III.- Znám ji?

345 89 10
                                    

Pohlédla na částečně nahé a brutálně zohavené tělo Sandry Cummingsové a viděla jasný rukopis vraha. Nemusela čekat na názor soudního lékaře, Devlina Doviona. Poznala to hned.

---------------------------

Tesáky a drápy.

,,Chceš řídit, nebo mám já?" zeptal se Babineau tiše.

---------------------------

Podnik Legere enterprises international měl kanceláře v renovovaném skladu u přístaviště, tam, kam směřoval zájem mnoha firem. A na mnohé ze zájmů útočil Simon Cummings. Jeho kampaň od smrti Jimmyho Legera a od převzení moci Legerovým dlouholetým osobním strážcem, Maxem Savoiem, značně zesílila.

Savoie byl neznámou veličinou. Navzdory svému silně nápadnému postoji po Legerově boku zůstával ve stínu jako tichá, doutnající hrozba pro kohokoli, kdo by se opovážil zkřížit cestu jeho učiteli. Doslova neexistoval na papíře, dokud Legerův drahý právník nezařídil nezbytné dokumenty, které by mu dovolily převzít podnik.

Bylo předmětem mnoha nebezpečných debat, jak bude řídit LE International a zda si dokáže udržet rozsáhlé a údajně nezákonné obchody. A ačkoli se hlava, na které seděla koruna, cítila nesvá, člověk by to při pohledu na uhlazeného obchodníka za obrovským stolem z týkového dřeva nepoznal.

,,Detektivové, co pro vás takhle po ránu mohu udělat?"

V nevyslovené shodě zůstala Cé Cé potichu, zatímco se její partner, Alan Babineau, ujal výslechu. Ze zálohy mohla zkoumat elegantního Savoieho, nahlédnout pod jeho krásný šedý oblek od Armaniho a dokonale uhlazený zevnějšek ostrého zabijáka, kterým byl ještě před několika měsíci. Stále se kolem něj chvěla aura potencionálního násilí, navzdory pečlivě ovládanému výrazu jeho mužně podmanivé tváře. Protože Cé Cé věděla, jak moc se toho skrývá pod jeho vyrovnaně smělým pohledem, děsila se nadcházející konfrontace.

A také skutečnosti, že s ním spala.

,,Vyšetřujeme vraždu, pane Savoie. Na jednu mladou ženu zaútočili u jejího auta, honili ji po Moonwalk, přemohli, znásilnili a zabili."

Max ani nemrkl. ,,Jaká smůla. A jak to souvisí se mnou? Znám ji? Pracuje pro mě?"

,,Její otec je Simon Cummings. Už rozumíte?"

,,Stále nechápu. Zkuste to upřesnit, prosím."

,,Měla rozsápané hrdlo. Vypadá to, jako by jí někdo část vnitřností....sežral."

,,Ach. Ptáte se mě, zda jsem najednou nedostal chuť na mladou studentku a nerozhodl se vyrazit ven na svačinku?"

,,A dostal?"

Chladně se usmál. ,,Ne. Obávám se, že moje přítelkyně neschvaluje, abych napadal a pojídal jiné ženy. V tom je legrační. Velmi se snažím, abych ji zbytečně nedráždil, ačkoli ona zřejmě nemá problém dráždit mě. A ani vy ne, detektive Babineau."

,,Takže nebudete mít problém říci mi do záznamu, kde jste byl mezi jednou a druhou hodinou dnes v noci?"

,,Byl jsem doma. V posteli. Vyřizoval jsem naléhavou osobní záležitost. Nebyl jsem sám." Jeho kamenný pohled se ani na vteřinu neodchýlil od Kabinetu s. ,,Potřebujete důkaz, detektive? Obávám se, že nemám žádné fotky ani video, kde bych to měl zdokumentované. Myslíte, že bych to měl do budoucna zvážit?"

Alain Babineau byl dobrý přímočarý polda a drsňák, aniž by musel být neústupný. Se svým zdravým pěkným vzhledem, svýma modrýma očima, svými dolíčky ve tvářích a svou atletickou postavou by mohl prodávat cokoli od zubní pasty po boxerky. Choval se ke své parťačce ochranitelským způsobem, za který byl Savoie vděčný, a současně ho zneklidňoval. Ti dva se nikdy neměli rádi, kvůli této ženě a odznaku, který stál mezi nimi.

Moonstruck (POZASTAVENO)Kde žijí příběhy. Začni objevovat