Kovuk Dinlenmesi

3K 128 41
                                    

Harry annesinin hafiften ona fısıldamasıyla aniden gözlerini açtı, karısını sardığı kollarını nazikçe çekerken uzatılan gözlüğü bulanıkta olsa seçebilip yerine yerleştirmişti. Birkaç kez gözlerini kırpıştırıp uyku sersemliğini atmaya çalışırken Lily ona gülümseyen bir yüzle zaman tanıdı.

"Dumbledore geldi, toplantı on beş dakikaya başlayacak."

Harry yerinde doğrulurken saatini kontrol etti, en fazla dört saat uyumuştu ama tamamen dinlenmiş hissediyordu kendini.

"Ginny'i uyandıracak mıyız?"

"Hayır, ben ona uyanınca olanları anlatırım." Karısının karışmış saçları arasında uyurken bile kaşlarını çatmış yüzüne bakarken mırıldandı. Yeterince huzursuz bir uyku çekiyorken uyandırmak istemiyordu.

"Ben iniyorum, evden kıyafet getirdim size. Banyoya koydum hepsini."

"Teşekkür ederim anne."

Lily başıyla teşekkürü kabul ederken gitmeden önce oğlunun karmakarışık saçlarını sevmeyi ihmal etmemişti. Harry'de çıkmadan önce üstü açılan çocukların örtülerini iyice üstlerine çekti,birbirlerine iyice sokulmuş abi kardeş sabah serinliğinde üşüyor olmalıydı.

"Harry?" Ginny'nin mırıldanmasını duyduğunda ona doğru döndü, kız gözlerini açmadan hala aynı şekilde duruyordu. Harry onun uykusunda adını söylediğini düşündüğü için cevap vermedi.

Tam yanından sessizce geçerken yine aynı şekilde seslendiğinde Harry cevap vermek zorunda kaldı.

"Efendim Ginny?"

"Gelirken su getirir misin?"

"Tamam hemen getiriyorum hayatım." Harry onun sadece gülümseyip diğer tarafında döndüğünü gördüğünde zaman kavramını karıştırmasını diliyordu, toplantı bitiminde suyunu getirecekti çünkü.

Ardından kapıyı sessizce kapatırken kısa sürede üstünü değişip mutfakta onu bekleyen uykulu insanların arasına karıştı. Genel olarak sadece erkekler vardı, dört kadın üye anneleri,Hermione ve Cerbol idi. Dumbledore, Harry annesiyle babasının arasına oturur oturmaz ayaklanarak toplantıyı başlatacak cümleyi kurdu.

"Evet ilk önce sabahın bu saatinde tek bir cümlemde buraya toplandığınız için teşekkür ediyorum. Dün gecenin ardından nasıl bir yol izleyebileceğimizi tartışıp kararlaştırmalıyız."

"Ben keşif gezilerine devam edelim diyorum." Jack fikrini söylediğinde Lily ve Molly aynı onaylamaz ifadelerle kafalarını salladılar.

"Bende Jack'e katılıyorum, kesinlikle o keşif gezilerine devam etmeliyiz. Şimdiden onların gizli planlarının bir parçasını yakaladık. Eminim biraz daha gezersek şaşırtıcı şeyler bulacağız." James ciddiyetle açıklamıştı.

"Ya da sizin böyle düşünmenize sebep olacak şekilde davranıp evlerinizden uzaklara gitmenizi sağlayacaklardır." Hermione'nin farklı bir yerden olaya yaklaşması Harry'i şaşırtmamıştı,her zaman olaylara başka çerçeveden bakıp sonuca başarılı bir şekilde ulaşırdı.

"Keşif gezilerinin işe yaramadığını söyleyemezsiniz, elbette geride kalanları yoldaşlık koruyacak."

"Güvenilen Seherbazlar listesini hazırlamanız ne kadar sürer? Yoldaşlık üyelerinin geride kalması gerektiğini düşünüyorum. Başka saldırılar olabilir güvendiğimiz insanlar bu kadar azken bir arada kalmalıyız."

"Bilemiyorum Charlie, biz uzun süredir bunun için uğraşıyoruz ama en fazla on kişilik bir ekipten emin olabiliyoruz. Cerbol listeler yanında mı?"

Kızıl Güç (Ginny Weasley) (Harry Potter)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin