Korkutucu

897K 31.8K 3.8K
                                    

Resim Cole

...

Evimize yerleşirken odamın öncekinden daha büyük olduğunu gördüm. Evimiz apartman değil yazlık tarzı bahçesi olan bir evdi.Buradaki evler pahalıydı ama babamın arkadaşları ayarladığı için onlar aralarında halletmişlerdi.Alışmak zor olacaktı. Hemde fazlasıyla zor olacaktı.

Alper

Durukan mekana girdiğinde bütün gözler ona çevrildi. Durukan'ı daha önce hiç böyle görmemiştim. Omuzları çökmüş gözleri baygın baygın bakıyordu.Sanki ölmek ister gibi bir hali vardı.Hayattan bezmiş gibiydi. Yanıma gelip karşımdaki tabureye oturduğunda gözlerim içine baktı. 

" Gittin mi?" Diye sordum tereddüt ederek.Kafasını hayır anlamında iki yana salladı.

 "Seni asla affetmeyeceğini söyledi. Keşke..." ben konuşmamı bitirmeden susmam için eliyle küçük bir işaret verdi. Talha kapıdan girdiğinde Durukan'a doğru yürüyüp onun yanına gelmişti. Bir elini onun omzuna koymuştu ki  Durukan yerinden fırladığı gibi yumruğunu Talha'ya geçirmişti.Talha yere yuvarlanmıştı.Bu beni de aniden ayağı fırlatmıştı.Durukan'ı sakinleştirmek için sıkı sıkı tutarken o Talha'yı öldürecek gibi nefretle bakıyordu.

" Bunun sorunu ne!" Talha yüzünü buruşturup burnundaki kanı sümkürürken bana doğru baktı. Susması için gözlerimi hafifçe büyüttüm. Durukan'ın hiç iyi olmadığını biliyordum. Talha dizlerinden destek alarak yavaşça ayağa kalkıp gülümsedi.Yerinde durmaya çalışırken biraz dengesiz bir şekilde yürüyordu. Ben daha ne olduğunu anlamadan birden o da Durukan'a yumruğunu gömmüştü.

 " Aptal çocuk! Sinirini benden değil git kum torbasından çıkar! "Talha gerçekten sinirlenmişti.Durukan ellerimin arasından kurtulduğunda tam Talha'ya bir tane daha vuracaktı ki bizim yaşlı moruk gelmişti.

" İkiniz! Bana bakın!"boğazından çıkan o kalın korkutucu sesi hemen odanın içinde yankılanmıştı.

İkisi de durup sesin geldiği yöne döndüğünde Yaşlı Remzi'nin gergin yüzüne baktılar. Arkadan topuklu ayakkabı sesini duyduğumda hayatımın tehlikeli kadınının geldiğini anladım. O mükemmel kokusunu aldığımda yüzümde mükemmel bir gülümseme belirdi. Gözüm Esra'ya kaydığında bana hemen göz kırptı.

" Alper senin o gözlerini oynamadan kızıma bakmayı bırak!" İşte moruğun gürlemesini yine duymuştum. Bunu bekliyordum. 

" Durukan evlat berbat görünüyorsun." Yaşlı Remzi Durukan'a düşünceli bir şekilde bakıyordu. Durukan dik durup ellerini ceplerine soktu. Umursamaz bir tavırla ona bakıyordu. 

" Durukan teklifini düşündüm evlat.Bunu hayata geçirmek için bir yıl daha bekleyebilirim."dediğinde  ben patrona şaşkın şaşkın bakarken ne teklifinden bahsettiklerini anlamadım.

Esra benden önce davranıp " Ne teklifi baba?" Diye sordu. 

" Sizi ilgilendirmez Durukan'la benim aramda bir şey." Öyle sert bir cevap vermişti ki bir daha başka soru soramamıştık.Durukan'ın benden sakladığı bir şey olmazdı. Şimdi bu gizli saklı dolaplar neydi böyle?

Gidip bardan kendime içki doldurdum. Esra yanıma gelirken içkiyi tek yudumda içtim. Patron gittikten sonra Durukan da yanımıza geldi. Ona yavaşça dönüp " Ne zamandan beri aramızda saklı şeyler oldu kardeşim!" İmalı bir şekilde sesimi yükseltmiştim.Bardağa bir içki daha doldurup kafaya hızla diktim. 

" Alper endişelenme zaten bilmemizi istese söylerdi." Esra'nın sesinde de merak vardı ama Durukan'a fazla bir şey söyleyemiyordu. 

" Sizle uğraşamıyacağım gençler .Ben şu bilekliği vermeye gidiyorum. Geçen Nisa buluşmamızda düşürmüştü."Talha'nın burada olduğunu unutmuştum. Esra ile ikimiz direk Durukan'a bakmıştık.

SessizHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin