Görev Aşkına

3K 116 74
                                    

Astoria, en sevdiği elbisesinin içinde kendini epey güzel hissederken şirketin içinde ilerliyordu. Çalışanların selamlamalarına ufak baş sallamalarıyla karşılık verirken kocasının ve diğer üst düzey kıdemlilerin olduğu kata ulaşmıştı. Buraya gelmek aklında yoktu ama Lily Potter'dan aldığı mektupla birlikte göreve gönderilmişti. Gelen komut kısa ve netti.

'Sirius, Draco ile buluşacağını söyleyip okuldan ayrıldı, gidip kontrol et.

L.'

Mektup eline geçtiğinde kendini ajan gibi hissetmişti ve kıdemli bir ajanın yapacağı gibi görevi öğrenir öğrenmez kanıtını ortadan kaldırmak için yakmıştı. Buraya sürekli gelmesi dikkat çekiyordu ama genç kadının yapabileceği bir şey yoktu. Hem böylece Pansy'i rahatsız edebiliyordu, bu fikrin eğlencesiyle sinsice sırıttı.

"Sana Malfoy nasıl olunurmuş göstereceğim."

Bütün kiniyle mırıldandığında bu şirkete geldiği gün için pişman olacak kızı aramaya başladı. Neyse ki koridoru döner dönmez elindeki içeceği ile ona gıcık gıcık gülen sinsi suratını görmüştü.

"Ooo kimleri görüyorum."

Astoria yaklaşırken onun bu tavrına gözlerini devirdi.

"Bende biraz önce Draco ile beraberdim, toplantı çok yorucuydu." Sanki başka bir şey olabilirmiş gibi etkilenmiş nefes bırakıp yüzünü eliyle yelledi.

"Dönüp duvara anlatabilirsin benden daha ilgili olur sana karşı." Kız artık kafasını ağrıtan pahalı gözlüğünü çıkarıp çantasına koyarken konuşmuştu.

"Çok komiksin Astoria."

Genç kadın tehlikeli bir biçimde ona yaklaşırken tek kaşı havadaydı.

"Bayan Malfoy diyeceksin, senin arkadaşın değilim." Tıslayarak gülüp devam etti. "Hem böylece bazı şeyleri kabullenmende kolay olur, ne dersin?"

Cevap vermesine izin vermeden omzuna sertçe geçirip kocasının odasına doğru ilerlemeye devam etti. Pansy'nin homurdanmalarından elindeki içeceğini saçtığını anlamıştı, nazikçe kapıyı çalarken içinden kendini tebrik ediyordu. Onay aldıktan sonra girdiğinde kocasını pencerenin kenarında caddeyi izlerken bulmuştu.

"Bugünkü toplantı çizelgenizi sunmaya geldim."

Besbelli çalışanlardan birinin geldiğini düşündüğü için gelene bakma ihtiyacı duymamıştı, ama karısının dalga geçen sesini duyduğunda sırıtarak döndü.

"Şimdiden plan dışına çıktık gibi duruyor."

Kocasının yanına gelmesini, dudaklarından öpmesini ve kendi koltuğuna oturtmasını sırıtarak karşılamıştı. Kendi de masaya yaslandığında elini sarı saçlarından geçirdi.

"Yakıştın."

"Benim için fazla büyük bu koltuk, dönüyor mu?" Beklentiyle iki yana hareket ettirdi ama koltuk yerinden hiç kıpırdamadı. "Hala dönmüyor."

"Dönen bir koltuk için yaşım geçti ama görüyorum ki sen hala 15 yaşındasın."

"Hala genç ve güzelim yani, hoşuma gitti iltifatın." Kız geriye yaslandığında kollarını bağladı.

"İşine geldiği gibi anlıyorsun, ne kadar güzel." Bir düğmeye bastığında Astoria birazdan sekreterinin geleceğini biliyordu. Hermione'nin yasağı yüzünden Draco ev cini kullanamıyordu. "Neden tek geldin?"

"Scorpius ikizlerle vakit geçiriyor."

"Hangi ikizlerle?" Draco etraflarındaki fazlaca ikizlerden hangisini ima ettiğini anlamamıştı.

Kızıl Güç (Ginny Weasley) (Harry Potter)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin