5.)

455 60 5
                                    

,,Liame? Tos' mi nemohl říct, že se olympiáda koná v SL-City?" zeptal se rozhořčeně mladičký dlouhovlasý krasobruslař.

,,Harolde! Vždyť jsme o tom spolu mluvili! Plus nepochybuji, že tě o tom trenér neinformoval. Vždyť si jedna z největších nadějí!" okřikl ho hnědooký curler z druhé strany telefonního spojení. Oba dva si právě balili své věci, které si s sebou vezmou do olympijské vesnice.

Již výše zmiňovaný curler měl pravdu. Harry byl vážně jeden z favoritů na medaily. Přece jen je dvojnásobným juniorským mistrem světa a na letošním mistrovství světa se umístil druhý, hned za pohledným krasobruslařem z Velké Británie. Nepamatuje si jeho jméno. Jen to, že byl nádherný a měl luxusní zadek, který by Harry rád prohnětl ve svých dlaních. Už jen z toho pomyšlení mu je horko.

,,Posloucháš mě vůbec?" ozval se znovu curler a devatenáctiletý krasobruslař protočil očima.

Chová se ke mně , jako bych byl jeho dítě nebo manžel... Liam by byl otravná manželka,...

Jen nad touto myšlenkou se zasmál. Vtipná to představa... bohužel neví o nikom, kdo by si ho chtěl vzít.

,,Poslouchám," odvětil mu Harry nezaujatě, takový byl vlastně jeho celý přístup k tomuto telefonátu. Ano, je to divné, když to on volal Liamovi a ne naopak.

,,Hmm, jasně. Uvidíme se v olympijské vesnici!" s těmito slovy curler složil hovor.

Jako bych byl vážně pod pantoflem,...

S povzdechem se mladý olympionik sehl, aby sebral jednu z posledních kusů oblečení, které mu v kufru ještě chybělo. Říkal si, proč se vůbec balí? Vždyť si může každou volnou chvilku skočit domů a vzít si jiné. Netušil, že to nejde a předseda olympijského svazu by mu to stejně nedovolil. Bůh ví, co by se mu při jeho návštěvě města, bez bezpečného opatření, mohlo stát. Museli si ho přece hýčkat! Co kdyby mu někdo ublížil a oni tak přišli o jednu z medailí? Ani náhodou! Ochranka s ním bude na každém kroku mimo vesnici, ve vesnici bude alespoň v blízkém okolí.

Mezitím, co se američtí olympionici balili a vydávali na cestu do Salt Lake City, britská olympijská výprava, tam už byla.

Právě byli na recepci jejich olympijského domu, který budou mít společně s americkou výpravou - o čemž v tu dobu neměla polovina výpravy ani ponětí. Sám předseda britského olympijského svazu se domlouval s velmi ochotnou paní, která pořád tvrdila, že bohužel jeden pokoj pro výpravu Spojeného království je v patře s výpravou Spojených států. Předseda se s ní o tom dohadoval, tak moc, až to došlo k zavolání zástupce ředitele bezpečnostních složek, který má pod palcem všechno ubytování ve vesnici.

,,Konečně jste tady!" ozval se chodbou hlas s výrazným americkým přízvukem. Veškerá pozornost anglického výběru i všech pomocníků, kteří se starali o údržbu hotelu a obstarávali všechny účastníky těchto zimních olympijských her.

Všichni si mysleli, že je to směřováno na celou anglickou výpravu. Nuž, mýlili se. Majitel hotelu - který zvolal onu větu - právě vítal dva zástupce americké výpravy - divné, že to byl zrovna náš mladý krasobruslař Harry a jeho starší kamarád curler Liam.

,,Copak jsme tu už měli být?" zeptal se Harry, který byl ze všeho vytřeštěný, protože si začínal uvědomovat, že se mu plní dětský sen.

,,Ale kdepak, ba naopak, ale chtěli jsme se s vámi domluvit na jedné nepříjemnosti," posmutněl majitel, který jim měl v následujících okamžicích oznámit věc, která změní mladšímu z dvojice celý život.

,,Pojďte prosím za mnou," vyzval je a šel společně s nimi k britské olympijské výpravě.

,,Konečně někdo, kdo by nám mohl říct, co se děje!" vykřikl předseda britské výpravy. Myslel si, že jim poví, že je vše nedorozumění a oni budou mít hotel jen pro sebe. V tu chvíli si nevšiml dvou amerických olympioniků, kteří šli společně s majitelem tohoto hotelu.

,,Dobrý den, jsem Regald Clave, majitel tohoto hotelu. Chtěl bych s.vámi probrat jednu věc," promluvil majitel hotelu na vedoucího výpravy ze Spojeného království.

,,No, dobrý," odpověděl jednoduše, čímž dal najevo, že čeká, co mu majitel chce.

,,Určitě už vám bylo oznámeno, že budete tento hotel sdílet s americkou olympijskou výpravou, přičemž budete obývat tři první patra, pokoje 1A-60C. Američané pak budou míti pokoje 61D-120G. V tom by nebyl problém, ale po doplnění vašeho bobařského B-teamu a zavedení i C-teamu, nastali komplikace s ubytováním, takže jeden pokoj chybí. Štěstí je, že americká výprava má jeden pokoj pro čtyři osoby, který obývají pouze dva lidé. Tady zde přítomní pan Styles s panem Paynem. Rozhodli jsme za vás, kdo s nimi bude sdílet pokoj. Víme, že byste to měli těžké, protože i to tak bylo i pro nás. Nakonec jsme rozhodli, že to budou pan Horan a pan Tomlinson, kteří se ubytují ve stejném pokoji, jako tady pánové," majitel hotelu viděl, že chce britský předseda začít protestovat, tak ho rychle umlčet tím, že pokračoval: ,,Než začnete něco namítat, tak bych vám chtěl objasnit, proč jsme vybrali zrovna tyto dva. Je to kvůli tomu, že pan Tomlinson, je stejně jako tady pan Styles, krasobruslař, takže by se od sebe mohli něco naučit a začít se snášet, protože všichni už jsou nešťastní z jejich uštěpačnému chování k sobě navzájem. Kdyby se začali snášet, tak by to utužilo i vztahy mezi americkou a britskou krasobruslařskou organizací. Pana Horana jsme zvolili, protože je stejně jako pan Payne curler a tým pana Horana se ubytoval bez něj ke svým partnerkám z vaší výpravy, stejně jako tady u pana Payna, ti chtěli soukromí. Doufám, že jsem vám to dostatečně vysvětlil. Tady u Keiry si vyzvedněte klíče s číslem pokoje. Pěkný pobyt," rozloučil se majitel a zmizel někde v chodbě.

Všichni odešli s klíči do svých pokojů a ve vstupní hale zůstali jen čtyři osoby a Keira, která nahrávala na vstupní karty údaje těchto čtyř osob.

Curleři se smířili s tím, s kým budou na pokoji a byli i celkem šťastni, protože byli dobrými přáteli. Za to krasobruslaři na tom tak dobře nebyli.

,,Válka začala Stylesi," osočil brit američana.

,,Válka začala Tomlinsone," vrátil britovi američan.

V tu chvíli si poprvé pohlédli do očí.

Poprvé se smíchala modrá se zelenou.

Přesně v tomto momentu, si oba uvědomili, že na tyto olympijské hry, jen tak nezapomenou.

×××××××××××××××
1007 words.

Po dlouhé době nový díl, doufám, že Vás nezklamal a líbil se.

Jak myslíte, že se to byde vyvíjet?

Vaše hokejkaa-11 💫

Rivalry on Ice | LSWhere stories live. Discover now