03

1.4K 47 9
                                    

Hoofdstuk 3:

'Goedemorgen Tessa!' glimlachend werd Tessa begroet door Noëlla. 'Vanavond een borreltje doen? Dat verdienen we wel.'

'Gezellig, ik heb er nu al zin in!'

Tessa had meerdere keren naar het werk met Noëlla afgesproken. Meestal dronken ze nog wat in één van de barretjes in Amsterdam. Maar sinds kort was het er een beetje ingeschoten. Noëlla had na een relatiebreuk toch weer een vriend gevonden. Ze zaten naar een half jaar nog steeds in de verliefdheid fase, waardoor ze constant bij elkaar wouden zijn. Tessa had er geen problemen mee. Maar ze miste de oude Noëlla toch wel een beetje.

'Tessa! Mijn kantoor! Nu!'

Leon zijn stem bulderde door het kantoor heen. Hij had duidelijk haast, anders schreeuwde hij ook niet zo heftig.

Sjokkend liep Tessa het kantoor binnen. Voor het bureau bleef ze staan.

'Maikel kan door privéredenen niet naar de shoot die vandaag voor hem gepland stond. Jij moet hem dus gaan doen,' tussen het praten door keek Leon naar zijn beeldscherm, waar hij druk op aan het typen was. Blijkbaar was hij ook druk bezig met andere projecten. Op zo'n moment kon je dan maar beter direct doen wat hij zegt.

'Wat voor shoot is het?'

'Eén van de belangrijkste van het jaar! Je gaat de teamfoto's van de Ajax spelers maken. Verpruts het niet!' Leon keek boos op, terwijl hij zijn vinger omhoog stak en er even mee heen en weer zwaaide.

'Ik ga mijn best doen meneer,' Tessa was omvergeblazen door wat Leon haar zo net had verteld. Hij had haar één van de meest belangrijke shoots van het jaar in handen gedrukt. Nu kon ze zichzelf gaan bewijzen.

'Doe méér dan je best. Ik verwacht top foto's van je Tessa. Niet de prut die je normaal levert.'

'Ik begrijp het meneer. Waar moet ik zijn en hoe laat?'

'Om half één op sportcomplex de Toekomst. Daar zal iemand je opwachten, die je zal laten zien waar je je spullen kan gaan installeren.'

'Bedankt,' Tessa verliet het kantoor. Onderweg naar haar bureautje deed ze even een overwinningsdansje. Ze schaamde zich niet voor zichzelf, dus dit kon er ook nog wel bij.

-

'Ah! Jij moet Tessa zijn?'

'Klopt,' Tessa keek de oudere man even onderzoekend aan. Een litteken op zijn gezicht trok Tessa haar aandacht. Ze zou het zo mooi kunnen gebruiken tijdens een shoot.

'Komt u maar mee,' de man liep iets voor Tessa uit. Maar Tessa kon het herstellen en wandelde nu naast de man. 'We hadden al gehoord dat u de vervanger zou zijn van Maikel Draven. Leon had je zeer aanbevolen aan ons, toen we hoorden dat Maikel zelf niet kon. Dus zijn we hier maar mee akkoord gegaan.'

'Je is ook goed. Anders voel ik me zo oud,' lachte Tessa. 'Maar ik vind het fijn dat ik de foto's hier kan gaan schieten. Het is ook voor mij een hele eer.'

'Ik ga mijn best doen het te onthouden,' lachte de man terug. 'Hier kun je de foto's gaan maken.'

Tessa liet haar spullen op de grond zakken en liep nog een keer terug naar haar auto om de rest te pakken.

Op haar gemak installeerde Tessa haar spullen. Het weer zat haar gelukkig mee. De zon brak net door, waardoor Tessa deze shoot buiten toch wat leuker begon te vinden.

De spelers kwamen één voor één naar buiten druppelen in hun tenue's. De jongens kloten erop los. Maar Tessa genoot ervan. Eindelijk was ze weer eens onder de mensen van haar leeftijd.

AchteromWhere stories live. Discover now