4.)

503 68 8
                                    

Až po odletu letadla s Harryho matkou, sestrou a přítelem jeho matky, si Harold uvědomil, že on se vlastně na tu dovolenou chtěl. Nejen, že by letěli do Dubaje, kam toužil už od svých patnácti jet, ale hlavně kvůli tomu, že oni letěli letadlem, kterým nikdy neletěl, i když chtěl. Hold v tu dobu neměli finance na takové dovolené, protože potřebovali zaplatit Haroldovi krasobruslařské tréninky a Gemmě vysokou školu. To se z jednoho platu, platilo špatně. Po příchodu Robina se to změnilo a mohli letět na onu vysněnou dovolenou.

Kdyby si to Harry uvědomil dříve, možná by se i zbavil svého snu jet na olympiádu. Když už jsme u té olympiády, tak si uvědomil, že ani neví, kde se letos koná. Ve Švédsku? Rusku? V USA? Nebo jeho rodné Kanadě? Doufal, že někdy dál, kam by musel letět letadlem, protože na to se těší už od svých raných let. 

Cestou z letiště dumal nad tím, v jakém městě stráví následných několik týdnů.

Chvíli poté, co Harry odjel z letiště, přistálo na onom samém letišti letadlo s anglickou výpravou, mezi kterou byl i pětadvacetiletý krasobruslař a dvaadvacetiletý curler.

,,Ach, konečně pevná zem!" zasténal slastí britský talentovaný krasobruslař, do kterého všichni vkládali ty největší naděje. Přece jen, je dvojnásobný mistr světa a na předchozích zimních olympijských hrách vyhrál tu nejcennější medaili. Zlatou olympijskou.

Pravdou je, že od úspěchu tohoto mladého talentovaného krasobruslaře, se ve Spojeném království začala krasobruslařská komunita rozrůstat. Do té doby se lidé o krasobruslení nezajímali, když už ano, tak jen proto, že to byli sportovní nadšenci a v tomto sportu našli dávku elegance a romantiky, která jim při jiných sportech, například boxu či MMA, chyběla.

,,Děláš, jako bys už nebyl zvyklý na létání!" po šťouchl ho jeho blonďatý kolega z výpravy a nejlepší kamarád v jedné osobě.

Ten, na rozdíl od staršího, hrál curling. Nikdo v jeho okolí neví, jak přesně se k tomuto sportu dostal. On sám při rozhovorech říká vždy něco jiného.

,,Ke curlingu jsem se dostal díky mé vášni k zametání chodníků a celého domu!"

,,Curling mi přijde jako velice zajímavý sport a vždy jsem chtěl něco podobného dělat!"

,,Ke curlingu mě přivedli rodiče, protože řekli, že takto alespoň nějak využiji svou vášeň k házení kamenů!"

,,Já a curling? Dlouhá to historie!"

,,Proč jsem si vybral curling? Protože je to celkem neznámí sport - alespoň u nás ve Velké Británii tomu tak je. Chtěl jsem.ho přiblížit veřejnosti a myslím, že má účast na olympijských hrách posune naši komunitu curlerů do nebeských výšin!"

Ano, i takto někdy blonďatý culrer mluvil.

Některým se zdá, že není úplně v pořádku, jelikož při každém rozhovoru řekne něco jiného. Jiní ho chápali. Respektovali to a vlastně i byli šťastní, že se ve sportovním světě nachází tak tajuplná osoba.

Což tajuplná? Jen si hlídá své soukromí!

,,Sám víš, že jsem si na to ještě nezvykl," odsekl starší krasobruslař, který se již psychicky připravoval na výslech od novinářů, který ho čeká v letištní hale.

Novináři ho budou vlastně provázet všude. Na trénincích, na obědě, při závodech... je rád, že olympijskou vesnici zabezpečili tak, že se tam žádný novinář nedostane. A i kdyby jo, tak ho těžko najdou, to se dříve ztratí či zabloudí ve vesničce. Britská výprava bydlí v domě uprostřed vesničky společně s výběrem Spojených států amerických.

Nikomu to nepřijde divné, ale razantně se to podepíše na osudu nejméně dvou osob.


{: 556 words. Jen takové info, tento díl je předepsán. Píše se datum 19.srpna.2016 a je přesně 1:42 hod. Více než polovina je napsána teď, takže doufám, že se to dá číst! :}

Jak jistě všichni víte, dnes je 5.listopad.2016 (20:50). Ano, až teď je kapitola vydána, i když už je takovou dobu v konceptu. No, dočkali jste se, takže doufám, že se vám líbila :)

Tuto kapitolu věnuji těmto dvěma holčinám, které k minulé kapitole napsali komentáře, které mě nesmírně potěšili! Děkuji! :) @Fiarie & @KlaraHerz

Pac a pusu

Vaše (v pondělí šestnáctiletá)

hokejkaa-11 xx

Rivalry on Ice | LSOnde histórias criam vida. Descubra agora