>> Tizennyolc <<

10.9K 790 30
                                    

N I N A

Péntek délután moziban voltunk a lányokkal, úgyhogy végre egy egész délután csak rólunk szólt, ötünkről. Valami béna romantikus vígjátékot néztünk meg, amin Lucyval és Gingerrel halálra untuk magunkat, mert tele volt a film szexista poénokkal. Mire végre kikászálódtunk a moziteremből, már félig megfogalmaztam egy petíciót a film készítői ellen.

- Lányok, most jutott eszembe! Idén még ki sem húztuk a Titkos Mikulást! - szólt Lucy, miközben a kajarész felé tartottunk a plázában. Na igen, látszik, hogy ő sem a filmen gondolkozott...

- Tényleg! - tátottam el a számat, és még az is kiment a fejemből, hogy moziban voltunk.

Hogy felejthettük el? A Titkos Mikulást (Secret Santa) évek óta játszottuk, így karácsony környékén. Annyi volt az egész, hogy ráírtuk a nevünket egy fecnire, aztán kihúztuk őket egy kalapból, és amíg véget nem ért a játék, addig ajándékokkal és meglepetésekkel kellett bombáznunk a húzottunkat.

- Idén is meg akarjuk csinálni? - húzta el a száját Becca, mire Lucyval megrökönyödve néztünk rá.

- Még szép!

Ginger is bólintott, Jess pedig megadóan vont vállat, úgyhogy ledobtuk magunkat egy asztalhoz.

Mindenkinél csak egy kistáska volt, mert suli után haza szaladtunk átöltözni, így otthon leraktuk a cuccunkat is.

- Van valakinél papír meg toll? - húztam el a számat.

Mindenki a fejét rázta.

- Mindjárt jövök - pattant fel Lucy a táskájával együtt, mire gyanakodva összenéztünk, aztán azt figyeltük, merre ment.

A kis okos! Egy írószerboltba ment be!

Nagyjából egy perccel később már vissza is tért, a lehető legolcsóbb tollal és apró jegyzetfüzettel a kezében.

Kitéptünk pár lapot, amire felírtuk a nevünket, aztán bedobtuk a sárga sapkámba, és egyszerre húztunk belőle.

Amint elolvastam a papíromon szereplő nevet, elmosolyodtam.

- Senki nem húzta magát? - néztem fel a többiekre, de mind nemet intettek. - Ilyen még sosem volt - mosolyodtam el hitetlenül.

- Na jó, akkor a szabályok - dőlt előre Ginger. - Egész héten meglepetésekkel halmozzuk el egymást, aztán... mikor legyen, pénteken vagy szombaton? A leleplezés.

- Pénteken, suli után, akkor úgyis hamar végzünk - dobta fel Jess, mire bólintottunk.

- Most pedig, ki kér kínait? - vigyorodott el Becca, amitől elnevettem magam.

Egy óra múlva, miután elpusztítottuk a fél kínai büfét, szétváltunk, és a húzottunknak kerestünk ajándékokat a plázában.

Én Gingert húztam, aminél nagyobb szerencsém nem is lehetett volna - neki ugyanis rengeteg ötletem volt, és különben sem húztam még őt soha.

***

A Lincolnban úgy működik egy téli vizsgaidőszak, hogy a vizsgahét előtti pénteken megkapjuk a beosztásunkat, aztán magán a vizsgahéten nincsen tanítás, mindannyian a termünkben, vagy a könyvtárban ülünk és csendben tanulunk, ha éppen nem vizsgázunk, nyilván. Általában szépen szét tudják húzni mindenkinek a vizsgáit, nem kell attól tartani, hogy kedden végzünk és meghosszabbodik a szünet... Tesiből például minden évfolyamnak ki van jelölve egy nap: a hétfő az elsősöké, a kedd a másodikosoké, és így tovább, a miénk marad a csütörtök.

OfflineWhere stories live. Discover now