01

2.2K 54 8
                                    

Hoofdstuk 1:

Een stormachtige wind kwam vanuit het zuiden. De regen tikte langzaam tegen de ramen aan. Tessa was er al wakker van geworden. Maar Arjan lag nog vredig te slapen. Naast Tessa stond de ouderwetse wekker. Met één blik op het kleine klokje kon Tessa met zekerheid zeggen dat het halfzes in de ochtend was. Veel slaap zal ze niet meer meepikken, dus besloot ze op te staan.

De rustgevende blauwe muur was iedere ochtend het eerste wat Tessa zag als ze uit bed stapte. De grote foto waar zij en Arjan verliefd opstonden was de eye-catcher van de kamer. Het blijde gevoel overviel haar. Ze had misschien wel de liefde van haar leven ontmoet.

Ze was dan nog maar eenentwintig. Maar dit voelde aan alsof het voor altijd zou zijn. Het geluk dat ze had, ging ze misschien wel nooit meer meemaken.

Tessa had Arjan ontmoet op haar zeventiende. Toen ze voor het eerst van haar ouders op stap mocht. Het was misschien dan wel meer dan cliché, maar voor Tessa was het liefde op het eerste gezicht.

Het was Tessa haar tweede serieuze relatie. Pepijn was haar eerst. Zijn rode opvallende haren hadden Tessa gecharmeerd. Hij was niet breed, en zeker niet een krachtpatser. Maar hij was tot over zijn oren verliefd op haar, toen ze veertien waren wel gezegd. Ze had hem nu al jaren niet meer gezien.

Het licht bruine laminaat in hun appartement, samen met de witte muren, zorgde ervoor dat het appartement groter leek dan dat het eigenlijk was. Door een aantal muren blauw te verven hadden ze toch nog een klein beetje kleur in hun huis.

Het appartement van Arjan en Tessa lag in het hartje van Utrecht. De geboorteplaats van Arjan. Tessa kwam uit Groningen, waar een groot deel van haar familie ook woonde. Ze ging er met regelmaat op bezoek. Soms bleef ze er een weekendje slapen, maar de laatste tijd werd het veel minder.

Met haar VWO-diploma was ze het slimste van het gezin. Haar twee jongere broertjes, die overigens tweeling waren, waren bezig met hun havo. Ze zitten nu in de vierde klas, en zijn volop bezig met het versieren van de meisjes bij hun op school. Beide nog zonder succes. Haar dertienjarige zusje was net aan het eerste jaar begonnen van de mavo. Waar ze zelf voor had gekozen, omdat ze meer wou doen met haar tennis. Zo had ze meer tijd om verder te trainen.

Tessa haar ouders waren grote voorstanders van Arjan. Ze konden zich geen betere schoonzoon voorstellen. Over alles wat Arjan deed of zei waren ze het zeker mee eens, en dat gene was dan ook fantastisch in hun ogen.

Tessa liep met zo min mogelijk geluid de trap af. In de keuken zette ze het koffiezetapparaat aan. Uit de koelkast pakte ze een plakje kaas en de boter. Ze belegde haar brood en pakte haar koffie. Met volle handen liep ze naar de woonkamer toe. Haar bord en beker zette ze in de vensterbank. Met een plof en een zucht liet ze haarzelf vallen op de bank.

De gordijnen stonden op een kiertje, waardoor ze het water zag plenzen. Het regende nog steeds pijpenstelen. Tessa hield van regen, maar het moest stoppen zodra ze haar huis verliet.

Uit de vensterbank pakte ze de nieuwste thriller, die ze gisteren in de winkel had zien liggen. De achterkant had haar meer dan enthousiast gemaakt. Daarom was ze gisteravond alvast begonnen in het boek. Het duurde niet lang voordat Tessa over de helft van het boek was.

Arjan had haar naar boven moeten slepen, omdat Tessa maar door bleef lezen. Het bezorgde enige ergernis bij Arjan, omdat hij door zijn drukke baan al weinig tijd had voor Tessa. Nu hij eindelijk wat tijd had, was het boek in Tessa haar ogen toch eventjes wat interessanter.

Ze nam een slok koffie en las in rap tempo de bladzijdes door. Ze hoopte het boek nog uit te kunnen lezen voordat ze naar haar werk moest. Haar broodje met kaas at ze tussen het lezen door op.

AchteromWhere stories live. Discover now