Hoofdstuk 11

173 5 1
                                    

Lorenzo

'Hier.' Ik geef het pakje aan de jongen voor me. Vlug kijk ik nog zoekend om me heen om te kijken of de kust veilig is en pak dan het stapeltje geld aan. 'Dus dit is het speciale spul?' Ik kijk de jongen strak aan en knik. 'Ja, beter spul is er niet.' De jongen glundert 'Vet mam!' Ik rol met mijn ogen. Zo typisch onprofessioneel ook. Ik laat een zucht ontsnappen 'Wilde je verder nog iets van me?' De jonge denkt nog even na. Ik sla mijn armen over elkaar heen 'ja, ik heb niet heel de dag de tijd jochie.' Zeg ik bot en verbaasd kijkt de jongen me aan 'Nee dat was het wel denk ik.' Ik knik kort en strak 'Mooi' - 'Wij gaan nu weg en vijf minuten vertrek jij begrepen?' De jonge knikt. Met een kleine grijns op m'n mond wenk ik naar de jongens en vertrek uit het donkere steegje de warme zon in.

'Ren!' Schreeuw ik zonder ook maar één keer achter me te kijken, niet wetend of Mason nog wel in de buurt was of of hij was opgepakt en in de boeien is geslagen. Op zich maakte het me niet zoveel uit of Mason zou worden opgepakt, behalve in de situatie waarin we ons nu verkeren. Als hij werd opgepakt zou dat ons hele plan kunnen verpesten. Dan zouden ik en Troy opgepakt kunnen worden wat zou betekenen dat ze ons onderduik adres vinden oftewel zullen ze Lisa vinden, en dan komen we pas echt in de problemen. Waarschijnlijk zouden we levenslang krijgen. Bij die gedachte begin ik nog harder te rennen, zeg gerust sprinten.

Zodra ik het gevoel heb veilig te zijn stop ik en draai ik me om. Geen Mason... 'Kut..' Gefrustreerd haal ik mijn handen door mijn haar. Ik zie geen politie meer maar ook geen Mason meer. Wat dus kon betekenen dat hij ze had afgeschud of dat hij is gepakt en naar het politie bureau is vervoerd. Als ik even logisch nadenk weet ik wel welke optie het is geworden. Ook ik heb twee opties op dit moment; of terug gaan om te kijken of ik Mason kan vinden of naar huis gaan en wachten en hopen. aar als ik terug zou gaan om Mason te zoeken heb ik een hele grote kans dat ook ik nog eens een keer word opgepakt. Dus ik besluit om maar naar huis te gaan. Al blij zijnde dat we lopend zijn gekomen.

Ik spring op van de bank zodra de deur open gaat. En ja hoor, alsof er niks gebeurd is loopt Mason doodleuk binnen 'He gast.' Ik sla mijn armen over elkaar heen 'He gast?' Ik loop naar Mason toe en geef hem een duw, ik kan niet geloven dat hij er zo licht op reageert. 'Ik dacht dat we allemaal de bajes in gingen gek!' Mason begint dom te lachen. Ruw pak ik zijn gezicht vast. Rode ogen. 'Fijn hoor, je bent high.' - 'En jij bent down.' Als een malle begint Mason te lachen. Fijn dit zeg. Ik trek de voor deur open 'Eruit!' Lacherig vertrekt Mason naar weet ik veel waar. 


Lisa

'Wat was dat?' Lorenzo draait zich naar me toe 'Oh niks. Hoor jij niet in de kelder te zitten?' Ik sla mijn armen over elkaar heen en rol met mijn ogen 'Als een gevangene zeker?' Met een klein, bijna niet te zien grijnsje kijkt Lorenzo me aan, ik grinnik. 'Oh... Juist.' - 'Kom.' Lorenzo wenkt naar me. Hij loopt naar de bank en ik ga naast hem zitten. Even voel ik mijn maag zakken als hij zijn arm om mij heen slaat. 'Wat gaan we nu doen.' Lorenzo haalt zijn schouders op 'Moeten we altijd iets doen dan?' Ik schud mijn hoofd, genietend van de rust en de stilte. Na een paar minuutjes geef ik op en laat ik mijn hoofd op Lorenzo zijn schouder zakken. Moe sluit ik mijn ogen, opnieuw een paar minuten later, hoor ik wat. Heel zacht.. 'Het spijt me...' Een kleine grijns ontstaat op mijn mond. 'Mij ook.' Ik open mijn ogen en kan de schrik voelen die Lorenzo ook gevoeld zal hebben. 'Je bent wakker?' Gelukkig kan ook hij erom lachen. 'Ik sliep helemaal niet dombo.' Beide moeten we erom lachen 'Oh.' Ik kijk Lorenzo aan 'Ja..' Snel en zonder het door te hebben druk ik een kus op zijn mond. Het was nauwelijks 'iets'. Het was iets kleins wat normaal gesproken niks voorstelt waar je niet bij nadenkt. Maar op dit moment denk ik er maar al te goed over na en stelt het voor mij heel veel voor. Maar hoe dit voor Lorenzo is...


-------------------

Hey guys, Ik update iets minder vaak omdat ik in mijn examen jaar zit ennnnn Ik ga mee doen aan Write Now! :D

Oh, en zet ook even in de comments wie Lisa moet spelen: Nina Dobrev of (Zoals nu) Emilie Nereng.

Ik zal proberen om voor het einde van volgende week er een nieuw hoofdstuk op te zetten! 







Niets is wat het lijktWhere stories live. Discover now