Roční pauza a Wattpad

603 85 8
                                    

Vím, že tato část by měla spíše patřit na blog, ale chci se tu především zaměřit na to, co se stane, když opustíte Wattpad na delší čas.

Je jedno, jestli jste aktivní na Wattpadu, v práci, v učení... Jak přestanete nebo omezíte svoji činnost, něco se změní. Někdy k lepšímu, někdy k horšímu.

Když jsem se po velice dlouhé době - roce a 3 měsících - vrátila na sociální sítě a Wattpad, čekaly tam na mě stovky upozornění a zpráv. Moc mě potěšilo, že si na mě ti nejbližší vzpomněli a moc mě mrzelo, že jsem jim o sobě nemohla dát vědět. Prostě to nešlo.

Co se tedy stalo?

Dostala jsem mozkovou mrtvici. Ano, v 30 letech. Ne, není to jen nemoc starých dědečků a babiček. Stává se to často a můj ošetřující lékař mi jasně řekl, že jsem tomu nemohla moc předejít. Prý bych měla být vděčná, že jsem mezi živými. Měla jsem a stále mám několik následků, převážně fyzických, ale mám 80% šanci na plné uzdravení. Nechci vás zatěžovat přílišnými detaily, pouze vás touto formou prosím, abyste se o sebe starali a hlavně jste byli v psychické pohodě. Pozor na vysoký tlak jen tak mimochodem.

Také se veřejně omlouvám, že jsem o sobě nenechala vědět, jen jsem se potřebovala dát dopořádku...

Změny na Wattpadu

Wattpad vzhledově vypadá skoro stejně, drobnější úpravy proběhly, to je pravda, ale nejsou markantní. Na facebookové skupině jsem založila diskuzní vlákno, kde mi spousta lidí osvětlila, co se dělo v době mé nepřítomnosti. Asi nejvíce mě pobavil Wattpad Premium a trollové.

Co se týče mé působnosti, změnu samozřejmě nejvíce pocítily moje příběhy. Respektive jejich úroveň čtenosti. Při vydání nových dílů vidíte, že kapitola třetí má 1,3K přečtení a kapitola čtvrtá má 169 přečtení. 

Je to logické - na Wattpadu přibyla spousta lidí, které jsem ještě neměla tu čest se poznat (Ahoj cizinče, jmenuji se Viky!). Spousta čtenářů vzdala čekání na novou kapitolu, nyní si už příběh nepamatují anebo jej už nechtějí číst. Někteří Wattpad opustili úplně a posunuli se dále. Nesmím ale zapomenout na ty, kteří vydrželi a čtou dále - a že jich je hodně a já jsem za ně moc vděčná!

Jádro Wattpadu ale zůstalo stejné - jsme tu všichni s jedním záměrem. Mít radost z psaní - ať už jako autor, tak jako čtenář.

Závěrem klasicky přicházím s pár otázkami k diskuzi.

1. Co se stalo na Wattpadu za poslední rok a nejvíce vás to překvapilo/potěšilo/naštvalo?

2. Jaký je váš vztah s Wattpadem? Dlouhodobý, intenzivní, bez přerušení nebo jako horská dráha?

Dávejte na sebe pozor.

Viktoria ♥


Dostali jste se na konec publikovaných kapitol.

⏰ Poslední aktualizace: Jan 06, 2018 ⏰

Přidej si tento příběh do své knihovny, abys byl/a informován/a o nových kapitolách!

Postřehy spisovatelkyKde žijí příběhy. Začni objevovat