Hoofdstuk 14

444 21 16
                                    

Vandaag is het zaterdag en toch moeten we naar school gaan. Het is gewoon niet eerlijk.. Vandaag hebben we de PSAT test. Iedereen op deze school heeft de test, tenzij dat je ze al een van de vorige jaren hebt afgelegd. Lydia is daar een voorbeeld van en daarom is ze vandaag ook niet aanwezig. 

Ik zie Scott en Stiles staan en loop er direct naartoe. 

"Hoe gaat het met Liam nu?" Vraag ik snel aan Scott zonder eerst gedag te zeggen.

"Jij valt ook altijd met de deur in huis hé." Zegt Stiles sarcastisch en ik laat mijn ogen rollen.

"Zwijg Stilinski." Zeg ik en luister weer aandachtig naar Scott.

"Alles gaat goed. Ik heb hem thuis af gezet en alles is in orde met hem. Maandag komt hij ook gewoon weer naar school.

"Daar ben ik blij om." Zeg ik eerlijk en de bel gaat.

Snel gaan we allemaal naar binnen, want we willen niet te laat zijn voor deze belangrijke test. Als we binnenkomen zie ik een onbekende leerkracht aan de bureau zitten. Vreemd en dat voor een belangrijke test? 

Als de onbekende man de aanwezigen noteert, moet je meteen ook je vingerafdruk op je antwoordenblad laten zetten. Zo is het zeker dat je aanwezig was en dat jij diegene bent die dat specifiek blad heeft ingevuld.

Ook moeten we meteen onze gsm afgeven. Ik neem ergens plaats in het klaslokaal en neem een pen gereed. Als iedereen zit, legt de nieuwe leerkracht de regels uit. Ik kijk rechts van me en zie Stiles zijn blad omdraaien.

"We laten de papieren niet omgedraaid op de bank liggen!" Zegt de man als hij naar Stiles verwijst. Ik lach binnensmonds en wacht op het startsignaal.

Wanneer ik de tikker van de chronometer van start hoor gaan, draai ik mijn blad om en begin aan mijn test. Plots word ik uit mijn concentratie gehaald door een meisje dat flauwvalt. De biologieleerkracht die onze Gsm's heeft opgeborgen rent er direct naartoe, maar alles lijkt in orde te zijn. Nog voor ze het lokaal verlaat hoor ik haar nog zeggen dat niemand het lokaal mag verlaten. Ik kijk Scott geschrokken aan, want blijkbaar heeft hij het ook gehoord. Niet veel later horen we geschreeuw door de gangen. Iedereen springt van zijn stoel af en gaat kijken wat er gaande is. 

Niet veel later komen er mensen in gele pakken de school binnen. Waarschijnlijk zitten we dan nu in quarantaine, maar waarom?

Ik volg Scott als hij naar het lokaal gaat waar ze de zieke leerlingen kunnen verzorgen Al snel voel ik een krop in mijn keel en kan ik niet toezien zonder iets te doen om dit allemaal te voorkomen. Ik loop naar een verpleger in een geel pak en vraag of ik ergens mee kan helpen, maar al snel word ik weggestuurd om zelf niet ziek te geraken. Scott ziet me staan en sleurt me meteen weg.

"Waarvoor was dat-" Wilde ik zeggen maar dan hoor ik bekende stemmen buiten.

"Stiles zijn vader?" Vraag ik me luidop af en Scott knikt.

"De mijne ook." 

"Dan moet het wel serieus zijn.." Zeg ik en voel een rilling over mijn lichaam gaan.

"Ik voel me niet goed.." Zegt Scott heel plots en verdwijnt sneller dan dat ik kon vragen wat er scheelde.

Ik loop weer naar het klaslokaal en zie Stiles met Kira en Malia praten.

"Hé, je vader is hier." Zeg ik tegen hem en ik hoor een gezucht luider als verwacht.

"Dat zei ik net." Zegt Malia alsof ze geïrriteerd is en ik haal mijn schouders op.

Ik sluit mijn ogen even en voel dat mijn hoofd zwaar aanvoelt. Meteen grijp ik er naar en val ik achterover. Ik probeer mijn voeten nog goed te zetten, maar ik kan de val niet voorkomen. Uiteindelijk kom ik op een stoel terecht die blijkbaar achter me stond.

"Hé, gaat alles wel goed?" Hoor ik Stiles vragen en ik schud mijn hoofd als ik steeds zwarte vlekken voor mijn ogen zie. 

"Scott..." Zeg ik zacht, maar hij hoort me duidelijk.

"Kom, ik help je wel." Zegt hij en hij trekt me van de stoel. Hij legt zijn arm onder de mijne als ondersteuning en zo gaan we naar de kleedkamer van het lacrosse team.

"Stiles, Scott heeft je nodig." Zegt een man die ik herken als meneer Yukimura, die blijkbaar net uit de kleedkamers kwam.

We gaan naar binnen en meteen zoek ik een bank om op te gaan zitten. Als ik opkijk zie ik dat Scott zijn ogen rood worden en dan weer normaal, alsof het afwisselt. Dan stormen Kira en Malia binnen. Meteen zie ik dat haar nagels uit haar vingers steken en dat vertelt ze dat ze ze niet meer weg krijgt.

"Het heeft een andere invloed op jullie dan op de andere leerlingen. Jullie moeten hier weg zien te geraken." Zegt Kira's vader en ik kijk de andere ongerust aan.

Meteen zie ik Stiles zijn bezorgde ogen. 

"Het komt allemaal goed. Dat beloof ik." Zegt hij zacht en gemeend. 

Ik lach zacht ook al lijkt het onmogelijk in deze situatie. 

Dankje om er voor me te zijn Stiles..

<<<>>>

A/N: Hey! Ik ben er weer! Ik weet het, later als verwacht maarja.. 

Hoe was jullie eerste schooldag? Moest je al school hebben ten minste ;) IK NOG NIET! Toch fijn om naar de hoge school te gaan :D

Maar dus, wat vond je van het hoofdstuk? Laat het me weten aub ;)

someone_special

Changed || Teen Wolf || #2 ✔️Where stories live. Discover now