Co frčí na Wattpadu?

1.7K 181 62
                                    

Aneb jak jisto jistě vaše tvorba dosáhne statisíců přečtení...

Předem varuji všechny útlocitné človíčky, kteří se na tomto serveru vyskytují, že hodlám občas rýpat - ne do hlíny, ale do lidí! A vlastně i do sebe sama.

Všichni víme, že tu na Wattpadu, hlavně v sekci Romance, letí určitá témata, která stačí jen naťuknout v titulku a přilákají davy. V tom tkví polovina našeho úspěchu tu... Hm, ale nejsou už trochu klišé?

1. Sociální sítě / texting

Asi je to tím, že jsem vyrůstala v době, kdy mobil vypadal jako cihla s anténkou a počítač byl ještě nepřenosný. Jedna SMS se naťukávala několik minut a prostě jsem se s lidmi raději střetávala, než jim psala.

V dnešní době je ale IN navazovat přátelství či hlubší vztah přes Internet. Brala bych to, kdyby se jednalo o vztahy na dálku, ale když bydlíte o pár ulic dál - ale no tak! Asi prostě nikdy nepochopím fenomén texting, nestydím se za to. Můj muž mi psal zamilované dopisy a kartičky, dnešní generace si radši napíše na Whatsappu či si pošlou Snap... Je na každém z nás, co považujeme za více romantické.

2. Celebrity - Harry Styles, popřípadě Justin Bieber

To jsem již zmiňovala v kapitole o FF, ale někteří autoři využívají těchto slavných tváří, aby propagovali svůj příběh. Pohybují se tu stovky fanoušků těchto populárních osob, kteří rádi kliknou na takový příběh a proto jich tu je tolik.

3. Mafie

Jsem vinna - píšu také o mafii, ale nenajdete ji zmíněnou v žádném titulku. Nejspíš také píši o mafii v trochu jiném duchu. Často můžete nalézt příběh, ve kterém je buď smluvené manželství mezi dívkou a mafiánem nebo popsaný vztah mezi dívkou a dominantním mafiánem. Letí to, některé čtenářky zbožňuji to nebezpečí, které se vyskytuje v těchto příbězích a mafiány berou jako velmi sexy hrdiny.

4. BDSM / Daddy

Ano, další velmi oblíbené téma (jako vše, co aspoň trochu "smrdí" speciálními sexuálními choutkami), které je velmi vyhledáváno, ale stále dokola upozorňuji na to, že tyto sexuální témata jsou  velmi kontroverzní a těžká na napsání. BDSM má daleko hlubší podtext - rozebírala jsem to v jedné z minulých kapitol.

Vzhledem k tomu, že jsem feministka až do morku kostí, nemohu vydýchat téma Daddy. Nemám ráda představu, že se Sugar Baby nechá vydržovat a dominantní Sugar Daddy se o ni stará. Prostě ne... Někdy je to stylizováno hodně nereálně, ještě jsem se nesetkala s autorem, který by byl schopen popsat tu atmosféru reálně, ale kdo z nich se někdy setkal se skutečným případem Daddy?

5. CEO / Milionář... Ale prd, nejlépe miliardář!

Tady jsem také vinna - většina mých příběhů je plna hrdinů pocházejících z bohatších kruhů - bráno z hlediska mediánu společnosti. Mnoho čtenářek se rádo zasní nad představou bohatého partnera, který by se za ně nebál utrácet. V reálném světě jsem se setkala s pár muži, kteří se nebáli utrácet za své milované, ale i s takovými, kteří čím měli víc, tím větší byli kolenovrtky.


Nechtěla jsem se nikoho dotknout, pokud píšete dílo s jedním či více výše uvedenými tématy, vřele do toho! Vlastně je to i takovým návodem pro ty, co chtějí udělat díru do Wattpadu - napište příběh, který bude originální a výše uvedené téma - úspěchem můžete být mile překvapeni! A ti z vás, co nejste uchváceni těmito okruhy, zkuste hledat dál...

Opět mám na vás pár otázek:

1. Čtete "textingy"?

2. Setkali jste se již s příběhy Daddy?

3. Máte nějaký tip, co byste ode mne chtěli slyšet/číst? (Postřehy)

Moc děkuji za to, že to vůbec čtete!

Vaše

Vaše

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.
Postřehy spisovatelkyKde žijí příběhy. Začni objevovat