Canımın Yanması Bu Yüzdenmiş

24 1 0
                                    

Şimal'in anlatımından

Unuttuklarım vardı. Unuttuklarımı teker teker hatırlamaya başlıyorum ve hatırladıkça gözyaşlarım akıyor ve canım yanıyor. Sanki bir şey olmuş ve bitmiş benim sonradan canım yanmaya başlıyor ve bunu ben mi yaşadım diye soruyorum kendime, gerçekten de bunu ben mi yaşadım? Üzülüyorum kendimi düşünemeyeceğim diye söz vermiştim ama tutamıyorum kendimi hep bir yerde duvara çarpıyorum bitiyorum çarpmanın etkisiyle kendime geliyorum. Sonra kendimi sorguluyorum." Ben neden buradayım? " gerçekten ölmek için mi buradayım? Yoksa cidden birilerini o çocukları kurtarmak için mi buradayım? Hayır bunu kabullenmeliydim. Başından bunu kabul etmeliydim kendimi kandırmışım. Gerçekten kendimi öldürmek için buraya gelmişim. Ama baksana ölemiyorum artık gitme zamanı geldi İstanbul'a geri dönüyorum.

Sıçrayarak uyandım. Bu sesler neydi? Hemen ayağa kalkıp pencereden dışarıya baktım. Gördüğüm görüntü çok kötüydü. Bu nasıl olur ? Sonra kapı çaldı. Kapıya koştum. Kapıyı açtım ve silahlı adamlar vardı o adamdı. Çocukları zorla götürmek isteyen adam

"ne oluyor "

" bizimle geleceksin " kimsin sen ya

" hayır tabikide bu hakkı size kim veriyor? "

" başkanımız seni bekliyor " beni çekiştirdiler zorla dışarıya attılar. Dışarıda onca insan Çocuklar sıralı bir şekilde elleride başlarında duruyordu. Arkalarında da azrail vardı. Heran ölebilirlerdi.

" eğer gelmezsen bir işaretime bakar gözlerinin önünde hepsi ölür " aman allahım Can, çocuklar hepsi oradaydı. Can'a baktım. Ağlıyordum.

" gitme dinleme onları " can bana bağırarak bunu demişti.

" sus sen "

"Can, çocuklar" ağlıyordum.

"Gitmek zorundayım ölmekten asla korkmuyorum ama çocuklar sen ve bu insanları ölüme terkedemem özür dilerim gitmek zorundayım bunu yapmalıyım sizin için " ağlayarak gitmiştim arkalarında duran adamlarda geri çekilmişti. Bende arabaya binmiştim. Onlara bakıyordum çocuklar gittiklerine cok sevinmişti.

" asıl nedenim sizmişsiniz ben ölsem sorun değil yaşadığım kadar yaşadım zaten asıl siz yaşamayı hakediyorsunuz " ağlıyordum araba hareket etmişti. Ve kendime birden sormuştum neden ben? Neden beni götürüyorlar ne istiyorlar benden.

****

1 saat sonra gelmiştik değişik bir yerdi. Arabadan zorla indirdiler beni ve bir çadır gibi bir yere götürdüler. Bir adam vardı beni görünce ayağa kalktı.

"siz de kimsiniz ne hakla beni buraya zorla götürürsünüz "

" evde kalıyorsun ya o evin sahibiyim " ne demek bu şimdi bir yere oturdu. Ve elinle oturmamı gösterdi. Bense oturdum.

" bak şimdi bu insanların kurulmasının sebebi sensin yoksa bugün çok büyük bir eylem olacaktı. Senin buraya geldiğini öğrenince bu eylemden vazgeçtim. "ne demek bu şimdi ne eylemi neden ben

" ne demek oluyor bu şimdi neden benim yüzümden vazgeçtiniz "

" o ev sana miras kalmış bunu biliyorsun ama nasıl miras kaldığını anlayamıyordun. " ne demek istiyor şimdi

" ee neden kalmış "

" ben senin babanım " şaka dimi bu hayır ya ben bunu haketmiyorum benim cani bir babam olamaz.

" ne diyorsunuz siz ben yetimhanede büyüdüm ne babasından bahsediyorsunuz "

" ben terör başıyım başkanım yani annen seni doğurdu gizli bir şekilde ve ben öğrendim burada yaşarsan eğer seni öldürürlerdi bu yüzden seni yetimhaneye bıraktık ve annen öldü. "hayatımın en büyük kazığını yemiştim.

ACILAR VAR İÇİMDEWhere stories live. Discover now