Hrdina - panic nebo Don Juan?

3.4K 246 21
                                    

POZOR, DRAHÉ FEMINISTKY, TENTO TEXT NEBUDE NIC PRO VÁS...

Drazí čtenáři,

nyní zapomeňte na všechno, co jsem psala v minulé části - u mužů platí pravý opak!


V reálném životě by tato diskuze byla na pekelně dlouhou dobu, než bychom se dobrali ke zdárnému konci, hlavně mužská část by měla nutkání stále propagovat svoji "pravdu", ale díky Bohu, jsme ve světě fikce! A tu jsme pány situace my, autoři!


Doposud jsem se nesetkala s příběhem, ve kterém by figuroval panic v roli hlavního hrdiny - možná je to tím, že se na muži nedá nějak zřetelně poznat ztráta panictví, ale také je to možná tím, že panicové jsou ještě méně populární než panny. Naopak je tomu v případě tzv. "Don Juanů". Ti z vás, kdo neznají toto spojení, nazývají se tak velmi přitažlivý muži - ať fyzicky, tak psychicky - kteří to umí se ženami.


Panicové:

+ Stejně jako je tomu u ženy, nemusí předkládat svoji minulost a tím se vyvarují problémů. 

Autor také může pracovat s aspektem "učitelky" - tak nazývám většinou starší či zkušenější partnerku, která jej zasvěcuje do tajů sexuality, ale pozor, abyste jako autoři nepřekročili hranici pedofilie.

Ruku na srdce, kdyby se sešla panna s panicem, asi by z reálného hlediska nedošlo k orgasmickému sexu, ale opět tu schopný autor může vydolovat celkem dobrý příběh sexuálního bádání.


- Nevím přesně, jak formulovat zápory, ale myslím, že to cítí každá žena - z panice vyřazuje taková ta nezkušenost, od které se utíká. Autor nemůže jen tak udělat z panice lva salónů, z logického hlediska to nejde (samozřejmě, dá se z toho vybruslit - např. je to nábožensky založený chlapec, věří na prsten cudnosti - z takových příběhů se dají vydolovat zázraky!).

Samozřejmě není nějakým stigmatem, ale bude pro autora složitější z toho všeho nějak vybruslit, avšak to může přinést sladké ovoce v podobě úspěchu u čtenářů.


"Don Juanové":

+ Lehce se může hrdina představit jako charismatický fešák, pro kterého by se dámy přímo roztrhaly.

Ví, co chce a tak trochu ladí k panně z předešlé kapitoly a může zaujímat pozici učitele. Dalším plusem jsou notné sexuální zkušenosti, které mohou usnadnit tuto stránku příběhu.

Hrdince (i samotným čtenářkám) dělá jeho ulovení kolosální radost. Přece ta hrdinka dokázala to, co se nestalo žádné před ní - sedí na kobylce tomuto krasavci! To, co je bráno jako záporné u vyžilých hrdinek, u Don Juanů je to extrémně pozitivní.


- Negativem je již několikrát opakovaná minulost, která může být brána i jako plus, ale nese sebou i pár šmouhů - opět jsme u přirovnání k ojetému vozu.

Musím uznat, že i já sama občas zapomínám na fyzické problémy extrémní sexuální aktivity z minulosti - pohlavní nemoci tak trochu ignoruji, asi to budu muset napravit.

Sama také nerada kalkuluji s realitou v podobě mužské přelétavosti, ale to by pak nebyl happy end, že?


Jak na toto téma pohlížíte vy? Vybíráte raději první nebo druhý typ?

Příští část se bude zabývat tím, jestli je lepší "happy end" nebo "sad end".

Vaše Viktoria





Postřehy spisovatelkyKde žijí příběhy. Začni objevovat