Bölüm 3

15.9K 881 14
                                    


****2013*****


"Hadi Ömür, lütfen."


Yatağında oturmuş, iki saattir onu ikna etmeye çalışan arkadaşına çevirdi başını. Derin bir nefes alıp bıraktı. Gerçekten bazen o kadar zorluyordu ki, onu öldürmemek için kendisine sebep bulmaya çalışıyordu her seferinde.


"Tamam, ama beni utandıracak bir şey yapma lütfen Gamze. Zaten isteyerek gitmiyorum onunla bir de bir şeyler yüzünde mahcup olmak istemiyorum."


Daha fazla çene çalmaması için kabul etse de ettiği an pişman olmuştu. Gamze onun çocukluk arkadaşıydı ve bazı şeylerde Ömür'le yarışa giriyordu kendince. Olup olmadık zamanlarda ortaya çıkar, kendince saçmalar ve genç kızı zor durumda bırakıp sıvışırdı ortalıktan.


Son zamanlarda içinden hiçbir şey yapmak gelmiyordu Ömür'ün. Bıkmışlığı üst düzeydeydi ve şuan kimseye katlanacak durumda değildi. Ona sarılıp yapmacık öpücüklerle onu boğan arkadaşı da dahil. Belki şımarıklık diyebilirlerdi buna ama değildi işte. İçinde kopan fırtınaları kimse anlamıyordu.


Gamze'yi ikna edip evine gönderdikten sonra küçük çantasını aldı ve gerekli birkaç şey koydu içerisine. Sertan'ın yanında sinirlerine hakim olamayıp ağladıktan sonra kendisini teselli eden adama izin vermişti. Bu onun için o kadar büyük bir adımdı ki, ona hayır diyememişti daha sonra. Son kez belki de demek istiyordu ama umutlanmak da istemiyordu. Sadece engelde olmayacaktı artık. Eve döndükten sonra ailesine durumu anlatmıştı. Çok sevinmişlerdi ve hemen kabul etmişlerdi.


Onların ışıldayan gözlerini gördükten sonra içi burkulmuştu. Ne kadar belli etmeseler de biliyordu Ömür, içten içe onlarında kahrolduğunu. Bu yüzden dayan diyordu kendine, dayan. Öleceğin güne kadar dayan en azından.


Yanında oturan Sertan' a kaçamak bir bakış attı Ömür. Gözleriyle özür diliyordu aslında. Tamam belki ilk başta ona işkence etmek için Gamze'nin geldiğine sevinmişti ama kendisinin de aynı işkenceye maruz kalacağını unutmuştu o an.


Uçağa bindikleri andan beri Gamze Sertan'ın ağzına düşmüş, saçma sapan şeyler anlatıp durmuştu. İlk başlarda kibarlığından onu ilgiyle dinlese de şuan hayattan bezmiş gibiydi. Aklına gelen ayrıntı gülümsemesini sağlamıştı. Bunu yakalayan genç adamın ölümcül bakışlarını üzerinde hissedince panikledi ve yapması gerekeni yaptı. Gamzeyi susturdu.


"Eğleniyorsun demek küçük hanım." Diye fısıldadı kızın kulağına Sertan. Ömür'ün Gamze gibi biriyle nasıl arkadaş olduğunu düşünüyordu aslında. Bu kadar saf ve temiz bir kızın, içten pazarlıklı ve gözlerinden hinlik akan bir kız ile neden arkadaş olduğunu anlamamıştı. Ömür saftı ama aptal değildi. Bunu her şekilde belli ediyordu. Ona ceza olarak, bile isteye bu kızı getirdiğini bile düşünüyordu.


"Kusura bakma" İçten ve bir o kadar da mahcup bakışlar attı genç adama Ömür. Ona yardım eden birine bu şekilde işkence etmek vicdanını sızlatıyordu aslında. Gerçekten mahcup olmuş ve üzülmüştü. İyi bir adamdı Sertan ve onun için çabalıyordu. Ona karşı gardını kuşanmak bile kötü hissettiriyordu şuan.

ÖMÜR "Tamamlandı"Where stories live. Discover now