Chapter 3

686 53 8
                                    

 Bad Boys

Anılarımla dolu olan odadan çıktığımda saatin kaç olduğunu yeni fark etmiştim. Okula gitmek için hazırlanmam gerekiyordu. 

Ne yani? Dün intihar girişiminde bulundum diye her şeyi bir kenara atacak değildim ya.

Odama gidip kotumu üzerime geçirdim, kırmızı bluzümü deri bir ceketle tamamlayarak boynumdan hiç çıkartmadığım kolyemin görünmesine izin verdim. Saçlarım her zamanki gibi omzumun üzerine dökülüyordu. (MULTİMEDYA)

Kahvaltı bile yapmadan direk yola koyuldum. Okul yakın olduğu için araba kullanmaya gerek kalmıyordu. Yolda yürürken adımın seslenilmesiyle olduğum yerde kaldım. Kulaklığımı almadığım için kendime küfürler savururken topuklarımın üzerinde döndüm. 

"Selam."  Anlık bir şok geçirmiştim.

"Zayn? Burada ne arıyorsun?" Tek kaşımı kaldırarak anlamlı bakışlar yollamaya çalışırken aptalca gözükme ihtimalimi unutmaya çalışıyordum.

"Düşündüm ki, dün pek güzel bir başlangıç olmadı. Bu yüzden yeni okuluma seninle yürüme kararı aldım." Bir saniye, ne dedi o?

"Yeni okulum derken?" Nefeslerimin hızlandığını umarım o da fark etmiyordur.

"Chiswick Community School. Burayı bildiğini sanıyorum." İmalı bir bakış göndermesi beni rahatsız etmişti.

"Ah, evet. Benim orda okuduğumu nerden biliyorsun ki?" Bu sefer imalı bir bakış atma sırası bendeydi.

"Şey.. Sadece tahmin ettim. Evine civardaki en yakın okul orası. Ayrıca üşengeç olduğunu tahmin ediyorum."

Hey! Üşengeç olduğumu bilmiş olması sinir bozucu!

"Bu söylediğin üzerine yorum yapmayacağım. Sen nerde oturuyorsun peki?" 

"Bir gün öğrenirsin. Nasıl olsa hep görüşeceğiz. Ayrıca düne göre çok daha güzel göründüğünü söyleyebilirim." Söyledikleri üzerine başımı çevirip gözlerine odaklandım. Gülümsememi engelleyememiştim.

"Bunu bir iltifat olarak mı değerlendirmeliyim?" Dudaklarını ısırırken gözlerini vücudumdan ayırarak benimkilerle buluşturdu.

"Kesinlikle." 

Bir an yola baktıktan sonra ona tekrar döndüğümde yoktu. Gitmişti. 

Bu çocuğu anlamak cidden beni yormaya başlamıştı.

Okuldan içeri girdiğimde bütün okulun korkulu gözleri üzerimde dolaşmaya başlamıştı. Tabii doğal olarak okulun Uyuşturucu Satıcısı -İnek- Kimberly oluyordum. Bu da beni biraz ürkütücü yapardı değil mi?

Kimse ne yaşadığımı bilmeden, zevk için bu işe girdiğimi söylüyordu. Onları her ne kadar umursamadığımı düşündüren tavırlar sergilesem de içten içe üzülüyordum. Sonuçta bu ben değildim. Hiçbir zaman da yaşamak istediğim hayat bu olmamıştı.

Kafeteryada biraz dolandıktan sonra Tarih dersi için sınıfa yönelmeye başladım. Zilin çoktan çalmış olmasını pek taktığım söylenemezdi.

***

İngiltere'nin bilinen ilk yerlileri Keltlerdir. Romalılar, Batı Avrupayı istila ederken İngiltere'yi de fethedip MS 1. yy adaya "Britania" adını verdiler. Roma...

Kapıyı açıp sınıfa girdiğimde kulaklarıma akın eden İngilizlerle dolu tarihi görmezden gelerek en arkadaki tanıdık yüzün yanına oturdum. Tam konuşmaya başlayacaktım ki lafım bölünmüştü.

Deep BreathDonde viven las historias. Descúbrelo ahora