Biliyor

876K 31.1K 6.5K
                                    

Durukan gitmeden önce numarasını aldım. O gittikten sonra heyecanla gelinliği denemek için kabine koştum. Gelinliği denediğimde kendime bakmaya kıyamadım. O kadar güzel duruyordu ki diğer gelinlikle karşılaştırılamazdı bile. En önemlisi bu Durukan'ın zevkiydi. Dantel işlemeleri o kadar saf gösteriyordu ki ne abartılı ne çok sadeydi. Saçlarımı hafifçe toplayıp kendime baktım. Gülümserken kalbim yerinden çıkacaktı.

Gelinliği çıkarıp hazırlanması için beklerken annemi aradım. Annem küçük bir şok geçirirken ne yapacağına karar veremedi. Anneme ne kadar kızgın olsamda onun kızıydım. Ve ne olursa olsun her zaman yanımda olacak tek kişi oydu. Benim için çoğu şeyi yetiştirmeye çalışırken bir yandan Durukan'a kızıyordu. Babama haber verme işini anneme bıraktım. Aramız düzelmiş değildi.

Cole'ü arayıp haber verdiğimde duyduklarına inanamadı. Onunda düğünüme gelmesini istiyordum. Başka kimseyi çağıraayacaktım ama onun benim böyle olduğumu görmesini istiyordum. Altıya kadar koşuşturma devam ederken gelinliğimi giyip saçlarımı yaptırdım. Bu telaş arasında her şeyi, tüm sorunları unutmuş gibiydim. Sanırım evlenmek gerçekten yorucu bir işti.

Durukan beni alması gerekiyordu ama Cole'e mesaj attım. Bir anda içime bir hüzün çökmüştü. Ne yapıyordum ben böyle? Onun için tüm hayatımımı değiştiriyordum. Peki benim bundan elde edeceğim şey neydi? Durukan bunu yaptığımda hayatın daha iyi olacak mı? Bir taksi durduğunda Cole takım elbise giymiş o kadar farklı duruyordu ki beni görünce yavaşça gözleri büyüdü.

" Se se se...." Kekelediğinde gülümsememi tutamadım.

" Sen çok farklı görünüyorsun bu..." Cole sözlerini tamamlayamamış hala bana bakıyordu.

" Güzel olmuş muyum?" Cole onaylarcasına hızla kafasını salladı.

" Sanırım bir görevimi daha yerine getiriyorum. Kardeşimin evlendiğini de görüyorum. Sonra ne var çocukların. Hımm onlarda Durukan'a mı benzer..." Dirseğimle karnına geçirdim.

" Öyle bir şey olmayacak. " diye bağırırken Cole kolunu uzattı.

" Olmasa bile sen mutlu görünüyorsun. Gerçekten seni hiç böyle görmemiştim. Bu gözlerindeki ışıltıyı görmek için onu seninle tekrar tekrar evlendirebilirim. " tekrar ona ters ters baktım.

Taksinin kapısını açarken Cole binmem için yardım etti. Kendide bindiğinde hala bana bakıyordu.

" Cole buradaki düğünlerin nasıl yapıldığını biliyor musun?" Cole evet anlamında kafasını salladı.

" Gelmeden önce çoğu şeyi araştırdım ve beni ektiğin için boş vaktimi bu ülkeyi öğrenmekle geçiriyorum."

Lafı bir güzel sokmuştu ama onu takmadım. Durukan'a beni annemlerin getireceğini mesaj attım. Nereye gideceğimizi sorduğumda bana kızmıştı. Ona beni alırsın demiştim ama şimdi yamuk yapıyordum.

Eve giderken Cole " Evlendikten sonra seni hiç göremeyecek miyim?" Hafifçe kaşlarını kaldırıp bana baktı.

" Tabiki öyle bir şey yok. Evimde kalacağım. Dediğim gibi bunu gerekli bir prosedür gibi gör. Bu gelinliği bile neden giydiğimi bilmiyorum." dedim.

"Yakışmış hemde fazlasıyla. Ama senden bir şey rica edebilir miyim? " Cole meraklı gözlerle bakarken bana gülümsedi.

" Gezmek için gitmediğim yerlerin listesini çıkardım. Bana bir hafta zaman ayırabilir misin? Biliyorum yoğunsun ve..." Onun sözünü kestim.

" Cole saçmalama ne demek. Gerçekten buraya birlikte geldik ama seninle ilgilenemiyorum. Söz istediğin her şeyi yapacağız. "Cole gülümseyerek bana baktı.

SessizHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin