4

9.1K 701 306
                                    

Eve geldiğimiz de Michael yatağı yapmaya yukarıya çıktı. Bizde Lola ile mutfakta televizyon izleyerek yemek yapıyorduk. Pırasa ve patetes haşladım. Artık Lola olduğu için daha sağlıklı şeyler yapmaya çalışıyordum. Ispanakları tezgahın üzerine koydum. Onları yıkayıp ince ince doğradım. Lola "Aa"

Diye konuşup gözlerini kapattı. Ona gülümsedim. Sonra anladım ki tencerede ki su taşmak üzereymiş. koşar adım ocağın yanına gittim. Patates ve pırasayı aldım. Onları kaba doldururken Michael içeri girdi. Terlemiş görünüyordu.

"Ah yoruldum ama çok güzel bir yatak oldu."

Çekici tezgaha koydu. Ona doğru yaklaştım. Ispanaklara baktı. "Tanrım çocuk daha 2 yaşında, ona nasıl ot verirsin!"

Ona baktım. "Ispanak."

Dedim. "Öyle şeyler demek gerçekten varmış."

Gözlerimi devirerek Lola'nın altında oturduğu bebek koltuğu ile salona doğru yürüdüm. "Michael Lola ile ilgilen ben de sofrayı hazırlayıp geleceğim."

Michael su bardağını tezgaha koydu ve bebek arabasından Lola'yı aldı. "Amcacoşkosu onunla oyun mu oynayacakmış! Abü babüüü."

"Ne yapıyorsun?"

Lola birden gülmeye başladı. Michael bana bilmişlikle baktı. "Onun hoşuna gitti."

Göz kırptı ve salona doğrı gitti. Onlar gittikten sonra tabakları ve çatalları yemek masasına koydum. İki büyük tabak ve bir tane küçük tabak hazırlıyordum. Garipti. Yemeğin altını kapattım ve özenli bir şekilde sofrayı hazırladım. İçeri gittiğimde Michael Playstation oynuyor ve Lola yerde yuvarlanıyordu. Kızgınlıkla bağırdım.

"Michael!"

Michael kolu korkuyla attı ve bana baktı. "Ah, Lola'da buradaymış."

Bana baktı. Ona kısık gözlerle bakarak Lola'yı yerden aldım. Bir elimle poposunu tuttum. "Amacın bölüm geçmek değil Lola'ya bakmak Michael!"

Bana baktı. "Özür dilerim Anne."

Gözlerimş devirdim. "Seninle uğraşmayacağım. Haydi yemek hazır."

Mutfağa doğru giderken Lola'ya baktım. "Gerçekten hala Michael Amca'yı sevdiğine emin misin Lola?"

Lola güldü.Michael arkamdan konuştu.

"Çocuğa psikolojik baskı uyguluma seni küçük üniversiteye giden zeki kız."

Söylediği cümlenin garipliği ile kaşlarımı çattım. Onu yemek koltuğa oturtum. Michael'da benim karşıma oturttuktan sonra tencereyi getirdim. Herkesin tabağına yemek koyduktan sonra mutlulukla masanın başına oturdum. Michael iğrenç bir bakış yaparak tabaktan kafasını kaldırdı.

"Ne bakıyorsun Michael?"

"Tanrım bu sağlıklı kokuyor."

Gözlerimi devirerek yaptığım ıspanak yemeğinden yedim. Ortamızda duran patates püresinin az bir kısmını Lola'nın tabağına da koydum. Michael yemeğine iğrençlikle bakarken Lola onu izliyordu. Bıçağım ile Michael'ın tabağına vurdum.

"Hayır yemeği beğenmişlikle ye. Yoksa Lola yemeyecektir. Sonuçta ikimizde örneğiz ve bizim yaptıklarımızın doğru olduğunu düşünüyor."

Michael kafasını çevirdi. "Ama bu iğrenç."

"Michael!"

Diye sitem ettiğimde. Sertçe yutkundu. Tanrım ona yemek yedirmek Lola'ya yedirmekten daha zordu. Nefesini tuttu ve çatalına küçük bir ıspanak alarak ağzına attı. Yüzünü ekşitti ve sertçe kolunu masaya koydu.

married,young and childTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon