15

1.1K 49 2
                                    

Hoofdstuk 15:

'Opstaan Tessje! Anders missen we ons vliegtuig naar Curacao,' zei Viktor vanuit de deuropening. Half schreeuwend wel te verstaan.

Tessa draaide haarzelf nog een keer om en trok de dekens over haar hoofd heen. Ze wist dat het leuk zou gaan worden in Curacao, maar toch had ze er problemen mee om nu haar bed uit te gaan.

'Je staat op de voorpagina van Het Parool,' deelde Viktor mee. Hij nam met de krant in zijn hand plaats op het bed.

'Wil ik het weten?'

'Ik denk het niet. Het artikel is door Arjan geschreven.'

'Geef maar hier,' zuchtte Tessa.

Tessa van Kammen, opkomend fotografie-talent van TY Fotografie, duikt het bed in met sterspeler Viktor Fischer (Ajax).

Viktor Fischer (teruggekomen na een lange blessure) lijkt helemaal in zijn nopjes met zijn nieuwe vriendin. Ze zijn al meerdere keren samen gespot.

Tessa van Kammen lijkt serieus voor de relatie te gaan. Ze heeft gebroken met haar familie.

Volgens hoofdbaas Leon van Holten is dit een schreeuw om populariteit. Hij is niet gediend van de manier waarop Tessa K. te werk gaat. Hij denkt na over een ontslag.

Leon van Holten schijnt al langere tijd niet te spreken te zijn over de werkwijze van Tessa van Kammen. Hij noemt het onprofessioneel en niet talentvol.

Tessa was het zat en gooide de krant aan de kant. Het artikel was géén niveau in te vinden en hoorde niet thuis in een professionele krant als het Parool.

Haar werk werd de laatste tijd steeds beter, dus ze vond het niet fijn om op deze manier te kijk te worden gezet. Nu wist ze zeker dat ze naar haar ontslag -die er waarschijnlijk aan zat te komen- niet zo snel meer aan een normale baan zou komen.

'Het komt wel goed lieverd. Maak je niet zoveel zorgen om Arjan, hij komt vanzelf wel weer iemand tegen waarmee hij gelukkig gaat worden. Dat is niet jou probleem,' zei Viktor geruststellend terwijl hij met zijn hand over haar rug heen wreef.

'Het lijkt nu net alsof ik een hele slechte fotograaf ben,' zuchtte Tessa.

'Maar dat ben je niet. En dat jou stomme baas zo dom moet doen is zijn probleem, dan zoek je een andere baan. Je komt echt wel ergens aan de slag,' Viktor gaf haar een kusje naar zijn peptalk. 'En nu ga je opstaan, want we moeten zo naar het vliegveld.'

-

'Dames en heren hartelijk welkom aan boord van deze Embrear vlucht naar Curacao, Kaapstad. Wij vragen u al u handbagage op te bergen in de handbagage-bakken boven u hoofd of onder u stoel voor u.'

Het was het standaard verhaaltje dat je te horen kreeg als je het vliegtuig in kwam.

Weer klonk de speaker, nu met de vraag of iedereen de gordels vast wou doen.

Tessa klikte haar gordel vast en pakte de hand van Viktor vast. Dit was voor haar nog maar de tweede keer dat ze vloog, dus vond ze het best wel spannend.

Ze legde haar hoofd tegen de schouder van Viktor aan en deed oordopjes in haar oren. Ze sloot haar ogen en probeerde de slaap te vatten.

-

'Tessje, wakker worden. We zijn er!'

Tessa opende haar ogen langzaam. Haar rug deed behoorlijk zeer van de benarde positie waarin ze bijna de hele vlucht had gelegen. Ze was ondertussen wel nog een keer wakker geworden om te eten, maar de rest van de vlucht had ze geslapen.

'Doe even je gordel om,' porde Viktor haar.

Een beetje versuft deed Tessa haar gordel om.

-

'Kijk! Onze taxi staat daar!'

Viktor was maar al te enthousiast naar het landen op Curacao, terwijl Tessa de slaap maar uit haar ogen bleef wrijven.

Aan haar hand trok hij haar mee naar de taxi met zijn achternaam.

'Hello,' schudde Viktor de hand van de taxi-chauffeur.

Tessa deed hetzelfde en stapte beide achterin de taxi.

-

'Ik blijf hier wonen,' zei Tessa naar de autoreis van ongeveer 45 minuten.

'Jammer voor je, ik ga hier geen transfer naar toe maken,' lachte Viktor terwijl hij de koffers de gehuurde villa in bracht.

'Nou! Ik wil naar een lekker warm land,' zeurde Tessa.

'Spanje? Italië?'

'Klinkt ook goed.'

'Bommetje!'

Viktor had Tessa vastgepakt en haar het water ingeduwd nadat ze langs het zwembad liep. Gelukkig sprong hij er zelf ook in.


AchteromWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu