Closer

2.8K 167 40
                                    

36. Dio

Harry's P.O.V.

Harry:"Bok mama."

Poljubim je u obraz i zagrlim je. Ne mogu vam opisati kako se trenutno osjećam. Pokušavam smiriti svaki dio svoga tijela i biti normalan bar ovih sat vremena dok su oni ovdje, a ostatak večeri je samo za Vanessu i mene.

Gemma:"Pa gdje ta tvoja ''prijateljica"?"

Ma koliko god godina imala, koliko god ona starije izgledala, Gemma će se za mene uvijek ponašati kao dijete i zauvijek će mi biti dosadna.

Harry:"U toaletu je."

Odgovorim tiho i u glavu i dođe ona svađa između Gemme i mene. Zar je zaboravila na to? Ili se samo pravi da je zaboravila. Vjerujem da zna koliko me povrijedila, a zašto je to tako brzo zaboravila? Je li joj Ariana nešto ispričala? Ne bih se ni čudio da jest.

Mama:"Idem u kuhinju da vidim šta si spremio."

Zašto joj je toliko bitna ta hrana za Vanessu? Ako joj je toliko bitna mogla ju je sama pripremiti i zovniti nas na večeru u svoju kuću. Mrzim kad ova dva njuškala dođu i sve razgledavaju. Mislim da će to ostaviti ružan dojam kod Vanesse.

Gemma:"A ona je tvojih godina?"

Harry:"Tko?"

Gemma:"Pa ta tvoja prijateljica."

Skine ružičasti kaput sa sebe te mi ga stavi u ruke. Oh, malo smo si bahati.

Harry:"Da, mojih je godina. I zove se Vanessa, a ne "prijateljica". Vješalica ti je tamo."

Bacim joj kaput u ruke i ona ljutito otpuhne. Dobro zna gdje je vješalica, a skuhao sam večeru i nema više što tražiti od mene. Drsko se ponašam prema njoj zato što je tako zaslužila.

Gemma:"Stvarno ne znam zašto si tako živčan."

Možda zato jer se grubo ponašaš prema meni svaki put kad je u pitanju moj ljubavni život? Možda zato što samo u njega uključuješ Arianu, a ona ti je tako dobro zamazala oči.

Harry:"Nije tvoja stvar. Okej?"

Mama:"Pa Harry... Ono zaista izgleda odlično. Prijateljica ti je pomagala ili?"

Izađe iz kuhinje sa oduševljenjem na licu, ruke su joj sklopljene i usta otvorena. Zar je tako zadivljena ili je to samo poticaj da još više kuham, a ne da se "trujem"- kako ona kaže -brzom hranom.

Vanessa:"Nisam mu pomagala, sam je kuhao."

Okrenem se prema Vanessi i na njoj se ne vidi niti mala sitnica koja bi ukazivala na ono što smo pokušali uraditi. Frizura joj je divno namiještena kao i šminka i doista izgleda prekrasno. Moji osjećaji se automatski uzburkaju jer se nadam da će sve proći u najboljem redu, bez ikakvih scena.

Mama:"Pa napokon imam čast upoznati tu Vanessu o kojoj Harry stalno priča."

Pogledam je s prijekorom i zakolutam očima jer sam jednostavno čekao nešto takvo od nje. Na to se Vanessa samo sramežljivo nasmiješila i približila se mojoj mami.

Harry:"Vanessa, ovo je moja mama Anne, a ovo je moja sestra Gemma."

Vanessa's P.O.V.

Približavam se stolu i trudim se izgledati što prirodnije, ali u meni se događa živi rat. Svi osjećaji divljaju u meni i trudim se nekako umiriti.

Vanessa:"Ja sam Vanessa Beer."

Priđem ljupkoj ženi smeđe kose i lijepog lica. Pružim joj ruku kako bi se rukovali, ali ona me iznenadi kad me obgrli svojim rukama i privuče u zagrljaj. Na trenutak se ukočim, ali onda stavim ruke na njezina leđa i lagano je potapšam po ramenu.

Double backWhere stories live. Discover now