Capitolul 8

9.8K 577 43
                                    

Mai bine de o oră și-o petrecuseră discutând despre același subiect monoton, al cărui temă încă îi înfiora. Le părea oarecum rău că s-au avântat să riște atât pentru o cauză atât de stupidă. Până la urmă Brad era doar un băiat iar reputația lui Luke tot nu era una atât de îngrozitoare. Toată treaba asta reprezenta o adevărată provocare, iar ei au fost învățați încă din copilărie să accepte orice provocare cu brațele deschise. Dacă voiau să câștige, trebuiau să riște, însă chiar și așa, aflându-se acum în locul ăsta, în parcul unde s-au împletit atâtea amintiri frumoase, totul părea atât de greșit. De data aceasta își puneau în joc fără să își dea seama însăși prietenia.

Discutaseră atât de mult încât nici nu simțiseră cât de repede a putut să treacă timpul. Se mai relaxaseră. Aerul dimineții de primăvară îi încărcaseră oarecum cu o energie pozitivă.

Astfel încât, după vreo douăzeci de minute de mers pe jos din parc până la școală, în care tot ce au făcut a fost să se tachineze unul pe celălalt, încercând să mai animeze puțin acea atmosferă mohorâtă și încordată, amândoi au înghiţit în sec, în momentul în care au intrat în curtea şcolii, realizând de abia acum că cortina se ridicase deja, iar ei trebuia să îşi joace rolul de îndrăgostiţi.

Inimile le bubuiau în piept, sincronizându-se fără ca vreunul dintre ei să ştie. Prin capul lor se poate spune că bătea vântul, fiindcă momentan, amândoi păreau ca şi picaţi din cer.

Aveau emoții mai mari decât atunci când era să îi prindă poliția pentru tulburarea liniștii sau când au susținut examenele acelea foarte dificile la matematică.

-Eşti gata? O întreabă Luke pe amica sa, muşcându-şi interiorul obrazului, în timp ce Chloe priviea nemişcată înspre Brad şi Sam care se aflau lângă treptele de la intrarea în liceu, râzând alături de ceilalţi populari ca în fiecare dimineaţă.

-Gata. Răspunde ea, strângând din buze în momentul în care privirea ei s-a oprit asupra mâinii lui Sam care îi mângâia brațul lui Brad.

Blonda sărise la atac, iar Chloe nu avea de gând să piardă teren în faţa ei, aşa că fără să îşi dea seama când şi cum, degetele ei se împletiseră cu cele ale lui Luke, creându-le amândurora un fior puternic pe şirea spinării. Au înaintat încet, cu paşi sincronizaţi, fiind încetul cu încetul sorbiţi din priviri de către toţi elevii prezenţi în curtea şcolii, ca nişte exponate rare de la muzeu. Însă, în momentul în care privirea lui Brad şi a lui Sam s-au intersectat pe rând cu cea a lui Chloe şi a lui Luke, uraganul se declanşase deja. Zâmbetele acelea pe care cei doi le aveau pe faţă au dispărut rapid în clipa în care i-au văzut pe cârcotaşi ţinându-se de mână.

Nu putea fi admis aşa ceva. Luke Campbell şi Chloe James să fie împreună? Imposibil!

Însă cu cât înaintau mai mult, trecând nepăsători pe lângă toţi, ca şi când în afară de ei nu ar mai fi existat nimeni și nimic pe pământ, în capul fiecăruia au început să apară semne de întrebare, însă nu şi în capetele lor. Urechile le ţiuiau, inimile le băteau din ce în ce mai tare şi simţeau că aveau să cadă din picioare din clipă în clipă. Şi asta nu se datora neaparat faptului că în momentul de faţă erau în centrul atenţiei, ci mai degrabă realităţii, care avea să îi aştepte în următoarele secunde. Poate că s-au tachinat ei pe drum, însă tot aveau bine pus la punct un plan care trebuia respectat fără comentarii, dacă voia să obţină fiecare ce îşi doreşte.

-Ne vedem în pauză, iubito. Spune Luke şarmant, în momentul în care au ajuns în faţa uşilor, încercând din răsputeri să nu se bâlbâie şi să nu tremure prea mult, atunci când s-a apropiat încet de Chloe şi a sărutat-o. Micuța șatenă s-a îndreptat instant de spate, simțind preț de câteva secunde nimic mai mult decât buzele lui Luke atingându-le prostește pe ale ei. Toţi cei prezenţi au mijit brusc ochii, holbându-se la scena care durase doar câteva secunde, însă care îşi lăsase clar amprenta unei eternități asupra tuturor.

Just Friends |Finalizat|Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum