Bölüm 10/2

12.2K 790 10
                                    

Multimedya: Ömür

*****GÜNÜMÜZ******


Genç kız ağır ağır gözlerini kaldırırken, gözüne sızan ışık hazneleri ile önce sızlamaya sonra sulanmaya başladı. Başındaki sızlama şiddetini gösterirken inledi. Elini hızla başına götürmek isterken birde elinin sızısıyla göz yaşları akmaya başlamıştı.


Üzerinden tır geçmiş olmalıydı.


Algısı hala kapalı olduğu için anlam veremedi acılarına. Sonra kendisine seslenen bir adamın sesini duydu.


"Ömür hanım beni duyuyorsanız elimi sıkar mısınız?" diyen adamı tanımasa da beyni komuta uymuş ve sol elinde hissettiği eli sıkmıştı.


"Güzel. Gözlerinizdeki yanma geçmiştir. Tekrar deneyin lütfen açmayı."


Söylediklerine uyup gözlerini açan genç kız çevresine baktı önce. Sonra kendisine seslenen orta yaşlı adama çevirdi gözlerini.


Adam gülümserken Ömür olanları hatırladığı için kaşlarını çatmıştı. Derin bir nefes aldı önce. En son Bertan'ın ona vurduğunu ve aldığı sert darbenin sarsıcı hissini hatırlıyordu.


Doktor onu anladığı için sessiz kalarak genç kadına müsaade etmişti. Bir hesaplaşma içerisinde olduğunu anlıyordu.


"Tetkiklerinizde her hangi bir problem çıkmadı. Uyandığınızda göstereceğiniz tepkiler önemliydi bizim için ve görüyorum ki her hangi bir sorun yok. Hareket yeteneğiniz, görme ve duyma yetiniz iyi. Buruşturduğunuz suratınızdan anladığım kadarıyla kokuda alabiliyorsunuz. Algınızda da bir problem olmadığını gösterir bu. Beyin örselenmesi yaşayabilirsiniz bir süre. Travma kaynaklı bir sorundur ve duygu karmaşasına neden olur. Ve depresyon ile kayıtsızlık da kafa travması etkilerinden. Şuan ki kayıtsızlığınızdan gözlemlediğim kadarıyla sizde mevcut. Hastanemizin psikoloğunu yönlendireceğim. Bunları dışarıdaki beyefendilere de anlattım.


Sormak istediğiniz her hangi bir şey var mı?"


"Hayır" dedi genç kız kaşlarını çatarak. Dışarıdaki beyefendilerin kim olduğunu anlamak için müneccim olmaya gerek yoktu.


Doktor çıkarken Bertan ve Güz içeriye girdi.


Genç kız kafasını çevirerek içeriye girenleri görmezden geldi. Sakin kalmaya çalışıyordu. Zira başındaki ağrı daha da artarsa ölebilirdi. Gözlerini kapattı ve boğazını temizleyen adamı duymazdan geldi.


"Güz bize izin ver." Adamın sıkıntılı çıkan sesini hissediyordu. Ama sesini bile duymak istemiyordu.


"Çıkmana gerek yok Güz." Dedi Ömür. Sonra gözlerini açarak Bertan'ın yanında dikilen adama çevirdi gözlerini.

ÖMÜR "Tamamlandı"Where stories live. Discover now