Capitolul 21

60.5K 2K 178
                                    

O teama inexplicabila incoltea progresiv in sufletul fetei, aceasta simtindu-se complet coplesita de ironia situatiei care se pare ca o lovise din nou peste fata, cu o intensitate mult mai mare decat o facuse vreodata. Ceea ce simtea in momentul acela nu putea fi descris in cuvinte, cocktail-ul de emotii care o incerca dandu-i intreaga fiinta peste cap si aruncand-o brutal intr-o prapastie abisala din care nu stia daca mai avea sa iasa intreaga. Daca pana acum mai avea pana si o mica speranta infima in ceea ce priveste scaparea ei, acum toate aceste visuri desarte s-au stins, lasand loc doar pentru cele mai negre temeri si cosmaruri.

La naiba, ar fi trebuit sa intuiasca asta. Chiar daca pana acum cateva secunde se simtea de-a dreptul socata de situatia neasteptata, acum toate franturile din amintirile ei cu Ryan pareau sa-si gaseasca in sfarsit conexiunile mult asteptate. Pur si simplu, acum totul avea sens. Plecarile lui bruste, siguranta neobisnuita la volan in conditiile unei curse monstru, faptul ca avea atatia bani desi nu il auzise vreodata sa pomeneasca de parintii lui bogati, atitudinea autoritara si nu in ultimul rand, drogurile. De asta era el atat de agitat cand i-a descoperit micutul secret si a reactionat atat de dur si agresiv. Pana la urma sa te droghezi in ziua de azi nu e mare chestie, deci faptul ca ar fi aflat si alte persoane nu ar fi constituit o drama colosala. Dar adevarata problema nu era ca le consuma, ci ca le vindea, iar asta i-ar fi adus cu adevarat multe belele pe cap in cazul in care s-ar fi aflat, deci reactia lui de atunci parea destul de pertinenta in momentul actual.

Un oftat slab i-a scapat printre buze. Era distrusa si ultimul ei gram de orgoliu de asemenea. Nu suporta sa se stie in fata lui in aceasta ipostaza josnica, umilitoare, mai ales ca a incercat din greu sa ii tina piept cu mandrie atata amar de vreme. Totul era acum in zadar, absolut totul. Ii venea sa urle de frustrare, dar stia ca asta nu avea sa o ajute. Pierduse, dar cu toate astea avea de gand sa o faca cu stil, cum o facea mereu de altfel. Nu avea de gand sa ii mai dea niciun fel de satisfactie, asa ca nici nu se gandea sa mai verse vreo lacrima sau sa tradeze orice fel de sentiment care i-ar fi oglindit adevaratele trairi chinuitoare. Avea sa ramana rigida, semeata si acida pana cand isi va da ultima suflare, caci si asa nu mai avea nimic de pierdut.

In tot acest timp Ryan o privea rece si neutru, un licar de furie penetrandu-i in schimb irisii de un albastru electrizant. Nu ii venea sa creada faptul ca idiotii lui camarazi nu l-au anuntat de aceasta mica complicatie la timp. Faptul ca o lasase pe Bonnie sa sune la politie incurca si mai mult situatia si asta era ultimul lucru care ii lipsea in acel moment nepotrivit. Avea de rezolvat atat de multe chestii incat numai pe satena nu o avea pe cap, dar stia ca pentru un moment ea va deveni problema lui principala, fie ca ii convine sau nu. De ce trebuia sa aiba niste oameni atat de incapabili? Si de ce fetita aia era magnet pentru probleme de fiecare data?

Era una din putinele dati in care chiar nu stia cum sa abordeze problema, iar acest lucru il enerva si mai tare, starnindu-i cele mai intunecate reactii interioare. Cu toate acestea reusea sa se pastreze calm si dur in aparenta, chiar daca esenta ii era in acel moment imbibata cu incertitudini si framantari apasatoare. Era un lider si nu putea arata vreodata niciun semn de slabiciune in fata oamenilor, caci asta i-ar fi conferit un mare dezavantaj, iar el nu cunostea intelesul cuvantului esec.

O bataie slaba in usa a disipat putin din tensiunea apasatoare, Ryan privindu-i pe barbati cu o expresie intrebatoare. Ethan i-a facut semn lui Kevin sa deschida, iar acesta s-a conformat fara prea multe insistente, descuind usa de la intrare. Inautru a intrat un barbat batran, dar cu toate acestea destul de viril si prezentabil, fiind imbracat ca scos din cutie. Remarcand prezenta acestuia, brunetul s-a incruntat nedumerit, intrebandu-l pe Aiden pe un ton aspru:

-Cine-i asta?

-Doctorul Bennett, a raspuns Aiden prompt.

-Si ce dracului cauta aici? 

Play or be playedWhere stories live. Discover now