Bölüm 21

10.5K 645 29
                                    

İyi okumalar. :D


Ömür Bertan'ı da yanına alarak Sertan'ın evine doğru yola çıktı. Bertan konuşmak için onu durdurunca Ömür sakin bir yere gitmeleri gerektiğini düşündüğünden oraya gitmeyi önermişti. Daha sonra annesinden evin anahtarını da alarak eve doğru sessizce yürüdüler.


Bertan'ın aklındaki sorulara cevap alması gerekiyordu, Ömür'ün de beyninde dönen hastalıklı sesleri susturması.


Ömür iki senedir girmediği evin kapısını açarken elleri titriyordu. Bertan ise kardeşinin kaldığı yeri göreceği için tuhaf hissediyordu. İnsan sevdiğinin yokluğuna zamanla alışıyordu. Bertan'ı en çok korkutan şeyde buydu. Kardeşinin yokluğuna alışmak...O her zaman yanında olacağını düşündüğü insandı. Ölümü, o gün yaşadıkları...Aklına gelen anılarda uzun zamandır fark etmediği bir ayrıntıyı fark etti o anda. Mezarlıkta gördüğü kız Ömür'dü.


O gün çevresine o kadar yabancı olmasına rağmen fark edebilmişti genç kızı Bertan ve neden bu kadar kötü olduğunu düşünmüştü.


Aklına gelen bu anyla birlikte yeni bir düşünceyle karşı karşıya kalmıştı Bertan. Ya Ömür onu sevdiyse...Sertan'ın onu kardeşi gibi gördüğünü biliyordu ama Ömür'e hiç sormamıştı bunu. Sadece anlatmıştı ona aklındaki düşünceleri. Ondan bir cevap almamıştı. Şimdi evlenmeyi istememesi ve onu Sertan'ın evine getirmesi...


Ömür erkek kardeşine mi aşıktı? O yüzden mi kendisini kabul edemiyordu.


Bertan düşüncelerinin yine hastalıklı bir yöne gittiğini fark ederek derin bir nefes aldı ve beynini boşaltma egzersizlerine başladı. Bunu doktoru önermişti ve işe yarıyordu.


Soracaktı ve alacaktı cevabını. Korkunun ecele faydası var mıydı?


Sormazsa eğer kendi kendisini yiyecekti.


İçeriye girdiklerinde Ömür'ü kolundan tutarak durdurdu. Ve karşısına dikilerek gözlerini gözlerine dikti.


Ömür ise karşısına geçen adamın siyahi kızgın gözleriyle irkildi.


Tamam sinirlenmeye hakkı vardı. Sert çıkmış olabilirdi sofrada. Ama kendisine bu kadar derin bakması....Ürkütücüydü ve korkunç Bertan'ı hatırlatıyordu ona. O adamdan korkuyordu Ömür.


"Neden öyle bakıyorsun?" diye sordu dayanamayarak.


Onu seven adamı geri istiyordu. Sevdiği adamın onu seven tarafıyla yaşamak istiyordu. Kötü olan tarafıyla değil.


"Sana bir soru soracağım. Yanlış anlamadan, yalın bir şekilde cevap vermeni istiyorum sadece."


Genç adamın soracağı sorunun önemi kendisini belli ediyordu kafasını sallayarak bekledi Ömür.


ÖMÜR "Tamamlandı"Where stories live. Discover now