Κεφάλαιο 13

331 27 0
                                    

Όλο το βράδυ το πέρασα στο μπάνιο. Καθισμένη στο πάτωμα γεμάτη δάκρυα στα μάτια. Πως είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο ο κολλητός του πρώην μου;! Αυτή η ψυχρή και μονότονη έκφραση που είχε μονίμως ο Πέτρος διεγράφθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είμαι τόσο μπερδεμένη. Εκείνος προσπαθούσε συστηματικά, να ανοίξει την πόρτα του μπάνιου, αλλά είχα κλειδώσει. Το πρωί όταν σηκώθηκα είχα αφόρητους πόνους στην κοιλιά μου. Προσπαθούσα να συγκρατήσω τις κραυγές από τους πόνους να μην με ακούσει ο Πέτρος. Ξεκλείδωσα αθόρυβα την πόρτα του μπάνιου και κατέβηκα στο σαλόνι. Δεν ήταν εκεί.

Αμέσως ούρλιαξα. Ξέσπασα. Και από την ένταση της βραδιάς και από τους πόνους. Έπεσα στον καναπέ και άρχισα να κλαίω. Προσπάθησα να σηκωθώ και να πάρω παυσίπονο. Αφού το ήπια, μάζεψα πήγα στο δωμάτιο και έφτιαξα τις βαλίτσες μου. Ψαχουλεύοντας τα πράγματα μου, είδα ένα κολιέ που μου είχε αγοράσει ο Μάνος. Το πέταξα στο πάτωματα και οι πέρλες που είχε σκορπίστηκαν στο πάτωμα. Αφού τελείωσα το μάζεμα των ρούχων πήγα να ντυθώ. Ενώ ντυνόμουν χτύπησε το κινητό μου.

«Να προσέχεις», και το έκλεισε.

Τόσο χαρακτηριστική η θερμή φωνή του. Τόσο βελούδινα ηχεί στα αφτιά μου η φωνή του. Ο Πέτρος δεν είναι κάποιος συνηθισμένος.

Κατευθύνθηκα στην πόρτα, καθώς ήμουν έτοιμη να φύγω. Τον αντίκρισα. Είδα τα δακρυσμένα και πρησμένα μάτια του από τα κλάματα.

-Μην..μην φύγεις, μου είπε με τρεμάμενη φωνή και εγώ τον έσπρωξα για να κλειδώσω.
-Σε παρακαλώ, πρέπει να φύγω. Η Αγγλία με περιμένει.
-Δεν ανήκεις εκεί.
-Ούτε εδώ άνηκα.
-Θα αφήσεις όλες αυτές τις αναμνήσεις;!
-Σε παρακαλώ.. Με κάνεις και γελάω. Τι αναμνήσεις;!, είπα με ένα ειρωνικό χαμόγελο και έφυγα.

«Σ' ΑΓΑΠΑΩΩΩ», μου φώναξε.

Προχώρησα τρέχοντας -όσο μπορούσα δηλαδή με τις βαλίτσες- μέχρι το επόμενο τετράγωνο. Πήρα ταξί και με πήγαν μέχρι τα ΚΤΕΛ. Έβγαλα εισιτήριο και πήγα στο πούλμαν. Κάθισα στην θέση 17 δίπλα στο πάραθυρο. Έβαλα ακούστικα και έκλεισα τα μάτια μου. Ήμουν κουρασμένη. Κουρασμένη από όλους και απ' όλα.

(Heyy!! Το ξερω ειναι μικρο, αλλα δεν προλαβαινα!
Κισιζζζ)

Να μ' αγαπάς...Where stories live. Discover now