Nawoord

11.9K 702 368
                                    

NAWOORD MET VIER SEMI-BELANGRIJKE MEDEDELINGEN

*

1 .   o v e r   i d j u   e n   d u s   o v e r   m i j

Het leek me erg leuk als ik nu de wijze levensles die ik tussen de regels door heb verweven met het verhaal kon herhalen en dat jij dan zei: 'Wauw, wat ben je toch een slimme goeroe, Vera!', maar helaas bevat dit verhaal geen spannende moraal.

En ik koester geloof ik ook geen verknipte fantasie om versierd te worden door een klootzak die er best wel oké uitziet, haha.

Het aller-, allerbelangrijkste vind ik namelijk dat jij dit verhaal gelezen hebt omdat je het leuk vond. Ik wil dat mensen daadwerkelijk plezier hebben van mijn verhalen, en ik geloof dat er geen wijze levenslessen aan te pas hoeven te komen om ergens van te genieten - hoewel ik denk dat het feit dat je het nawoord bereikt hebt al genoeg zegt.

Ik ben verschrikkelijk blij dat ik eindelijk een echt boek heb geschreven. De populariteit (mag ik wel zeggen, toch?) heeft me enorm gemotiveerd om verder te schrijven aan andere verhalen. Applausje voor Wattpad! En eigenlijk merk ik nu pas, werkend aan andere verhalen, dit verhaal verbeterend, hoeveel ik van dit verhaal heb geleerd op gebied van taalvaardigheid.

Dus: voor jullie geen inspirerende woorden; voor mij wel. Misschien heeft Ik daag je uit wel een schrijfster van me gemaakt.


2 .   e n   n u ?

Vraag: Ga je een vervolg van Ik daag je uit schrijven?

Antwoord: Oké, dit is zo leuk - vooral omdat ik, als je me dit twee maanden geleden had gevraagd, heel stellig nee had gezegd.

M A A R ! Een paar weken geleden moest ik denken aan die arme, arme Deirdre - mijn favoriete personage uit IDJU - die nog steeds opgescheept zat met die zak van een Ivan en degene is die het allergemotiveerdst op zoek was naar haar prins. In de eerste instantie was het idee om een kort verhaal over haar te schrijven, maar toen ik eenmaal bezig was, merkte ik hoeveel ideeën ik had en dat die nooit in een paar hoofdstukken gingen passen.

Momenteel werk ik aan Deirdres verhaal, dat Ik dacht het niet heet (werktitel). Het is (uiteraard) geschreven vanuit Deirdre en gaat over haar zoektocht naar de liefde, maar je gaat zeker weten veel personages uit IDJU tegenkomen. Ik ga er verder nog niks over verklappen omdat ik zelf nog niet eens helemaal weet hoe het gaat lopen, maar het ís er wel. ;)

Ik ga Ik dacht het niet, net als ik bij Ik daag je uit heb gedaan, pas publiceren als het (zo goed als) af is. Hier heb ik een lange lijst redenen voor, maar het is ook voor jullie eigen bestwil, want zo weten jullie zeker dat je niet opeens twee maanden moet wachten op een nieuw hoofdstuk.

Belangrijk: Ik heb getwijfeld of ik bovenstaand 'nieuws' al moest vertellen. Het kan namelijk nog wel een jaar duren voor dit vervolg er is. Dat doe ik bij deze dus toch, want jullie zijn mijn lezers en verdienen het om het te weten. Mijn vraag aan jullie is dus om niet te zeuren of ik alsjeblieft het semi-vervolg online wil zetten of verder kan schrijven, want ik kan niks met dit soort reacties en ik ga er ook niet sneller van werken. :)


3 .   e n   i d j u   d a n ?

Nog een dingetje - ik vind het zelf handig om soms stukjes vanuit andere personages te schrijven, omdat dat me helpt om hun denkproces te begrijpen en logisch te maken. Ik heb twee scènes van hoofdstuklengte vanuit Raphael geschreven, en die 'bonushoofdstukken' zal ik ook zo snel mogelijk online zetten (als deel van dit verhaal, dus je hoeft niet mijn profiel af te struinen).

Het verhaal van Raphael en Aurora krijgt géén vervolg - dat weet ik wél honderd procent zeker. Het is afgelopen - natuurlijk, ik kan een vervolg schrijven waarin ze allebei vreemdgaan of waarin Aurora zwanger wordt, maar dat vind ik echt superstom (sorry) en zou trouwens ook het einde betekenen van hun schattige ideale relatie. En zo'n halsmisdaad wil ik uiteraard niet op mijn geweten hebben.


4 .   v r a a g   m a a r   r a a k

Best veel mensen vonden het idee van een Q&A te doen (een soort interview waarbij iedereen vragen kan stellen), dus ik dacht: waarom ook niet? Stel in een comment je vraag over Ik daag je uit/mijn moeder/mij/boeken/iets anders spannends, en dan zal ik zo snel mogelijk na de bonushoofdstukken de Q&A publiceren. (Dank je wel, persoon die dit voorstelde!)

Ik daag je uitWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu