X. - second trailer

178 36 18
                                    

Čím čistší je pokrevní linie, čím méně je naředěná mísením s lidmi, tím silnější je jiskření. Většinu těch, co tu dnes sedí, dokážu rozpoznat podle jejich jiskření."

,,A mě?"

------------------------

,,Někdy."

,,Jen někdy?"

,,Tady ano. Jsi nezaměnitelný. Ale tam venku ne. Tam nejsi vůbec cítit. Ale to jistě víš."

Nevěděl, ale musel být opatrný. Nemohl si dovolit, aby LaRoche zjistil, jak málo toho ví sám o sobě. Neměl nikoho, kdo by ho naučil jemné detaily. Uměl ovládat jen to základní, nelítostné směřování vlastních sil.

Zapátral svými smysly v okolí, a když se soustředil, dokázal oddělit jemné dojmy. Záchvěvy. Jako variace stejného tónu, podobné, a přesto odlišné. Zajímavé.

,,Takže to není něco, co může ovládat každý?"

LaRoche na něj nechápavě hleděl. ,,Ne. My jsme zapnutí pořád, jako vysoko - a nízkowattové žárovky. Ale ty to dokážeš zapnout a vypnout. Proto jsme se tě báli. Protože jsme tě nedokázali vycítit jako jednoho z nás. Jaký to musí být dar - to sebeovládání, kterého jsi schopen, když jsi čistokrevný."

Dar.

,,Jsi jedinečný. Jsi požehnaný."

Slyšel hlas své matky, jak mu říká tyhle věci pořád dokola. Tohle měla na mysli?

,,Jsou tady ještě další takový?" Třeba venku v ulicích, kde vysílají své neidentifikovatelné jiskření? Kde lhostejně, nebo možná velmi cíleně, zabíjí mladé ženy?

,,Tady kolem ne." LaRoche vypadal nesvůj.

,,Ale znáš další," tlačil na něj Max.

,,Ano."

,,Kde jsou?"

,,Na severu. Čas od času přicházejí sem dolů."

,,Proč?"

,,Pro cokoli, co chtějí," odsekl LaRoche podrážděně. ,,Koho to zajímá? To je něco, o čem nemluvíme. Snažíme se zapomenout, že to existuje. Navrhuji, aby ses o to taky pokusil."

Vstoupila mezi ně servírka, aby jim dolila. LaRoche měl vodu s větším dílem Jima Beama (=americká značka whiskey). Jak se servírka naklonila nad Maxovým ramenem, aby mu dolila vodu, její druhá ruka zlehka spočinula na jeho zádech.

,,Dal byste si ještě něco, pane Savoie?"

Její hlas sametově bublal. Obrátil se k ní a pohlédl přímo na vnadná prsa, obnažená v hlubokém výstřihu jejího trička.

Jeho pohled rozpačitě uskočil stranou. ,,Ne, nic nepotřebuji. Děkuji."

Když se napřímila, otřela se nosem o jeho vlasy a on zaslechl, jak nasála jeho vůni. Měl zatajený dech, dokud od něj neodstoupila.

,,Pokud by vás něco napadlo, jmenuji se Amber."

LaRoche se zasmál Maxovu úzkostnému výrazu. ,,Amber, ty máš nos na chlapy." Když se začala mračit, Jacques ji plácl po zadku. ,,Neviděla jsi tu poslední dobou nějaké cizince? Někoho, kdo není z našeho klanu?"

Odsunula jeho ruku ze svého boku a pak se usmála na Maxe. ,,Jeden mě napadá. Starší chlápek, drží se ve stínu. Slyšela jsem, jak se na vás vyptával, pane Savoie, jako by věděl, kdo jste, ale ještě nikdy vás neviděl."

Maxovi se sevřel žaludek. Slyšel tiché varování své matky. ,,Oni tě najdou. Ublíží ti. Odnesou tě pryč."

LaRoche si ho pozorně prohlížel a možná vycítil víc, než by se Maxovi líbilo. Zmáčkl Amber zadek. ,,Řekneš mi, jestli ho tu ještě někdy uvidíš, ano? Myslíš, že si to budeš pamatovat, zlato?"

Pokrčila rameny. ,,Jistě, šéfe. To je hračka. Odešel asi před deseti minutami, po pár panácích a pivu." Přelétla pohledem k Maxovi. ,,S radostí pro vás budu hlídkovat, pane Savoie." Plácla Jacquelse po ruce a nevšímala si jeho úšklebku.

LaRoche uznale sledoval nakrucování servírčiných boků. ,,Ty šťastný pse. Ach, být tebou aspoň na jedinou noc."

Max se zamračil. Jak originální nápad. Vždycky si přál být kýmkoli jiným. Kýmkoli lidským. ,,Proč?"

,,Rozhlédni se kolem. Můžeš mít kteroukoli z nich."

Max přelétl očima zakouřenou místnost. S nepříjemným leknutím si uvědomil, že každý ženský pohled se buď bezostyšně, nebo potají upírá k němu. A jiskření, které vydávaly, pulzovalo horkem. Víc vylekaný než vzrušený tímto zájmem se odstřihl, aby necítil doteky jejich neklidné touhy.

,,Už mám všechny ženy, které chci."

LaRoche pokrčil rameny. ,,Ale ona není jednou z nás. Co oči nevidí, to srdce nebolí. Je hanba nevyužít tak nádherné požitky, které se ti nabízejí."

,,Pak bych měl na kahánku."

,,Drží tě na krátkém řetězu, můj příteli."

Max beze studu přiznal pravdu. ,,Řetězu, z něhož netoužím utéct."

LaRocheho obrovská ruka ho poplácala po rameni. ,,Nevím, jestli ti to mám závidět, nebo tě litovat." Jeho pohled přeskočil zpátky k Amber. ,,Dnes v noci jednoduše budu vděčný, když dáš přednost zajetí před lovem. Pokud mě omluvíš, myslím, že se půjdu podívat, jestli se spokojí s druhým nejlepším. Buď opatrný, Savoie."

,,Jak to myslíš?"

,,Není mezi nimi ani jedna, která by nezabila, aby s tebou mohla spát."

Jistě to myslel přeneseně.

,,Proč? Kvůli tomu, kým jsem?"

,,Ne. Kvůli tomu, co jim můžeš dát." Odešel s reptáním: ,,Šťastný pse."

⬇⬇⬇⬇

Aaaaaaaaaaaa je to tady. Dlouho očekávaný trailer číslo 2. ...........no dobře no, všichni víme, že na něj nikdo nečekal, protože minulou část skoro nikdo nečetl (teda podle votes :D).....takže, jestli tento díl přečtete, dejte prosím hvězdičku, abych věděla, jak často mám přidávat díly ;) ....právě jsem udělala něco proti všem mým zásadám :DD.......škemrám o hvězdičky v popisku :DD...stejně vím, že to teď nikdo nečte, protože to všichni přeskakují ;) :DD........nemám vám to za zlé, taky to dělám :D.......a kdo taky ne :O..........kdo to přečetl až sem....tak respect ??! :D.......Tak toto je ten již zmiňovaný druhý trailer.....je úplně boží ❤❤....moc ti ještě jednou děkuju :)) DreamingAdie

S láskou VašeKatie

Moonstruck (POZASTAVENO)Where stories live. Discover now