Bölüm 12

12K 785 19
                                    

Multimedya: Bertan

****2014*****


Yaşama isteği neydi? Hayata sıkı sıkı tutunmak ve inatla yoluna devam etmek mi? Yoksa biri için devam etmeye zorlanmak mı? Arzu ve isteklerimiz mi bizi hayata bağlıyordu?


Bilmiyordu.


Genç kız kaybolmuştu. Düşüncelerinde, hayalinde, rüyalarında ve yaşadığı evrende var olduğunu hissetmiyordu.


Yaşamını bir çok kez sorgulamıştı, bir çok kez pes etmişti, bir çok kez yok olmayı dilemişti ama hiç bu kadar kaybolmamıştı.


Biri için bu kadar yıkılmak ne kadar doğruydu? Asıl soru o kişi 'biri' diye hitap edilecek konumda mıydı. Değildi...Sertan biri olmaktan o kadar uzaktı ki, o her şeydi. Zaten bunca acının içinde boğulması da bundan değil miydi. İnkarının en büyük sebebi, yaşamın en güzel yanı, hayatının merkeziydi.


Ama gitmişti.


Gideli 358 saat olmuştu. Koskoca 15 gündür görmüyordu onu, duymuyordu, hissetmiyordu.


Genç adamla olan anıları aklına geldikçe özlemi bir çığ gibi büyüyor ve bedenine sığmıyordu. Sertan ile yaptığı konuşmalar aklında dönüp duruyordu. Özellikle ona oynadığı oyundan sonra yaptığı konuşmada takılıp kalıyordu, çünkü söz vermişti. Vermişti vermesine ama tutacak kadar güçlü olduğunu hissetmiyordu. Tutamıyordu da. 15 gündür yatağından çıkmamış kendisini hayattan izole etmişti.


Son dedi kendi kendine...Bu gece son kez her şeyiyle birlikte ölmüş gibi davranacak, yarın sözünü tutacaktı.


**


Dediği gibi de olmuştu genç kızın. Ertesi gün hayata geri dönmüş, uzun zamandır ayarladıkları yurt dışında yüksek lisans için harekete geçmişti. Çok değil iki hafta da her şeyi halletmişti. Sertan'ın ısrarlarına dayanamayıp pes ederek kabul ettiği iş önerisi için de maille şirketle görüşmüş ve geleceği tarihi haber vermişti.


Ondan sonra olaylar o kadar hızlı gelişmişti ki, zamanın nasıl geçtiğini anlamamıştı. İlk haftalar pes edip geri dönmek istemişti. Ailesine olan özlemi ve Sertan'ın mutlak yokluğu ile başa çıkmakta zorlanmıştı.


İngiltere'ye geldiği için İngilizlerin hep ırkçı kesimine denk gelmiş ve tavırlarına maruz kalmış,bir süre ev bulamamıştı. Pes etmenin kıyısındayken Allah karşısına Noah'ı çıkarmış ve onu ev derdinden kurtarmıştı. Sonra ise alıştığı genç adam ile her şey yoluna girmiş, şirketin en iyi elamanlarından biri olmuştu.


*******GÜNÜMÜZ*****


Ömür odadan çıkarken gözlerinden akan birkaç damla yaşa engel olamamıştı. O sözleri hak edecek ne yaptığını bilmiyordu. Herkes hak ettiğini bulurdu elbet de, kendisi neyi yanlış yapmıştı da bunlara maruz kalıyordu.

ÖMÜR "Tamamlandı"Where stories live. Discover now