Hoofdstuk 20

693 46 12
                                    

Ik word wakker van een geluid vanaf de woonkamer. Volgens mij is Lili aan het bellen. Ik stap uit bed en neem een snelle douche. Dan doe ik zwarte skinny jeans aan met een losse witte croptop. Mijn haar doe ik in een knot en als ik klaar ben loop ik naar de woonkamer. Ik loop naar de keuken wil wat ontbijt pakken, als ik zie dat we niks meer in huis hebben. Ik had gister toch nog wat gehaald?

"Lili, waar is al het eten?"

"Opgegeten," zegt ze met een glimlach, "Nu moet je maar wat gaan halen, hup hup."

Ik ben een beetje wantrouwend, maar ga dan toch. Ik trek mijn schoenen aan en loop naar buiten. Gelijk wordt ik begroet door de lucht van verse croissantjes. Ik besluit dan om naar de bakker te gaan, daar te ontbijten en dan maar wat eten te kopen. Ik loop de lege bakker in en loop naar de toonbank.

"Hoe kan ik deze mooie dame van dienst zijn op deze vroege morgen?" vraagt de jongen achter de glazen balie vol met broodjes. Vroeg? Ik kijk op mijn horloge en zie dat het pas 8 uur is.

"Een kaascroissant en een aardbeiensmoothie alsjeblieft," zeg ik met een glimlach. Als hij het dienblad aan me geeft, reken ik af en ga ik aan een willekeurig tafeltje zitten. Ik eet langzaam mijn ontbijt. Dan gaat het belletje van de deur. Maar dan gaat hij gelijk nog een keer. Ik zie nog net iemand wegrennen. Vreemd.

Ik eet mijn eten verder op en loop naar de supermarkt, waar ik brood, fruit en wat ontbijtgranen koop. Ik loop weer naar huis en duw mijn sleutel in het slot en draai hem met moeite om, door mijn volle handen. Ik duw de deur open met mijn schouder en duw hem weer dicht met mijn voet. Ik loop gelijk naar de keuken en zet de spullen op hun plek. Dan loop ik naar de woonkamer. Dan zie ik mijn open laptop op de tafel staan en als ik zie wat erop staat, kan ik niet meer bewegen. Luke. Er zit een usb stick in de laptop, dus ga ik er van uit dat het een filmpje is. Ik ga voor de computer zitten en net als ik wil kijken hoe ik hem aan moet zetten, begint het vanzelf te spelen.

Luke pakt zijn gitaar en begint te spelen.

Going back to the corner where I first saw you

Gonna camp in my sleeping bag I'm not gonna move

Got some words on cardboard, got your picture in my hand

Saying, "If you see this girl can you tell her where I am?"

Some try to hand me money, they don't understand

I'm not broke - I'm just a broken-hearted man

I know it makes no sense but what else can I do?

How can I move on when I'm still in love with you?

Ik herken gelijk het liedje, Man Who Can't Be Moved. Vandaar dat het dikgedrukt op de achterkant van de mixtape stond.

'Cause if one day you wake up and find that you're missing me

And your heart starts to wonder where on this earth I could be

Thinking maybe you'll come back here to the place that we'd meet

And you'll see me waiting for you on the corner of the street

So I'm not moving, I'm not moving

Ik krijg tranen in mijn ogen en probeer ze niet eens tegen te houden. Ze stromen over mijn wangen. Ik mis hem zo erg. Dan zie ik dat Luke ook tranen in zijn ogen heef. Hij laat ze niet ontsnappen en zingt door.

Policeman says, "Son, you can't stay here."

I said, "There's someone I'm waiting for if it's a day, a month, a year.

Carry On 2 • lrhWhere stories live. Discover now