Hoofdstuk 5

486 27 8
                                    

De volgende ochtend ga ik gewoon naar school zoals er van me verwacht wordt. De eerste 2 lesuren hebben we geschiedenis. Ook Scott en Stiles zitten in die les denk ik. Eens de bel is gegaan, ga ik naar het juiste lokaal en zie ik Kira en Malia ook hetzelfde lokaal binnengaan.

Als de les is begonnen gaat de leerkracht verder over het verhaal dat we moesten lezen. Hij stelt een vraag en sommigen steken hun hand omhoog om een antwoord te geven. 

Uiteindelijk wordt er van Malia verwacht dat ze het antwoord weet, maar ze zit nog maar net op school. Nog maar een tijdje krijgt ze al deze leerstof, daarvoor leefde ze in de bossen. Maar natuurlijk weten de leerkrachten dat niet. Ergens zit ik met haar in.

Scott zijn telefoon gaat af en meteen reageert meneer Yukimura verzoekt hem meteen zijn gsm uit te zetten nadien gaat Stiles zijn telefoon af en dan nog een

"Ik zei telefoons uit!" Roept de leerkracht.

"Eum pap, dat is die van jou." Zegt Kira tegen haar vader en wanneer hij het bericht voorleest, schrik ik.

"Scott, bel Lydia." Leest hij.

Meteen gaan Stiles en Scott het lokaal uit. Mijn nieuwsgierigheid komt naar boven en met een excuus volg ik hen de gang in.

"Wat is er aan de hand?" Vraag ik hen en Scott kijkt Stiles twijfelend aan.

"Derek is spoorloos." Zegt Stiles uiteindelijk en meteen loop ik het schoolgebouw uit.

"Heather wacht!" Hoor ik iemand achter me zeggen, maar ik blijf doorlopen.

Deaton mag dan wel zeggen dat het slecht is als ik met Derek nu in contact kom, maar voor mij blijft hij mijn vader en ik wil hem geen tweede maal verliezen.

Ik loop naar mijn wagen en stap meteen in. Als ik de motor start, hoor ik Scott en Stiles de wagen instappen.

"Gordel vast." Zeg ik wanneer ik in mijn achteruitkijkspiegel kijk en zie dat mijn ogen even geel kleuren.

Meteen trap ik volledig op de gaspedaal en vlieg ik over de parking heen om naar de dierenkliniek te gaan. Eens we daar zijn gearriveerd, loop ik langs de achteringang naar binnen.

"Waar is hij?" Vraag ik direct als ik Lydia en Deaton zie, maar dan merk ik dat Lydia een verband rond Deaton zijn arm wikkelt.

"Hoe-"

"Het lijkt dat niet alleen zijn lichaam jonger is maar ook eveneens zijn geheugen en zijn gedachten." Zegt Deaton als hij naar het verband om zijn arm kijkt.

"Hij herkende ons niet meer." Zegt Lydia als ze me meelevend aankijkt.

"Maar dan weet hij-" Zegt Scott en Deaton valt meteen in.

"Hij zal waarschijnlijk naar zijn huis zijn gegaan, verder kent hij hier niet veel dus." Zegt Deaton en ik voel rustig een hand over mijn schouder glijden, die van Stiles.

"Dan weet hij niets van de brand." Zeg ik als ik meteen aan Derek denk.

"Het zal nog niet zijn plaatsgevonden." Zegt Scott en ik knik.

"We moeten hem gaan zoeken." Zeg ik tegen Stiles en hij knikt als hij zijn armen over mijn schouders houd. Ik leg mijn hoofd tegen zijn schouder neer en weer voel ik verdriet. Mijn ogen voelen waterig aan als hij me weer los laat. Hij kijkt me met spijt in zijn ogen aan en neemt mijn hand vast. Zo gaan we terug naar de wagen en Scott zal rijden deze keer. Stiles wilde niet dat ik reed.

Als ik merk dat we bij het politiebureau zijn aangekomen kijk ik Stiles vragend aan.

"Hij is hier." Zegt hij en we gaan naar binnen.

Ik herken het hier nog van die keer dat ik Derek kwam opzoeken. Ik vertelde hem toen dat ik zijn dochter was. Als we de ruimte binnenkomen waar enkel agenten mogen komen, zie ik de agent die me toen van Derek heeft weggesleurd. Daarna als ik verder kijk zie ik Derek op een bankje zitten.

Ik ga naast hem zitten als de Sheriff met Scott en Stiles wilt praten.

"Alles oke met je?" Vraag ik hem en probeer zo hard om hem niet te omhelzen. Het is zo moeilijk om hem hier nu zo te zien, terwijl ik weet dat dit niet de Derek is die ik ken.

"Ik weet het niet mijn thuis, ons huis, mijn familie." Zegt hij zacht en ik weet niet wat te zeggen. Ik slaag mijn arm om hem heen en probeer zo mijn medeleven te tonen.

"Derek, kom maar even mijn bureau binnen." Zegt de Sheriff en Derek gaat naar binnen.

Ik blijf zitten op het bankje en kijk nadenkend naar beneden. 

"Wat doe jij hier?" Vraagt een agent als hij van zijn bureau opkijkt.

"Ik hoor bij Scott en Stiles." Zeg ik en probeer overtuigend over te komen.

"Je bent toch niet weer van plan om hier binnen te stormen vandaag?" Vraagt hij en lacht ermee. Ik glimlach zachtjes en schud mijn hoofd.

"Vandaag niet nee." Zeg ik en hij knikt.

Vrijwel direct komen Scott, Stiles en Derek weer naar buiten. onderweg naar de parking verteld Scott me zijn plan.

"We hebben Peter nodig." Zegt hij en ik kijk hem geschrokken aan.

<<<>>>

A/N: Al die leuke commentaren en  votes zijn echt geweldig, dankjewel daarvoor :) <3

someone_special


Changed || Teen Wolf || #2 ✔️Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon