what's my name

863 55 11
                                    

@marinesleeping
Kulanıcı adımın 'garipliğinden' bir kere duvarımda dem vurmuştu ama ben kendin bul dedim. Çünkü adımın 'garip olduğunu biliyorum ama bir yandan da anlamı çok güzel. Yani benim düşündüğüm anlamı... Birleşik olarak bir anlamı yok. Sonra bir challenge ile geldi karşıma, uzun zamandır bende bir challenge yapmak istiyordum ve "pekala söyleyeyim" dedim ve şuan bu yüzden bunu yazıyorum.

Adım famamoira iki tanrıçanın isminin birleşimi.

fama: Halkın sesi tanrıçası.

Bu tanrıça ismini seçmemin sebebi, sizin sesiniz olmak istememdi. Biliyorsunuz, insanların zevkleri gariptir. Örneğin kim feminen bir erkek okumak ister ki? Cevap zaten belli hepimiz. Ama olay şu ki; bunu Türk olarak yazan çok az kişi var. En azından yazamasamda çevirerek bir kaç isteğinizi yerine getirmek istedim.

Moira: Kader tanrıçası/tanrıçaları.

Bunu seçmemin sebebi ise, hikayelerimin kaderini kendim belirlemem. Birkaç yazıp yayınlamadığım hikayem var, onları düşünerek bu ismi almıştım. Ama çeviri hikayelerimi düşünürsek onun kaderlerini size iletmede bir tür rol oynuyorum.

Eğer genel olarak neden tanrıça ismi seçmeme gelirsek, bir ara tanrıçalara (tanrılara değilde tanrıçalara kafayı takmam normal mi? belki bir kadın olduğumdan bir kadının gücü hoşuma gidiyordu) kafayı takmıştım. Bu Yunan bu Roma bu Mısır tanrıçası diye gezdiğim bir dönemde alınan bir isimdir.

Böyle ismimin gizemi ve garipliği de çözülmüş oldu.

Kime meydan okuyorum? Bilmiyorum okumalı mıyım? Tamam öyleyse, dimplenaun adı hiç tanıdık gelmedi bu yüzden soruyorum. Çoğunuzun isminin ne anlama geldiğini çözmem sebebiyle başka soracağım kimse yok.

Ama tabii ki bunu okuyan isteyen herkes üstüne alınabilir! :)

for the sake of fame ; mukeHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin