Capitolul 10

78.1K 2.5K 162
                                    

Am inghitit in sec in incercarea de a-mi suprima starea imensa de disconfort pe care o resimteam de indata ce am constientizat situatia fara precedent in care ma aflam. Nu imi vine sa cred ca, in incercarea de a scapa de lupul cel mare si rau am dat de copia lui fidela la cotitura si acum sunt incercuita din toate directiile fara sanse prea mari de supravietuita cu toate cele intacte, de la nervi pana la ultima urma de mandrie de care dispuneam. Nu as fi crezut niciodata ca o sa ma aflu vreodata in aceasta ipostaza neasteptata, cu mine dezbracata ceea ce ma facea sa ma simt extrem de vulnerabila, acompaniata de tipul pe care l-am urat de cand l-am cunoscut si de varul lui despre care de asemenea as putea sa afirm ca nu prea il am la inima, cu toate ca ironia sortii face ca el este atat primul barbat din viata mea, cat si nesuferitul meu coleg de apartament. Ce putea fi mai splendit de atat? Oh, da! Cei doi se detesta intre ei la fel de mult cum ii urasc si eu pe fiecare in parte, iar Chris mai are putin si explodeaza la vederea imaginii nu tocmai decente din fata lui.

Dar cel mai mult si cel mai mult ma scotea din sarite atitudinea degajata si destinsa a lui Ryan care parea sa savureze din plin aceasta situatie atat de jenanta pentru mine, in timp ce eu simteam cum imi vine sa intru in pamant de rusine din cauza penibilului ce s-a creat. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ma aflam doar in lenjerie intima in fata lui Chris, ceea ce era cu adevarat perturbator nestiind ce as fi putut sa fac ca sa ma ascund de privirea lui intensa si acuzatoare.

Sesizand probabil starea mea de nelinsite generata de acest mic amanunt mentionat, brunetul a luat cu rapiditate o geaca neagra de piele agatata in cuier ce era probabil a lui, inmandu-mi-o ca sa ma acopar. I-am multumit din priviri desi stiam ca nu ar fi trebuit, caci oarecum din cauza lui ma aflam in aceasta ipostaza, punandu-mi apoi repede geaca pe mine si coborand privirea in pamant. De ce imi era atat de rusine? Ah, da! Aratam exact ca una din curvulitele lui Ryan. De fapt, ca sa nu o mai dau atat la intors, chiar am fost una dintre ele. Regretul cu privire la acea noapte atinsese oficial cote maxime, venindu-mi pur si simplu sa mor de ciuda pentru faptul ca am comis acea greseala ireparabila tocmai cu un idiot ca el.

Sentimentul devenea astfel din ce in ce mai macinator, ratiunea blamandu-mi in continuu decizia lipsita de tact din acea noapte in care am hotarat pentru prima data sa ma las purtata de val. Al naibii val! M-a tot tras in larg de atunci si tare imi e ca la un moment dat o sa ma inec in apele involburate, fara vreo sansa de revenire pe uscat unde viata mea decurgea perfect normal si mandria mea nu avusese niciodata de suferit. Cat puteam sa ma urasc pentru ceea ce facusem! Unde mi-o fi fost capul cu care ma laudam atat?

-Asta pentru ca nu te-am anuntat, a raspuns Chris pe o tonalitate aspra, fara a-si dezlipi in schimb privirea de pe mine.

-Presupun ca nu ai venit pana aici doar ca sa spui buna. Ce vrei? a intrebat brunetul pe o voce neutra.

La auzul replicii lui Ryan, Chris a pufnit batjocoritor.

-Ramasesem fara variante disponibile de distractie pentru aceasta noapte, si mi-am zis sa trec sa vad ce ai tu in stoc. Nu m-as fi asteptat totusi sa ai o marfa atat de buna, dar cu atat mai bine daca tot s-a nimerit asa! a spus acesta privindu-ma cu un zambet ironic si crud.

Mitocanul! Cum de si-a permis sa zica asa ceva? Oricat de mult imi statea pe limba o replica acida la afirmatia sa impertinenta, m-am abtinut cu greu, stiind ca nu eram intocmai in ipostaza necesara sa fiu tare in gura. Desigur ca in cazul de fata era vorba doar de o mare neintelegere, insa asta nu insemna ca il impiedica ceva pe Ryan sa aminteasca de acea experienta trecuta in caz de spuneam ceva nepotrivit. Simteam asadar cum orgoliul imi era tocat marunt si dureros, iar eu nu puteam face nimic in momentul de fata ca sa-l salvez pe bietul de el de la aceasta tortura incomensurabila. Ma simteam neputiincioasa si asta ma omora pur si simplu pe dinauntru, trezind in mine unele din cele mai groaznice stari traite pana acum.

Play or be playedUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum