Bölüm 18

12.3K 781 27
                                    

Medya : Ömür & Bertan


****2013****


Bebek bakışlım;


Bugün seninle tanışmamızın üzerinden 9 ay geçtiğini fark ettim. Dolu dolu, güzel ve nasıl geçtiğini anlamadığım ama hissettiğim günler hızla gelip giderken ne kadar mutlu olduğumu ve bu mutluluğun değerini bugün anlıyorum. Çünkü bir rüya gördüm. Buraya gelmeden önce rüyalarıma konuk olan küçük kız ile bir kez daha karşılaştım ve o kız bana onu kurtardığım için minnettar olduğunu söyledi. O kız sendin Ömür. Geldiğim ilk gün seninle olan tanışmaman anlamıştım bunu.


O küçük kız senin korkularının üzerine aynı korkuyla benim rüyalarıma da uğradığından yazıyorum bunu. Ölüm ansızın gelir bebek bakışlım ve sen bunu okuyorsan ben bu ani gidişe uğurlanmışım demektir. Biliyorum o inci tanelerin yine dökülüyordur güzelim gür kirpiklerinin ardından. Ama yapma güzelim, ben sana kıyamazken sen bunu kendine yapma. Öldüysem de mutlu ölmüşümdür, çünkü hayatımda sen vardın bebek bakışlım.


Bu lakabı sana taktığım günü hatırlıyor musun? Nasıl şaşırmıştın... Sebebini anlamamıştın. 'Çünkü öylesin, sen bir bebek kadar temiz ve masumsun. Bakışların bir bebeğin bakışları kadar güzel.' Dediğimde nasıl da kızarmıştın ve utanmıştın. O hallerin lakabının hakkını veriyordu işte. Hep öyle kal bebek bakışlım. İçindeki güzelliği öldürme, öldürtme. Tekrar dünyaya gelsem seninle gerçek bir kardeş olarak dünyaya gelmek isterdim. Ama bu demek değildir ki şuan seni kardeşim olarak görmüyorum. Sen bana o eşek kardeşimden bile daha kardeş oldun. Zaten neden kız olmamış ki o gereksiz anlamıyorum. Her neyse seni seviyorum bebek bakışlım. Bunu unutma.


Bu mektup şuan elindeyse ölümümün üzerinden bir sene geçmiştir. Ve umarım hayallerini de gerçekleştirmişsindir. Bugün sana İstanbul'da bir çalışma alanı aldım. Tabi bunun anahtarını sana vereceğim. Yada ben veremezsem öldüğümde zaten sana verilecektir. Bunu geri çevirmişsindir sen şimdi. Bilirim kimsenin desteğini istemezsin, o kadar denedim sana torpil yapabilmek için ama izin vermedin. İnatçı cadı! Eğer üzerinde biraz olsun emeğim ve hatırın olduğunu düşünüyorsan bunu kabul et. Ve bana kızma. Kız kardeşime de destek olmayacaksam ne yapacağım ben? Ve senden bir şey daha isteyeceğim. Ama bu senin için değil benim için olacak.


Aslında saatlerdir düşünüyorum doğru mu yapıyorum diye ama, Bertan'ı sana emanet ediyorum yüreği güzelim. O benim hayatta kalan tek kan bağım. Git yanına yerleş demiyorum. Bana olduğun gibi ona da kardeş ol istersen ama yanında ol. Ne olursa olsun destek ol ona ki mezarımda rahat uyuyayım. O deli herif beni endişelendiren nadir şeylerden biri güzelim biliyorsun. Ola ki bir gün onunla tanışırsan, ne şekilde olursa olsun onun elini tut ve bırakma.


Bugün o küçük kız yardıma muhtaç bir çocuğun elini tutuyordu. Bu ben değildim biliyordum, hissediyordum. Bu rüyayı gördüğüm için yazıyorum ya bunları da zaten. Umarım onun umudu sen olursun bebek bakışlım. Umarım senin güzel yüreğinin kıymetini bilir. Kendine iyi bak ve savaş güzelim. Kendin için savaş.


Sertan

ÖMÜR "Tamamlandı"Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin