IX. - first trailer

162 32 10
                                    

Přečtěte si popisek dole...důležitý!!

⬇⬇⬇⬇

Byla polda, pravý opak všeho, čím byl on od okamžiku, kdy ho Jimmy Legere vytáhl z močálu. Od chvíle, kdy ho odvedli od rozkládajícího se těla matky, z něj Legere vychovával dokonalou zbraň proti nepřátelům. Už od mládí se ho báli jako krutého, bezcitného zabijáka. Slýchal, jak o něm říkají, že vraždí bez pocitu viny, ale to nebyla pravda. Nepoměřoval dobré a špatné v tom, co udělal, s tou obrovskou potřebou odvděčit se muži, který ho zachránil. Dělat cokoli se po něm žádalo. Bez otázek, bez váhání. Dokud se neobjevila Carlotte Saissieová.

-----------------------------------------

Pár Legerových zabijáků drželo ji a její kamarádku Mary Kate Maloneovou jako rukojmí v jednom skladu v docích, aby přiměli Charlottina otce nesvědčit u soudu. Byly ještě skoro děti v rukou krutých, nemorálních mužů a Jimmy mu přísahal, že nikdy neměl v plánu jim ublížit. Ale oni jim ublížili, a to způsobem, za kterého se mu ještě dodnes dělalo nevolno. Tak se do toho vložil, aby je osvobodil, ale až poté, co dlouhé hodiny přemýšlel, zda to udělat bez Jimmyho svolení. Což bylo zpoždění, které ty dvě dívky stálo neodpustitelné utrpení.

Aby to napravil, jednal jako mstitel pro dospělou Mary Kate, která bojovala za ochranu slabých a zranitelných - což rozpoutalo konflikt loajality, kvůli němuž skončila Mary Kate v kómatu v nemocnici v Kalifornii, ze kterého se možná nikdy neprobere, a Jimmy Legere v hrobce na St. Louis č. 1, kde zůstane navždy. A přesto to nestačilo.

Co musí udělat, aby si ji zasloužil?

Zastavil, aby hodil pár bankovek do otevřeného kufříku saxofonisty na rohu Chartres a St. Ann. Nevšiml si, kolik to bylo, ale mladý černoch v cylindru a pestrobarevném saku se zajíkal vděčností a dožadoval se, aby si vybral nějakou píseň. ,,Zahrajte něco směšně sentimentálního (=přecitlivělého)," řekl Max.

Za melancholických (=depresivních, kdo by nevěděl ani to, tak smutných ;)) tónů pokračoval po okraji náměstí a pomyslel si, jak dokonale odrážejí jeho ponurou náladu.

Jak o něm Cé Cé mohla toho rána pochybovat?

Chápal, co vyžaduje její práce. S ohledem na okolnosti čekal, že se ona a její parťák zastaví. Ale ne že na něj bude koukat těma plochýma, žraločíma policajtskýma očima, když byli jen sami dva, a dožadovat se, aby prokázal své alibi.

Byl rozzuřený, uražený. Stále ho to žralo. A tak šel do jejího bytu, aby si to vyříkali. Bylo to příliš, když čekal, že mu bude věřit, že bude věřit v něj, když se pro ni všeho vzdal? Všeho.

Bolest její nedůvěry ho rozetnula vedví (=na dvě části).

Ale on neměl příležitost vybít si svou podrážděnost. Místo toho ho obalamutila hlubokými city a točila s ním jako s káčou.

Pomoz mi, Maxi.

Copak nevěděla, oč ho žádá? Nestačilo, že obětoval muže, který mu byl skoro otcem? Čekala, že se obrátí i proti svému vlastnímu druhu?

Zavrčel znechucený sám sebou. Byl patetický (=ubohý). Musel se nutit k tomu, aby od ní odešel, překonat pokušení lehnout si vedle ní, ze strachu, že ho přinutí, aby se překulil na záda jako pes a s packami ve vzduchu žadonil o její náklonnost.

Slibuju.

Čeho se to sakra vzdal kvůli pár slzám a pod tlakem ženských křivek?

Čehokoli. Všeho.

Moonstruck (POZASTAVENO)Kde žijí příběhy. Začni objevovat