Hoofdstuk 2, School en problemen

478 31 0
                                    

"Nona, hier zijn we!" Hoor ik achter me, ah daar zijn Fleur en Ilse. Oke, zeg ik in mezelf, brede lach en doe leuk, en vanaf dat moment begon de schoolweek weer. "Nona! Heb je het gehoord? Het is uit tussen Demi en Rob!" Fleur is hopeloos verliefd op Rob en praat continu over hem, ik heb er even geen zin in en zeg; "Demi en Rob zijn net een knipperlicht, het gaat steeds aan en uit." "Is er ook eens iemand blij voor me" zegt Fleur teleurgesteld. Ik besefte dat het er verkeerd uitkwam en verontschuldigde me meteen.

Ik had ook zo'n lastig weekend gehad, naar papa toe, mama die ons weigerde te brengen, Boy had ruzie met zijn vriendjes. Ik heb soms het gevoel alsof papa en mama denken dat ik geen gevoelens heb. Ik mag niets verkeerd doen, want ik weet dat ze dan zeggen; "Kan je niet even één keer meewerken?" of "Wees gewoon één keertje verstandig".  Het gaat de laatste tijd ook slechter op school, dus ik had me voorgenomen om mijn huiswerk écht te doen, en goed op te letten in de les. Op de een of andere manier kan ik alleen maar opletten in de leuke lessen, en haal ik daar goede punten voor, terwijl ik, in tegenstelling tot anderen, slechte punten haal bij andere vakken.

Als ik niet zou overgaan zou ik naar een andere school moeten, en dat wilde ik absoluut niet.

"Nona, wat is het antwoord dan op die vraag?" Ik schrik wakker uit mijn gedachten en kijk de klas rond, iedereen kijkt me aan. "Zeventien" Fluistert Iris, die naast me zit. Blijkbaar fluistert ze iets te hard want toen zei Meneer Hamel, onze leraar wiskunde, "Iris, als je iets voorzegt moet je wel het goede antwoord voorzeggen." "Sorry" fluistert Iris nog naar me, en ik probeer uit te leggen dat het haar schuld niet is, maar dan gaat de bel alweer. "Eindelijk, weer lekker naar huis" Zegt Ilse, en Fleur stemt in."Ja" zeg ik zachtjes, en murmel er nog een yes achteraan.

~ Love makes house a home, where's then my home? ~

Fake Smile (Kortverhaal)Where stories live. Discover now