğunlukta renk elde edene kadar boyuyoruz. Aslında boyama işlemi işte bu kadar, beş dakikalık iş.

Ancak sonrasında saç renginin kalıcı olmasıve kıyafetlerimize bulaşmaması için saçımızı güzelce kurutuyoruz. Rengin saçımıza sabitlenmesini sağlayan şey ısı. Aslında bu işlem için saç düzleştirici daha etkili ama ıslak saça direk düzleştirici uygulamak saçlarınızın yanmasına sebep olabilir. Bu yüzden önce saçlarınızı güzelce kurutun. Sonrasında saçlarınızı isterseniz düzleştiriciyle düzleştirebilir, isterseseniz maşa kullanarak dalgalı bir hale getirebilirsiniz. Her ikisi de saçınıza şekil verirken, uyguladığı ısı sayesinde rengin saçınıza sabitlenmesine yardımcı olur.

Saç tebeşiri kullanarak sadece saçınızın rengini değiştirmekle kalmayıp, her gün yeni bir stil sahibi olabilirsiniz.

Saçlarımıza zarar vermeden bu kadar kolay bir şekilde değişiklik yapabilme fikri bile harika. Her yerin rengarenk olduğu yaz aylarında saçlarda da bu renkleri görmek çok eğlenceli.Ben saç tebeşirini uygularken de, kullanırken de çok eğleniyorum. Ayrıca dostlarımdan aldığım geri dönüşler de oldukça olumlu.

Bu yüzden size tavsiyem en kısa zamanda saç tebeşirlerini temin ederek, yaza bomba gibi, cıvıl cıvıl girmeniz.

Şimdiden iyi eğlenceler dilerim…

(Alıntıdır...)

Öpüldünüz :*

Kızlar İçin Saç TavsiyeleriWo Geschichten leben. Entdecke jetzt