XI. - Myslíš to s ním vážně, Lottie?

142 34 6
                                    

,,Není mezi nimi ani jedna, která by nezabila, aby s tebou mohla spát."

Jistě to myslel přeneseně.

,,Proč? Kvůli tomu, kým jsem?"

,,Ne. Kvůli tomu, co jim můžeš dát." Odešel s reptáním: ,,Šťastný pse."

-------------------------------------

Cé Cé stála za zády Devlinu Devionovi, když vážil to, co zbylo z vnitřností Sandry Cummingsové. Jako kulisu měli soundtrack za Sázky z lásky. Dovion byl blázen do Broadwaye (=velká ulice na Manhattanu v New Yorku), jednou za rok cestoval se svou ženou a dcerami do New Yorku, jen aby usedl do úzkého sedadla v divadle Majestic nebo Lyciu a ztratil se v melodiích. Broukal si ,,Posaď se, houpeš s loďkou", zatímco rukama v rukavicích nabíral tenké střevo, které bylo poloviční oproti normálu.

,,Tak jak to jde mezi tebou a tvým chlapem?" zeptal se.

,,Co?"

,,Netvař se tak vylekaně. Drby nakonec v tomto malém rybníčku dopluly po proudu až ke mně. Jak se to jmenuje? Savoie?"

,,Max Savoie."

,,Vypadá jako dost spořádaný typ."

,,Max?" vyhrkla překvapeně. Kdo by mu něco takového řekl? ,,Většina lidí by ho popsala jako gangstera a vraha."

,,Vybavuji si, že jsem zaslechl něco o tom, že je zapletený do toho špinavého obchodu s Legerem. Mohla bys mi podat tu misku, drahoušku?" Nandal do ní vnitřnosti, jako by to byly těstoviny. ,,Chová se k tobě hezky?"

,,Ano. Ano, chová."

,,Zabil někoho, koho máme rádi?"

,,Nikoho, o kom bych věděla."

,,Tak proč bych s ním měl mít problém? Někteří si myslí, že policisté jsou gangsteři a vrazi. Nedám vždy na to, co lidé říkají. Jsou to ti bezúhonní občané, ze kterých bys měla mít strach - oni a jejich tajemství.

Profesionální zločinci jsou obvykle nejvyrovnanější lidé. Vychovávají dobré rodiny, platí pokuty za parkování, velkoryse obdarovávají charitu, milují své ženy, děti a psy. Jsou úzkostlivě poctiví a brečí u smutných filmů. Není to osobní, co dělají. Je to obchod. Když to není obchod, když to není otevřené, pak je to ošklivé."

Cé Cé nikdy nenapadlo podívat se na to takhle.

,,Kdy mě s ním seznámíš?"

Trhla sebou. ,,Chceš se seznámit s Maxem?"

,,Jistě. Proč bych neměl? Jsi mi stejně blízká jako moje vlastní dcery. Pokud to s ním myslíš vážně, chci si ho obhlédnout, abych zjistil, jestli mu musím nakopat zadek, aby si o tobě nedělal příliš velké mínění." Když na něj Cé Cé jen zírala, začal se mračit. ,,Co je? Má něco proti tvým přátelům? Chci říct, něco jiného než to, co už je zřejmé?" Odmlčel se. ,,Myslíš to s ním vážně, Lottie?"

,,Ano."

Dovion se ušklíbl. ,,Mizerně řečeno, jako zamilovaná ženská."

Nepřela se s ním.

,,Přiveď ho s sebou na příští návštěvu. Není to snad žádná citlivka?"

Zasmála se. ,,To sotva." Na chvíli se zamyslela. ,,Pravděpodobně se jeden druhému budete líbit. Vy oba máte ten poněkud zvrácený smysl pro morbidnost."

,,Báječné. Dovolím mu natáhnout si rukavice a zašpinit si ruce." Z jeho úst to znělo, jako by si měli hrát s modelínou namísto s vnitřnostmi.

Cé Cé se trochu žárlivě zakabonila. Dovion jí nedovolil se ničeho dotknout, dokud nedokončila první semestr. ,,To je moc hezká zábava na rande."

,,Dobře. Už teď ho mám rád. Tak, copak potřebuješ vědět o téhle nebohé mladé dámě?"

