Bölüm 36: Canımın içi!

49.8K 2.2K 308
                                    

Medya: DemHir temsili     

İnternet eşliğinde okuyunuz. 


"Bence erkek olacak" diyerek düşüncelerimi sesli ifade ettim. Küçüklüğümden beri hep erkek bir çocuğum olsun istemişimdir. Hatta çocuğumu Mardindeki erkeklerin aksine kadın-erkek eşitliğine inanan, olgun ve kötü düşüncelerden arındırılmış bir erkek evlat yetiştirmek istiyordum. Ki böyle bir ortamda, yanımda böyle insanlar varken böyle bir evlat yetiştirmem oldukça kolay olurdu. Her erkek gibi babasını örnek alarak büyüse bile bana yeterdi.

"Ne erkeği Hira! Bak kız olacak söylemedi demeyin. Ben onun babasıyım, hissederim" Demir'in bu kız çocuk takıntısı gerçekten de beni korkutuyordu. Selma annenin dediğine göre çocukkende kız çocuklarını hep çok severmiş. Selma anne ona bir kardeşi olacağını söylediğinde tutturmuş kız olacak diye. Bu yüzden Cem doğasana kadar ona bir erkek kardeşi olacağını söylememişler. Doğduktan sonra da bir ara Cem'i hiç istememiş, sürekli Selma anneye 'Onu çöpe atalım' falan diyormuş. Sanırım yakınında hiç kız bebeği olmadığı için bu kadar çok istiyor.

Selma anne de gülüp "Oğlum saçmalama, Allah vergisi bu ne olursa kabul edeceksiniz" deyince "Öyle ama yine de kız olsun anne" dedi. İnşallah erkek olurda görürsün sen gününü!

"Aslında Allah yukarı da bir kız torunum olsa fena olmaz, sonuçta çevremizde hiç kız çocuğu yok. Bir tane sarışın mavi gözlü bir minnak koşuştursa evde çok güzel olur" diyen Selma anneye sadece "Kendini gösterirse bir ay sonra falan öğreneceğiz inşallah" dedim.

"İnşallah erkek olurda birlikte kız avına çıkarız" deyip gülen Cem'e üçümüzde kötü kötü bakışlar attık. Koyun can kasap et derdinde resmen!

"Sakın çocuğumu kötü amellerine alet etme! Yoksa amca falan dinlemem alırım ayağımın altına" diyen kocama onay verircesine başımı salladım. Demir'in geniş omzuna başımı koydum; uyku çökmüştü bir anda.

"Ay oğlum ver bakayım şu resme yeniden bakacağım" Demir ceketinin cebinden bebeğimizin resmini çıkartıp annesine verdi. Bu resim gerçekten de günün resmi falan olmalıydı, herkes bakalım şu kerataya falan derken bebeğimin heryerlerini görmüşlerdi.

Selma anne iç çekip "İnanırmısınız kendimi zor frenliyorum, utanmasan şimdi kalkıp açık bir fotoğrafçı bulup bu resmi çerçeveleteceğim. Zor tutuyorum kendimi" deyince Demir de "Bende" dedi.

"Anneciğim aynı performansı benim bebeler içinde istiyorum"

"Ah oğlum ben hepsi için böyle heyecanlanırım, bu doğsun sen evlinip çocuk yapasana kadar ağabeylerin bir tane daha yapar" deyince hemen atlayıp sanmıyorum diyecektim ki Demir benden önce davrandı.

"Tabi yapacağız" Yok artık!

Demir'e ağzım açık bakarken ne düşündüğümün anlayıp "Valla kusura bakma güzelim bu kız olmazsa kız olasana kadar hiç durmadan yapacağız" deyince şaşkınlığımdan hiçbir şey diyemedim.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Demir'in Hirası (Zoraki evlilik) #Wattys2016Where stories live. Discover now