Soruşturma

3K 164 51
                                    

Harry sabahın bu saatinde kapısına dayanan iki Seherbazı gördüğünde olayın Sarah ile ilgili olduğunu anlamıştı yine de kadının adını duyduğunda şaşkınlıkla kalakalmayı engelleyemedi. Ginny'nin korkuyla iç çekişi duymuştu ve adı Ned olan adam bir anlığına kapının ardını görebilirmiş gibi gözlerini dikmişti.

"Bay Potter, yeterince bekledik lütfen eşinizi çağırır mısınız?"

"Üzgünüm ama eşim şu an burda değil."

Ned'in bakışları yeniden aynı yere gittiğinde yorgunca nefesini verdi.

"Bay Potter gerçekten size olan saygımız yüzünden sabrediyorum ama bu yaptığınız eşinizden şüphelenmemizi sağlıyor."

"Bende meslektaşım olduğunuz için şu an sizin bu anlamamakta ısrar ettiğiniz tavrınızı görmezden geliyorum baylar,eşim şu an burda değil. Eğer izin verirseniz -ki bunu sadece kibarlık olsun diye böyle söylüyorum- öğlen olmadan eşim savunmacısıyla birlikte ofisimizde ifade verecektir."

"Bay Potter,gerçekten bu kadar erken bir saatte burda olmaması sizi rahatsız etmez miydi? Bana kalırsa yalan söylüyorsunuz ve böyle yaparak onun bir suç işleyip kaçıyormuş izlenimi vermesine sebep oluyorsunuz. İzin verirseniz içeri girip olayı etraflıca konuşabiliriz."

Seherbaz Orton'un bu düşüncesi ortağının bakışlarıyla susturuldu çünkü karşısındaki adam oldukça sinirli bakmaya başlamış şimdi düpedüz kavgaya hazır gibi duruyordu.

"Özel yaşantım hakkındaki gereksiz düşüncelerinizi kendinize saklasanız iyi olur. Ginny'i fazlasıyla suçlayıcı tavrınız yüzünden sizi evime almayı kabul etmiyorum ki izin belgesi de elinizde olmadığı için bunu zorla yapamazsınız. Şimdi izin verirseniz eşimi gidip almam gerekiyor,öğlen görüşmek üzere baylar."

"Bay Potter!"

Harry onların bir adım daha yaklaşmasına izin vermeden kapıyı suratlarına kapayıp asasını kapıya doğru salladı,Ginny ne yaptığını sormadı ama koruyucu bir şeyler olduğuna emindi. Harry bir diğer hareketle evin bütün pencerelerinin perdelerini indirirken kızı salona sürükledi.

"Harry! Yemin ederim bir şey yapmadım."

Kocası ona anlamsız açıklaması için sertçe baktığında elindeki tozu şömineye atarak babasına ulaşıp olanları hızlıca açıkladı. Ginny, James Potter'ın ilk defa küfür ettiğini duymuştu. Harry geri çekilip şömineden gelen babasına yolu açtığında önce babası işe gitmek için hazır haliyle salonda belirdi,daha sonra annesi pijamalarıyla korku dolu bir yüzle gelip gelinine iki adımla yaklaşarak sıkıca sarıldı.

"Korkma Ginny,bir şey olmayacak."

"Hepsi benim suçum,yapmamalıydım,yapmamalıydım,benim suçum."

"Ginny! Şunu söylemekten vazgeç lütfen."

Harry tükenmiş gibi karısına söylenmişti,onunda gergin olduğunu gözlerinden anlaşılıyordu. O sırada James Potter şömineden, yeni uyandığı belli olan Jack ile iletişime geçti.

"Jack,hemen Bakanlık'a gidiyorsun ve dosyanın içeriğini öğreniyorsun. Ginny neyle suçlanıyor bilelim ona göre hareket edelim."

"Tamam patron, o ekipte bana iyilik borcu olan biri var kolayca ulaşırım. Bakan'a haber vermemi ister misin?"

"Hayır,o ülke dışında. Albus davanın içine girerse işler büyür,şimdilik sadece dediğimi yap."

"Tamam ben hemen gidiyorum, Harry dostum sakin ol hallederiz."

Cevap verilmesine izin vermeden şömineden uzaklaştı,James oğluna tam olarak ne dediklerini sorduğu için Harry onunla derin bir konuşmaya girdiğinde Lily kızın saçlarını okşayıp konuştu.

Kızıl Güç (Ginny Weasley) (Harry Potter)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin