Three

20.5K 921 14
                                    

- Hé, minden rendben? Már tegnap is ilyen voltál. - ült le velem szembe az ágyra Liz. Vacsora közben semmi más nem került szóba, csak a barom új szomszédunk. Hogy a fiúk mennyire bírják Cameron humorát, azt, hogy kifigurázott engem nemes egyszerűséggel, a nevemet keresztbe nyelte Ausztráliával. Aztán itt fogtam magam, a villát letettem kezemből, mielőtt valamelyik fiú vállába beledöföm, és felsétáltam a szobámba. Arccal lefelé feküdtem, párszor elordítottam magam. És most itt ülök, ugyan olyan morcos fejjel, és Liz kérdésére kellene válaszolnom. 

- Neked megfordult már fejedben, hogy Ausztráliának hívj? -kérdeztem nemes egyszerűséggel, mire Liz határozottan kinevetett. 

- Hogy kérdezhetsz ilyen marhaságot? A fogadott lányom vagy, kötelességemnek érzem, hogy "kicsimnek" vagy "drágámnak" hívjalak! És az, hogy az új szomszédunk Ausztráliának hív, felfoghatod egyfajta udvarlásnak. - dobta fel vállat vonva, de mégis vigyorogva ezt az ötletet. 

- Liz! Tegnap óta lakik itt, semmi jele nincs itt udvarlásnak. A srác egy barom és marhára egoista. Semmit sem tudok róla, semmi jelét nem mutatja annak, hogy mi egyszer barátok is lehetünk. - ráztam fejemet. 

- Ezt még felfogom ellened használni. - kacsintott, majd feltápászkodott helyéről és otthagyott. Nem sokkal később rezegni kezdett telefonom. Átnyúltam érte a komódra. 

Ismeretlen: Most mondd azt, hogy nem vagyok számodra elfogadható. 

Én: Ki vagy? 

Ismeretlen: Jó, újabb ok, hogy Ausztráliának hívjalak. 

Aztán innen leesett, hogy Barom Cameron megtudta a számomat. Nem szeretném tudni, melyik idióta adta meg neki, hogy tovább idegesítsen. Vagy ha mégis megtudom, egyszerűen megfojtom. 

Én: Miért nem tudsz Adelaidenek hívni? 

Ismeretlen: Mert az Ausztrália tetszik. 

Én: Cameron, nyögd ki, hogy mit akarsz. Kezdesz szabályosan két napja idegesíteni. 

Ismeretlen: Gyere el velem sétálni. 

Szerintem jobb megismerni egymást. 

Aztán további okok miatt hívhatlak Ausztráliának. 

Én: Már azt hittem, hogy tudsz kedves is lenni. Aztán mindent elrontottál. 

Ismeretlen: Ausztrália, mit mondasz?

Én: Hagyj békén, Barom.

Eldobtam magamtól a készüléket, aztán hátradobtam magam az ágyon. Aztán azon gondolkoztam, hogy miért hívott el máris ismerkedni. Tegnap ismertem meg, de mint egy barmot. Talán változtatni akar magán? Vagy az Ausztrálián át semmi sem hat? 

Szomszédfiú |✔Where stories live. Discover now