Hoofdstuk 1, Weg zorgen!

562 35 3
                                    

Het begon te regenen toen ik aan het rennen was, dus was ik naar huis gegaan, lekker met een warme kop chocolademelk op de bank en een boek. Heerlijk die rust, helaas duurde mijn geweldige moment maar voor even, want daar kwam mijn geliefde broertje binnenstampen. Ja hoor, weer eens ruzie, het zal ook eens niet.

"Wat is er gebeurd?" Vraag ik aan Boy. "Koen en Floris doen stom" ah, ruzie met zijn vriendjes, dat gebeurt wel vaker. Ik zorg dat Boy wat rustiger word en pak het boek Alice in Wonderland, Boy en ik zijn gek op dat boek, hij omdat het zo "cool" is, ik omdat het voor rust zorgt.

Altijd als we samen lezen word het een stuk fijner in huis, soms komt mama of papa erbij zitten. Het lijkt dan net, alsof de zorgen even weg zijn. Helaas zijn de zorgen nooit echt weg, ze blijven er altijd, en niemand weet ervan.

"En dan gaan we nu over naar het nieuws, op de A73 is er een ongeluk gebeurd, er zijn 3 gewonden en er staat een file van 13 kilom.." Verder komt mijn wekker niet, ik heb hem meteen uitgezet.Ik sta meteen op en ga snel onder de douche, eet niets, pak mijn spullen en zeg mijn vader gedag.     Boy is deze week bij mam, en ik zie hem pas zondag weer, heerlijk hoor die gescheiden ouders, denk ik, en zet mijn fake smile weer op. Daar gaan we weer, een dag leuk doen en lachen met vrienden en vriendinnnen.

 ~ Fake smiling? I'm a professional at that. ~

Fake Smile (Kortverhaal)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu