6. Axel

6K 324 3
                                    

Bendivel a balett-terem előtt ülve vártunk a lányokra. Október lévén a nyárias idő eltűnt, a fák narancsos árnyalatba borultak. Én pedig készültem az első szalagavató próbánkra.

- Még mindig nem értem, hogy minek kellett eléjük jönni - néztem Bendire.

- Ax, tudod, hogy Zsanit azóta ismerem,hogy meztelenül fürödtünk a medencénkben. És ez nem most volt - nevetett fel. - Egyébként is fogadtam rád, nem engedem, hogy elrontsd mert balfasz vagy a lányokkal.

- Nem vagyok balfasz.

- Dehogynem, te hülye - bokszolt vállba. Igaza volt.Amikor sikerült még Siófokon csajoznom, hát nem épp józanon volt. Most meg táncoljak, egy gyakorlatilag tökéletes lánnyal, aki tudom hogy elítélne azért, ami voltam. 

- Fantasztikus - sóhajtottam, és elkezdtem a kezemet tördelni.

- Tesó, felajánlanék egy cigit, de Lina utálja, szóval...

- Elfogadom - vágtam a szavába.

- Okés, de ne nyújtsd el - nézett grimaszolva a táncterem kapujára.

Meggyújtottam a duplapattintós Malbit. Te jó ég, mikor gyújtottam meg valamit tényleg az öngyújtómmal? A számhoz emeltem, és beszívtam a mennyei aromát.

- Ahh - sóhajtottam fel önkívületlenül, majd kifújtam a füstöt.

- Látom, hiányzott. De tudod, ne szokj rá nagyon, mert ez a doboz szar nem ér annyit, hogy eltold az életed - nézett a cigim dobozára.

- Köszönjük Bölcs Bendegúz - röhögtem fel.

- Mondd még egyszer kirázott a hideg!

- Bölcs Bendegúz! - mondtam boszorkányosan. Hihetetlen mennyivel nyugodtabb lettem ettől az egy száltól.

- Huuh. Tiszta hülyék vagyunk. Baszki, baszki, nyomd el gyors! - mondta idegesen, de én még mindig eufóriában voltam, és nem foglalkoztam vele.

- Nyugi, ráérek - intettem le, és még egy hatalmasat szívtam a cigiből, és ahogy kifújtam a füstöt, kinyújtóztattam a nyakam.

- Igen, persze, megvárunk - mondta egy gúnyos hang. Odakaptam a fejem, de már tudtam, hogy kit fogok látni. Lina állt előttem karba tett kézzel, mellette a rémült Zsani. Elmondtam egy szép hosszú káromkodást magamban.

- Bocs, menjünk - nyomtam el a cigit.

- Ööö, milyen volt az edzés? - próbálta Bendi helyrerakni a helyzetet.

- Remek - nézett rám Lina úgy, mintha előtte nyúztam volna meg egy mókust.

- Hát - kezdte Zsani. - akkor mehetünk is. Bendi, mesélhetnél arról az izéről, hogy ööö milyen volt vacsizni az edződdel.

- Jó, jófej a koma, csak a végére annyi bort ivott, hogy nem tudta kimondani a nevem, piás az öreg egy kicsit..

Ez így ment úton. Bendi próbált valami beszélgetést erőltetni, de Lina nem volt hajlandó bekapcsolódni, és ez annyira felidegesített, hogy én se. Végtelennek tűnő fél óra után (nem is tudom, hogy Lina vagy én csekkoltam-e többször az időt) megérkeztünk a suli tornatermébe, ahol már minden végzős ott volt, szóval sikerült elkésnünk.

- Gyertek gyorsan! - jött oda hozzánk egy fiatal nő. - Rita vagyok, a tánctanárotok. Ti így lesztek párba, ugye? - mutatott rám és Linára, majd Zsaniékra. Bólintottunk. - Szuper, akkor a többiek elmondták, hogy ti lányok táncoltok, ezért, mind a két pár az első sorban fog táncolni, ha már legalább a pár egyik felének van ritmusérzéke - nevetett kicsit. Első sor? Ne!

Minden évfolyamtársunk már négy sorba rendeződve állt páronként, minket pedig pedig beigazított Rita a kimaradt helyekre. Először begyakoroltuk az alaplépéseket külön-külön, majd együtt kellett.

- Akkor forduljatok egymás felé, fiúk lányok, a párotokkal. A fiú jobb keze a lány derekán, a bal lány keze a fiú vállán, a két másik kéz összekulcsolva kinyújtva oldalra, így - mutatta meg Zsoltival, aki ezután visszamehetett Regihez.

- Hát oké - vontam meg a vállam, majd közelebb léptem Linához, és rátettem a kezem a derekára. Lina beharapta a száját, és rátette a kezem a vállamra. Idegesnek nézett ki. - Nyugi - szinte suttogtam, ahogy megfogtam a kezét, hogy kirakjuk oldalra. Távolról hallottam, hogy Rita elkezdett számolni.



A balerina rosszfiújaWhere stories live. Discover now