And yet so different - CHAPTER #56

5.8K 361 46
                                    


9. DŮVĚRA

10. SEX

Byl tu Harry, poznám to, protože kam se hne, tam je cítit jeho silná kolínská. Maya ho ale musela vyhnat, zatímco jsem já seděla na Mona Lise a vzpomínala. Chci zpátky tu dobu, kdy o nás nikdo nevěděl a my s Harrym byli pořád spolu. Bála jsem se toho od prvního momentu, kdy jsme se my dva začali přátelit. Věděla jsem, že mě ostatní nepřijmou. Byla jsem pro ně prostě jiná.

Sedla jsem si na postel a přečetla si vzkaz od Mayi, že šla na nějakou schůzku, aby si zařídila brigádu. Byla jsem utahaná, protože jsem celou noc nespala. Nechtělo se mi a ani jsem nemohla. Dlouhé hodiny jsem seděla na tom studeném plechu a nevnímala nic jiného, než své myšlenky. Nořila jsem se jimi hlouběji a hlouběji, dokud mi už vážně nezmrzla každá část mého těla.

Pak jsem šla na autobus a nechala se vozit sem a tam. Řidič nic nenamítal a opravdu míjel zastávku za zastávkou, dokud nebylo světlo a já nevystoupila. Do kampusu jsem došla časně ráno a ten vzkaz od Mayi už tady ležel.

Zavrtala jsem se do peřin a na pár hodin usnula, abych před Shawnem nevypadala jako mrtvola.

*

Jakmile jsem otevřela oči, vyjekla jsem, protože přede mnou seděl Shawn a malinko se usmíval. Můj pohled spadl ihned na hodiny a zděsila jsem se, když jsem spatřila tři odpoledne. Život mi nějak moc protéká mezi prsty.

,,Nechtěl sem tě budit, vypadala si dost vyčerpaně,'' vysvětlil omluvně a já si promnula oči.

,,Moc se omlouvám, v noci jsem nemohla spát.'' Vzpomněla jsem si, jak jsem promrzlá seděla v té výšce a otřásla jsem se. Bez Harryho to bylo smutné.

,,Chápu. Ale teď už se na to můžem vrhnout, ne? Navrhoval bych, že zůstanem tady.'' Rozhlédl se po pokoji a pohladil Mayinu přikrývku.

,,Jo, jasně,'' souhlasila jsem a zívla. ,,Jen se půjdu převléct.'' Vstala jsem a zmizela v koupelně i s věcmi. Za sebou jsem zamkla a udělala ze sebe aspoň trochu člověka.

Čili jsem si učesala svoje rozcuchané vlasy, pořádně vyčistila zuby a osprchovala se. Pak jsem se jen jemně namalovala pro Shawnovu spokojenost a oblékla si legíny a svetr. Podařilo se mi zamaskovat kruhy pod očima a do tváří jsem si vehnala trochu červeně. Když jsem vyšla z koupelny, Shawn ležel rozvalený na Mayině posteli a pochrupoval. Tak dlouho jsem tam zase být nemohla. Mrkla jsem na hodinky a vykulila oči, když jsem zjistila, že je něco po čtvrté. To toho dneska asi hodně stihneme.

,,Shawne!'' houkla jsem a on sebou trhl. ,,Promiň, trvalo to trochu déle,'' omluvila jsem se a on rozespale mávl rukou.

,,Pohoda.'' Sedl si a namáhavě vydechl. ,,Dneska musíme stihnout důvěru a sex.'' Hrkne ve mně, ale zamaskuji to tím, že si odkašlu. ,,Jo, takhle to zní setsakra divně, ale neboj, sahat na tebe nebudu,'' uklidnil mě a pokynul mi, ať si sednu naproti němu. ,,Potřebuju vědět, jestli Harrymu důvěřuješ,'' řekl vážně a mně se vybavil obrázek jeho a Glorie v objetí. Věděl o tom Shawn? Řekla bych, že ne. Jemu jsem věřila.

,,Je to trochu složitější. Chtěla bych a taky jsem mu věřila, ale po včerejšku mám trochu obavy,'' přiznala jsem a Shawn svraštil obočí.

,,A co se stalo včera?'' Vida, takže o tom nevěděl. Tohle zjištění mě zahřálo u srdce. Byl jediný, kdo mě od Harryho nechtěl odehnat.

,,Louis, Niall, Liam, Glorie a spol. na mě ušili boudu. Měla jsem je jako by nachytat, jak se Glorie s Harrym muchluje. Všechno to dost slušně připravili, ale mně to bylo od začátku divné, takže jsem ani neztropila scénu. Jen jsem jim vynadala, že mají v pokoji dusno, a otevřela okno,'' vysypala jsem mu to všechno a Shawn se ke konci uchechtl.

And yet so different - ff - H.S.Where stories live. Discover now