And yet so different-CHAPTER #4

9.3K 413 93
                                    

,,Ahoj, Liv,'' pozdraví mě napjatě Edward i Emma zároveň a svůj zrak nepřestávají upírat před sebe. Tiše jim pozdrav opětuji a dojdu ke svému stolu, abych se připravila na další den. Navíc si musím ujasnit, co vlastně chci panu učiteli Watkinsonovi říct.
Proč tu ta pětice vlastně je, vždyť se mezi sebou přeci nenávidí, ne?

,,Ty seš ta nová šprtka, že jo?'' přeruší ticho ten s tmavými vlasy. Mám pocit, že se jmenuje Zayn. Jeho způsob vyjadřování, při kterém žvýká žvýkačku a tváří se jako největší frajer, se mi nelíbí. Nelíbí se mi celá jeho povaha, a to ho znám jen z vyprávění.

,,Neřekla bych, že jsem šprtka,'' oponuji slušně a opatrně, aby se mi nepomačkaly sešity, si vyndám svůj diář, bez kterého bych neudělala ani krok. Mám v něm napsané úplně všechno, co mám na daný týden udělat, splnit či zajistit. ,,Jsem spíše studijní typ a neztrácím čas věcmi, jako jsou šarvátky a večírky.'' Po mých slovech celá banda s koženými bundami vybuchne smíchy a Niall se málem svalí z postele. Jediný Edward a Emma nečinně zírají na tu podívanou před sebou. ,,Je snad něco vtipného?'' optám se krapet naštvaně a tentokrát se k odpovědi nadechne Harry.

,,Mluvíš jak nějaká jeptiška, ty vole. S tímhle mezi ty nejlepší nezapadneš. Jen mezi tu chátru, jako je můj pojebanej bratr!'' ušklíbne se a namíří na Edwarda. Tenhle člověk se mi ze všech hnusí nejvíc. Nejenže o svém bratrovi mluví jako o kusu hadru, ale také mluví velice nespisovně a vulgárně.

,,Raději budu jeptiškou než člověkem, pro kterého je jedinou zábavou milování se, opíjení se a užívání návykových či omamných látek. A ne, nechci zapadnout nikam, kde nějakou roli hrajete vy nebo O Barbies !'' držím si svůj klidný tón a opět svou pozornost přenesu na diář v mé ruce. Označím si zítřek vykřičníkem, abych se plně připravila na svůj dlouhý odůvodňující monolog, proč se nehodlám svlékat.

,,Kurva, to je to, co každej chce! To je užívání si života! Ne, šprtání se a ty další kraviny, nebo co si to čmáráš ! A mimochodem, já se s holkama nemiluju... Já je píchám tak tvrdě, že nemaj šanci se ani nadechnout! Dovedu je k vrcholu dřív, než zaklapneš nějakou tu svoji trapnou učebnici, a jako bonus jim to udělám pusou.'' Zalapám po jeho slovech po dechu a nevěřícně se na něj zahledím. Edward se tváří jako by to bylo na denním pořádku a Em radši nic neříká. ,,Netvař se, jako by si se právě nedozvěděla něco novýho, puso. Každej ví, že jsem tu vošukal i půlku školního personálu!'' Zavřu oči, napočítám do pěti, abych se uvolnila, a pak s poklidným hlasem promluvím:

,,Ihned prosím opusť tento pokoj se svými neurvalými kamarády a snaž se mi vyhýbat! Myslím, že to pro každého bude lepší,'' poznamenám nakonec a konečně se vrhnu do psaní poznámek ke svému proslovu. Periferně zahlédnu, že jsem ho svým přístupem překvapila.

,,No, tak mi jdeme, když nás tu tak nechcete, ale doufám, že páteční mejdlo u nás neodmítnete. Hlavně ty, Liv?'' vloží se do toho Liam, který mi je z nich asi nejvíc sympatický. Jen pokroutím hlavou v nesouhlasu a připíšu heslovité slovo k jednomu z bodů.

,,Prosim tě. Myslíš, že někdo jako ona půjde? Je to šprtka, která ani neví, co to sex vlastně znamená. Ta chodí jen na zkurvený sjezdy klubu Einsteinů, nebo něco na ten způsob. Ser na ně! Byl blbej nápad sem chodit,'' odplivne si Harry a tón jeho hlasu se zcela změní. Je ledový. Chladný. Bez  emocí.

,,Sbohem!'' rozloučí se Louis a ještě stihnu zahlédnout Zayna, jak se naklání k Emmě.

,,Zdar, kočičko. Doufám, že se v pátek stavíš. Mohli by sme si to rodeo zopakovat, co ty na to?'' oblízne si spodní ret a v závěsu za svými kamarádíčky opravdu opustí místnost.

And yet so different - ff - H.S.Where stories live. Discover now