3 Temmuz 1998 Sen Bana Verilen En Güzel Hediyesin

13 0 0
                                    

Ağlamak mı ? Ben çok bilirim onu ağlamayı çok iyi bilirim .Düşündükçe gözleriniz doluyor evet düşünüyorsunuz hala o eylemi yapmaya çalışıyorsunuz çünkü ağlamak istiyorsunuz çünkü bu düşünceleri bir göz yaşınla atmak istiyorsunuz ve ne mi oluyor ? Ağlamıyorsunuz .

Şimal'in anlatımından

Doktorun ağladığını görünce ben şaşırdım çünkü ilk defa biri benim için ağlıyordu.Biri benim için ağlıyordu.Elini tuttum doktorun birinin ben ağlarken en çok yapmasını istediğim şeyleri şuan doktora yapacağım.Elini tuttum sonra da ellerimle kafasını ayağa kaldırdım . Gözyaşlarını sildim ve ona sarıldım.

" bende hep ağladığımda birinin gözyaşlarımı silmesini ve bana sarılmasını ve elimi tutmasını istemişimdir ama şuana kadar kimse elimden tutmadı ve ben hep yalnız ağladım . Bana kimse yardım etmedi . Yalnızım fazlasıyla yalnızım bak gülemiyorum çünkü artık içimden gelmiyor ben benliğimi kaybettim artık ben ölüyüm şuan ." doktor bana baktı. O da elimi tuttu ve bana sarıldı.

"sana sarılıyorum bak elini tutuyorum bak gözyaşlarını siliyorum artık yalnız değilsin ." Dedikleri kalbime bir ok gibi saplanmıştı. Omzuna kafamı yaslayıp daha çok hıçkırarak ağladım .Bu hikaye ölmek isteyipte ölemeyenlerin hikayesi .

Oğuz'un anlatımından

  O otobüste ki kızdı. Gözlerini görmüştüm bana masumca bakan gözlerdi,evet hatırladım. Onu bulmuştum. Durmuştum öylece, bakıyordum. Neden ? Dedim birden neden? Hemen odayı terkettim. Ellerini tutmuştum gözyaşlarını silmiştim onu öylece bırakıp çekip gittim. Özür dilerim

   Hani bazen kimse sevmek istemez ya eğer severse o sevgi o aşk onu alıp götürücek onun acılarıyla onun göz yaşlarıyla sende gidiceksin biteceksin. Ben bunu istemiyorum. Ne diyorsunuz? Duyuyorum sizi ona aşık mı oldum ?  Hayır ya ne aşkı, onu ilk otobüste görmüştüm üzgündü ağlıyordu ve ben onu tedavi ettim iyi oldu hala üzgün ve ağlıyor ben ona otobüste vuruldum ona o zaman tutuldum işte. Hah inanamıyorum. Daha tanımadığım birini nasıl sevebilirim ki nasıl aşık olabilirim bu saçmalık, bu dediğime ben bile inanmıyorum olunuyormuş. Masama oturdum sakin olmalıydım.

Şimal'in anlatımından

   Öylece çekip gitmişti neden gitti ki anlamadım ya dediklerim ağır geldi heralde ah bide bana nasıl ağır geliyor onlar o his nasıl ağır geliyor bunu bir ben bilirim bir de Allah. Ayağa kalktım pencereden dışarı baktım hava çok güzeldi artık karar verdim "ben artık ölmeye çalışmayacağım" dedim. Artık ölmek yok artık bende mutlu olacağım bende seveceğim bende aşık olacağım. Bu kararı hemen şimdi verdim öylede olacak yeter artık üzülmek yok hemen kolumda ki serumu çıkardım üstümü giyindim odadan çıktım not bıraktım yatağa gitmeden merak etsin istemem. Sonunda dışarıdaydım yanımda para olmadığı için taksiyle gidemedim zaten nereye gidicektim ki? Gidicek bir yerim bile yok yürümeye karar verdim. Yürüdüm, yürüdüm, yürüdüm gitmediğim görmediğim yerlere gittim İstanbul'u yeni tanıdım meğer ne kadar güzelmiş İstanbul ben üzülmekten bunu farkedemedim. Yine o yere gelmiştim sahile o banka oturdum denizi seyrettim gözlerimi kapadım. Martı sesleri, denizin sesi ah çok güzeldi bana huzur verdi neden ben böyle oldum beni ne değiştdi daha dün ağlıyordum hıçkıra hıçkıra şimdi ne oldu? Bu mutluluk neden? Bilmiyorum.

Oğuz'un anlatımından

   Dikkatimi toplayıp şimal'in yanına gittim ama oda da yoktu yatakta bir kağıt vardı onu aldım hemen endişeleniyordum.

Not:

  Ben bir süreliğine gidiyorum hatta geri gelmemek üzere eğer beni bulmak istersen sahile gelebilirsin ayrıca her şey için teşekkür ederim senin sayende ayaktayım. Şimal

Gitmişti. Hemen önlüğümü çıkarıp taksiye bindim. Sahile gittim oradaydı bankta oturuyordu çok sakindi çok huzurlu gibiydi yanına gittim. Başına dikildim.

" güneşi kapatıyorsun."

"ne anlamadım."

"diyorum ki yanıma otur güneş ısıtır beni" bende hemen yanına oturdum ona bakıyordum çok güzeldi çok masumdu ve ben bu masum kızı nasıl sevmezdim.

"hemen gelmişsin"diye sordu.

" merak ettim daha yeni düzeldin ve hemen ayağa kalkman yanlıştı ben izin vermedim sana" bana baktı güldü.

"ben iyiyim hemde çok iyiyim." ayağa kalktı biraz denize doğru yürüdü sonra kollarını açtı ve bağırmaya başladı.

"hayat bak ben hala yaşıyorum ben yenemedin. "

"ve ben artık ölmek istemiyorum."

"veeee çokkkk mutluyum." kahkaha attı sonradan anlamadım napıyordu herkes bize bakıyordu.

"şimal otur lütfen rezil ettin bizi" o hala gülüyordu ve bağırıyordu. Bağırırken de gülüyordu.

"artık ağlamayacağım." dedi gözlerimin içine bakarak.

" şimal otur lütfen anlamıyorum." oturdu çok şükür.

" ben bu yaşıma kadar hep ağladım ölmek istedim hatta defalarca ölmeye çalıştım hep kurtuldum yaşadım benim bir acım vardı şu yaşıma kadar hiç kimseyle konuşamadım hep bi sessizlik içindeydim ve sonra sen geldin sana anlattım bu mutluluğumun sebebi senmişsin yani sana anlattığım için mutluyum ve artık ne ölmek ne de ağlamak istiyorum ben artık gülmek istiyorum. " ona baktım ve hiçbir şey demeden sıkıcı sarıldım.o bir an sarsıldı ama bana da sıkıca sarıldı ve kulağıma şunu dedi

" sen bana verilen en güzel hediyesin"


ACILAR VAR İÇİMDEМесто, где живут истории. Откройте их для себя