9 months without him

3K 172 63
                                    

53. Dio

Monica's P.O.V.

/9 mjeseci kasnije/

Isprepletem prste s njegovima I zajedno uđemo u restoran. Pogledam u njega,pa u svoj - sada ogroman - trbuh te izvijem usne u ogroman osmijeh. Izašli smo kako bi se opustili I kako bi zaboravili na brige. Treba mi večer da se opustim I da ne razmišljam o ničemu. Samo nas troje I meni je dosta.

Monica:"Možemo sjediti I vani. Mislim da je puno ugodnije nego unutra."

On samo klimne glavom I nasmije se. Smiješno je što sam ja njemu poput šefa. Što god kažem on me posluša I pazi me kao kap vode na dlanu. To je tako lijepo od njega.

Sjednemo za stol I konobar dođe do nas. U restoranu sam voljela piti vino,ali sada je sve drugačije I moram paziti na sebe I na svoju malu bebicu.

Konobar:"Izvolite naš meni. Želite li nešto popiti?"

Umalo da se nasmijem njegovom šašavom naglasku I odmah primjetim da nije odavde. Francuz je. Sigurna sam.

Monica:"Meni donesite neki voćni sok."

Konobar klimne glavom I okrene se kako bi uzeo narudžbu I od njega,ali on ne doživljava konobara jer gleda u mene. Već mi je jednom rekao kako voli da me gleda,ali ja se samo zasramim jer ne znam kako primiti te njegove divne komplimente.

Monica:"Ryane?"

Nakašlje se te se okrene prema konobaru koji ga gleda I smije se.

Ryan:"Čašu vina,molim."

Ispruži ruku preko stola te dodirne moju ruku. Pokloni mi predivan osmijeh te me pogleda svojim smeđim očima.

Ryan:"Predivna si,znaš? Pa dobro. Ipak si ti najljepša trudnica na svijetu."

Nasmijem se te osjećam kako mi obrazi žare. Prođem rukom kroz valovitu kosu te ju spustim na svoj trbuh. Osjetim kako se beba miče I odmah se nasmijem.

Monica:"Dođi."

Bez pitanja se ustane te mu uzmem ruku I stavim mu je na svoj trbuh. Ogroman osmijeh mu se pojavi na licu I ja samo što mogu je gledati u njega.

Ryan:"Divlja na mamu."

Uputim mu čudan pogled I on se nasmije. Poljubi me u trbuh I odmakne se od mene. Obožavam kad poljubi moj trbuh to jest moju bebu.

Monica:"Što ćeš ti jesti,doktore?"

Ryan mrzi kad ga zovem doktore. E to mu je za ono divlja. Pa nisam ja kriva što moja curica voli da se mrda I da udara malo svoju mamu.

Ryan:"Monica."

Napravi ozbiljnu facu,ali kad se nasmijem ni on ne mogne izdržati,a da se ne nasmije.

Monica:"Ja ću uzeti komad čokoladne torte. Nisam baš toliko gladna."

Ryan:"Nisi gladna? Pa ovaj komad je velik koliko moja cijela glava. A I maloprije si pojela sve u stanu. Ne razumijem kako te mama I tata uspiju nahraniti. Proždrljivice."

Nasmijem se te ga pogodim ubrusom sa stola. Kako se samo usuđije reći da sam proždrljivica? Jedem kao I svi ostali ljudi.

Monica:"Jako nekulturno od vas doktorčiću I samo da znate da ću vam upamtiti ovo."

Konobar donese naša pića I mi mi kažemo što ćemo jesti. Ja se odlučim za komad čokoladne torte kako sam rekla,a Ryan uzme sushi. Bljak.

Ryan:"Kako si provela dan? Osim što si jela,što si još radila?"

Double backWhere stories live. Discover now