7

8.3K 655 190
                                    

"Sence ne yapıyor?"

Michael ile aynı anda ellerimizi dizlerimize koyarak Lola'ya baktık. Televizyonun karşısında oturarak çizgi film izliyordu.

"Kesinlikle kötü planlar. Anasta dikkatli ol. Bir gece ansızın gelip boynuna lego dayayabilir."

Ona vurarak göz devirdim. Çizgi filmde ki çocuklar zıplıyordu ve Lola 'hoppa!' Diye ses çıkartarak poposunu yerden hareket ettirdi. Ellerini yere koydu. Birden bağırarak Michael'a döndüm.

"Aaa! Buldum!"

Koşarak televizyon kumandasını alıp hayvanlar ailemi programlarından birini açtım. Kaplan avını yakalamak için koşuyordu. Lola daha dikkatli bir şekilde izlemeye başladı.

"Evet Lola! Sende yapabilirsin!"

Evin içinde koşmaya başladım. Michael durdu. "Senin bir psikolojik rahatsızlığının olmadığına emin misin?"

Koltukta duran yastığı alarak ona attım. "Onu ayağa kalkması için yüreklendiriyorum."

Kafasını salladı. Ben gözünün önünden salonda bir oraya bir buraya koşarken Michael Lola'ya yaklaştı. "Haydi kızım! Kalk! Kaldır o poponu! Senin pembe saçların var istesen pembe bile sıçabilirsin!"

Ona doğru geldim. "Ne yapıyorsun?"

"Destek oluyorum."

Birbirimize baktık. Aynı anda yürümeye koşmaya ve koşarken zıplamaya başladık. "Lola!"

Diye bağırarak zıplıyordum. Michael ayaklarını gösterdi. "Lola şuna bak benimkiler hareket ediyor!"

Şaşırarak Michael'ın ayaklarına baktım. Lola gülerek poposunu kaldırdı. Michael ile saçmalamayı bırakıp Lola'yı izledi. Ellerini halının üzerine koydu, dizlerinin üzerinde durdu. Tıpkı pembe bir kedi gibiydi. Kekeledim. "Mi-michael,"

"Görüyorum Anasta."

Lola küçük ayak parmakları ile halaya daha çok yapıştı. Gövdesini kaldırmak için yanında duran masaya elini koydu. Şaşırarak sert nefesler aldım.

"Michael!"

Dedim heyecanla. O da ellerini beline koyarak Lola'yı izliyordu. Hemen cebinden telefonu çıkarttı ve video almaya başladı. "Susar mısın? anın tadını bozuyorsun."

Heyecanla elimi dudaklarıma bastırdım. Ve ayakları üstünde durdu. İki elide masada duruyordu. Michael elinde telefon ile fısıldadım. "Haydi pemble şaçlım, yapabilirsin. Gel bebeğim bana."

Kaşlarımı çatarak Michael'a baktım. Lola'yı benimsiyordu. Kendi çocuğu gibi. Belki de bende bunu yapmalıydım. Lola büyük gözlerini Michael'a çevirdi. Güldü ve bir elini masadan çekti.

"Aman Tanrım gerçekleşiyor!"

Ellerimi havaya kaldırdım. Lola bir elini daha masadan çekti ve hiçbir yere tutunmadan bir adım attı. Michael ve ben çığlık atarak birbirimize baktık. Ona doğru koştum ve sarıldım. Beni tek eli kaldırdı ve videoyu çekmeye devam etti. Bir bebeğin yürümesine bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. Lola gülerek bize doğru gelirken, burnum keskin parfüm kokusunu aldı. Hemen üzerinden indim. Michael'da anlamış gibi bana baktı.

"Bu iğrençti ama şu an odaklanamıyorum."

Ensemi kaşıyarak ciddileştim. "Evet."

Lola'ya bakıp gülümsedim. Michael yüzünğ ekşitti.

"Sanırım videoyu açmayı unutmuşum."

married,young and childWo Geschichten leben. Entdecke jetzt