,,Základní věci. Příčinu smrti, pro začátek."

Dovion přimhouřil oči a nahlížel místo činu očima vědy, jako by její smrt byla hra, která se před ním odvíjí. ,,Byla u svého auta, držela klíčky v ruce. Útočník se k ní přiblížil zezadu. Klíčky se našli pod vozem. Náznak krátkého souboje. Upadla, odřela si kolena, ale dokázala se postavit a utíkat. Nejsou tu žádné známky útočných ran, takže jsem trochu zmatený v tom, jak před ním dokázala utéct. Možná ho něco nebo někdo vyrušil. Každopádně se dostala o tři bloky dál, než ji udeřil zezadu, vrhl se na ni a strhl ji na zem, tváří na chodník."

Cé Cé strnula, žaludek se jí sevřel, dech se jí zrychlil a zeslábl, když si představila tu paniku, bolest a hrůzu, kterou musela Sandra prožívat.

,,Chceš, abych pokračoval?" V Dovionově hlase zněla očekávaná ohleduplnost. To on ji vyzvedl z nemocnice, když byla ve stejném věku jako jeho starší dcera. Byl tam, protože její otec zrovna pátral někde v Perském zálivu. Nebyla mezi nimi žádná tajemství. Věděl, jak těžké je pro ni stát tam a mluvit o tomto zvěrstvu s jistým odstupem.

,,Ano, jistě," řekla mu. ,,Pokračuj."

,,Znásilnil ji. A pak ji zabil."

,,Pokračuj, Deve. Neboj se vylíčit podrobnosti. Není to nic, co už bych neslyšela." Nebylo to nic, co už by sama nezažila.

,,Byl to obzvláště brutální útok, spousta tržných ran a vnitřního krvácení. Ale aspoň to bylo rychlé. Kousl ji do ramene a do krku, přetrhl jí krční žílu. Myslím, že o tom ostatním, co jí udělal, už nevěděla."

,,Díkybohu za to."

Přikývl, a smutně hleděl na nehybnou tvář oběti, kterou nikdy neviděl vybarvenou životem.

,,Zmínil jsi kousnutí. Lidská kousnutí?"

Dovion zkoumal mrtvou dívku a jeho rysy vypadaly zmateně. ,,Ne. Ne tak úplně. Ne."

,,Jsou to stejné rány, jaké jsi našel na těch dvou ve Francouzské čtvrti?"

,,Myslíš na Gautreauxovi a Surettovi? Ano, stejný typ."

,,Dokážeš říct, jestli je to stejný pachatel?" Zatajila dech, když čekala na jeho odpověď.

,,Ještě jsem nedokončil všechny testy, ale vypadá to na jiný poloměr čelisti. Můj odhad: není to stejný útočník. Budu muset udělat pár odlitků, abych to mohl říct s jistotou."

Zavřela oči. Nebyl to Max. Děkuji, děkuji, děkuji.

Skutečný důkaz toho, co už v hloubi srdce věděla.

Dovion ji sledoval. ,,Co se děje, Charlotte? Ty víš něco, co jsi mi neřekla? Co zabíjí tyhle lidi? Spratt nebyl jediný, že? Řekl bych kdo, ale myslím, že je to spíš co, že ano?"

,,Nevím, co nebo kdo zabil tuhle dívku. Doufala jsem, že mi to řekneš ty."

Nepříjemně dlouho si ji zkoumavě prohlížel a pak si povzdechl. Zjevně poznal že je toho víc, a ona věděla, že někdy brzy se bude důrazněji domáhat pravdy. Ale dnes ne.

,,Tak," broukl nakonec, ,,řeknu ti jednu věc. Pokud přivedeš nějaké podezřelé a seřadíš je do řady, budeš chtít udělat identifikaci i od pasu dolů."

Zamrkala. ,,Proč?"

,,Protože tvůj pachatel je, řekněme, obdařen daleko za úroveň nejdivočejších snů pornohvězdy. Doslova tu ubohou dívku roztrhl."

⬇⬇⬇⬇

Ahoj :))
Moc nebudu vykecávat jako obvykle ;)....takže enjoy it ❤❤

S láskou Vaše ⚓Katie⚓

Moonstruck (POZASTAVENO)Kde žijí příběhy. Začni objevovat